De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 25 april 2013.

Cultuurdonderdag, 25 april 2013

Alpita de Jong ambassadeur Friese literatuur

Leeuwarden | Dr. Alpita de Jong gaat in oktober als ambassadeur Friese literatuur naar de Frankfurter Buchmesse. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Fryslân, het Nederlands Letterenfonds en het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikeldonderdag, 25 april 2013

Burgers zijn op zoek naar zekerheid

Huizenbezitters in Nederland losten in het eerste kwartaal ruim 40 procent extra af op hun hypotheken, zo blijkt uit onderzoek dat deze week bekend werd. Volgens ABN Amro heeft een op de vijf klanten een extra aflossing gedaan.

Sportdonderdag, 25 april 2013

Postma eerste; tweede plek voor Bouwmeester

Hyères | Bij de wereldbekerwedstrijden zeilen in het Franse Hyères gaat Pieter-Jan Postma voorlopig aan de leiding in de Finn-klasse. Hij eindigde in de races van gisteren als zevende, derde en tweede. Hij heeft slecht één punt voorsprong op zijn Britse concurrent Giles Scott en de Sloveen Vasilij Zbogar. Marit Bouwmeester maakt in Frankrijk haar rentree in de Laser Radial-klasse en dat pakt vooralsnog goed uit. Ze staat voorlopig op een tweede plaats. Zaterdag vinden de medailleraces plaats.

Sportdonderdag, 25 april 2013

Drachten stunt in beker met knappe zege op Mid Fryslân

Drachten | De spelers van korfbalvereniging Drachten hebben in de noordelijke districtsbeker gisteravond voor een verrassing gezorgd door Mid Fryslân uit te schakelen. De ploeg van trainer Jan Tuttel komt uit in de overgangsklasse en was met 19-15 te sterk voor de opponent die een niveau hoger, in de hoofdklasse, acteert.

Sportdonderdag, 25 april 2013

NK jeugdschaken ook ‘toeristische meesterzet’ Sneek

Sneek | ,,Af en toe voelde ik me net een toeristisch bureau. Belde er weer iemand voor een overnachtingsplek.” Uiteindelijk verwees Joe Hania (54) uit Scharnegoutum de bellers toch maar door naar de echte VVV in Sneek. ,,Ik ben gewoon organisator van een schaaktoernooi.” Maar de voorman van het NK jeugdschaak dat zaterdag in Sneek van start gaat, kwam er wel achter dat een nationale titelstrijd iets anders is dan een Fries kampioenschap.

Sportdonderdag, 25 april 2013

Topscorers Tuyp en Barto geloven beiden in titel

Volendam/Leeuwarden | De titelstrijd in de eerste divisie nadert zijn ontknoping. Volendam kan morgen de schaal al veroveren als het zelf wint van MVV en Cambuur thuis punten laat liggen tegen FC Emmen. Ook in Leeuwarden praten ze echter openlijk over de titel. De trefzekere spitsen Jack Tuyp (Volendam) en Martijn Barto (Cambuur) hebben er beiden het volste vertrouwen in dat hún ploeg uiteindelijk het kampioenschap verovert.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties