De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 april 2006.

Economiedinsdag, 25 april 2006

Coevorden meest Noordoostelijke plaats


Economiedinsdag, 25 april 2006

Flanderijn en Vesting gaan samenwerken

Rotterdam - De incassobedrijven Flanderijn en Vesting Finance gaan samenwerken. Met 550 medewerkers en een jaaromzet van veertig miljoen euro ontstaat daarmee de grootste onafhankelijke incasso-organisatie van Nederland, aldus de bedrijven gisteren. De nieuwe samenwerking past in de amibitie van Flanderijn om een landelijke dekking van kantoren te kunnen bieden. Een paar maanden geleden opende Flanderijn nog een nieuwe vestiging in Heerenveen. Flanderijn neemt een ,,aanzienlijk minderheidsbelang” in Vesting, aldus directeur M. van Leeuwen van Flanderijn.

Hoofdartikeldinsdag, 25 april 2006

Verdeeld...

De succesvolle pogingen van Iran om uranium te verrijken teneinde een atoombom te kunnen vervaardigen, stemmen wereldwijd tot grote zorg. Niet alleen van Amerika, Europa en met name Israël – dat door Iran in zijn voortbestaan wordt bedreigd - maar ook van landen in de regio rond Iran. Zo zijn Turkije, Pakistan en de Arabische landen in de Golfregio bevreesd dat het machtsevenwicht verschuift in de richting van het extremistische bewind in Teheran. Zelfs Rusland – dat Iran de nucleaire technologie heeft geleverd – krabbelt nu terug en vreest dat onder invloed van het assertieve Iran een islamitische revolutie de Kaukasus in vuur en vlam zet.

Regiodinsdag, 25 april 2006

Hoogleraar over Streekplan

Leeuwarden - De provincie Fryslân legt in het nieuwe streekplan te veel verantwoordelijkheid bij lagere overheden. Bovendien is onduidelijk hoe Fryslân economisch sterker kan worden gemaakt, zonder dat dit ten koste gaat van het landschap.

Regiodinsdag, 25 april 2006

Basisschoolleerlingen uit Elahuizen adopteren het honderdste Friese oorlogsmonument

Elahuizen - De leerlingen van groep zeven en acht van basisschool Us Nije Gea in Elahuizen zijn de gelukkige adoptieouders van het vredesmonument in hun dorp. Gisteren overhandigde Erica Terpstra, als bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, hen het officiële adoptiecertificaat. Us Nije Gea is de honderdste Friese basisschool die, in het kader van het landelijke project Adopteer een Monument, een monument onder zijn hoede neemt.

Regiodinsdag, 25 april 2006

Berging containers Terschelling is klaar

Terschelling - Bergingsbedrijf Wijsmuller uit IJmuiden is klaar met de berging van de containers die bij Terschelling in zee lagen. De firma viste dit weekeinde het laatste exemplaar uit het water.

Regiodinsdag, 25 april 2006

Terschelling bindt strijd aan met vliegvakanties

Terschelling - Een golfbaan, elf hectare extra campinggrond en meer faciliteiten voor vakantiegangers met een handicap: het college van B en W van Terschelling wil ruim baan voor toerisme op het eiland. De gemeente wil meer dagjesmensen trekken; de toerist die zijn auto meeneemt, wordt niet langer tegengewerkt. Leegstaande boerenschuren mogen kampeerboerderijen worden. Dat blijkt uit de toeristische visie die het college gisteravond presenteerde. De sterke en zwakke kanten van Terschelling zijn tegen het licht gehouden omdat het toerisme op het eiland steeds meer moet concurreren met goedkope zonvakanties.

Regiodinsdag, 25 april 2006

Meer reclameschapen in wei in Skarsterlân

Joure - Het bedrijf hotels.nl breidt het aantal 'reclameschapen' in Skarsterlân uit van twaalf naar zestig. Het bedrijf trekt zich niets aan van het verzet van burgemeester Kuiper. Die wil dat hotels.nl de reclamedoeken zo snel mogelijk verwijderd, op straffe van een dwangsom van maximaal 50.000 euro. In reactie op Kuiper gaat het bedrijf juist extra schapen loslaten. Die staan vanaf vandaag in de wei. De dieren dragen een dekje met de tekst: 'Burgemeester bedankt'.

Weerdinsdag, 25 april 2006

Af en toe zon

Vandaag wordt het warm en vrij zonnig. De temperaturen komen te liggen rond 18 ŕ 19 graden. Op de Wadden wordt het ongeveer 13 graden. Morgen krijgen we af en toe zon en het wordt zo'n 15 graden, bij een matige wind uit het westen tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties