De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 25 april 2018.

Economiewoensdag, 25 april 2018

Arriva: nieuwe bussen hadden vaak kuren

Leeuwarden - De nieuwe elektrische bussen op Ameland en Terschelling kampten lange tijd met storingen. Omdat Arriva geen elektrische bussen achter de hand had, kon de vervoerder niet anders dan dieselbussen inzetten. Dat zegt woordvoerder Joyce de Vries, in een reactie op de klacht van concurrent Qbuzz.

Economiewoensdag, 25 april 2018

Eindelijk geld voor muizenalarm

Leeuwarden - De provincie Fryslân trekt negentienduizend euro uit voor het Early Warning Systeem dat een nieuwe muizenplaag zoals drie, vier jaar geleden moet voorkomen.

Regiowoensdag, 25 april 2018

CDA valt buiten de boot in Dantumadiel

Damwâld - In Dantumadiel komt niet de in eerste instantie beoogde coalitie van CDA, ChristenUnie (CU) en Sociaal Links maar gaan de twee laatste partijen verder praten met Gemeente Belangen Dantumadiel (GBD). Dat was de verrassende uitkomst gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Regiowoensdag, 25 april 2018

Meeste doden in het verkeer waren op fiets

Leeuwarden - Voor het eerst waren er bij verkeersongelukken landelijk meer dodelijke slachtoffers te betreuren onder fietsers dan in het autoverkeer. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2017 vielen er in totaal 613 verkeersdoden. Dat waren er zestien minder dan in 2016. Met 206 doden waren er meer slachtoffers onder de fietsers dan onder inzittenden van een auto (201).

Regiowoensdag, 25 april 2018

Ervaringsdeskundige vraagt bij EU aandacht voor armoe

Leeuwarden - Blij verrast maar ook een beetje zenuwachtig is Anja Hofman (48) uit Leeuwarden nu ze is uitgenodigd voor de Annual Convention for Inclusive Growth (ACIG) die vrijdag in Brussel wordt gehouden. Op deze jaarlijkse bijeenkomst over een sociaal en rechtvaardig Europa staat dit keer de Europese pijler van sociale rechten centraal, die de EU vorig jaar heeft opgesteld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties