De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 25 mei 2005.

Agendawoensdag, 25 mei 2005

Orgel

Orgelconcert De Zuid-Koreaanse organiste Misum Kim zal zaterdag een orgelconcert verzorgen in de Gereformeerde kerk Oer de Feart in Ureterp. Kim studeert aan het conservatorium in Groningen. Het concert begint om 20.00 uur.

Bijschriftwoensdag, 25 mei 2005

Er is hoop

De naam Ruth betekent ‘zij die trouw is’. De Moabitische doet haar naam eer aan.

Economiewoensdag, 25 mei 2005

Lichte overschrijding melkquotum

Zoetermeer - Nederlandse melkveehouders leverden in het afgelopen quotumjaar, dat liep van 1 april vorig jaar tot en met 31 maart van dit jaar, 69,5 miljoen kilo meer melk aan de zuivelfabrieken dan het door de Europese Unie vastgestelde quotum. Dat is een overschrijding van 0,63 procent. Doordat het heffingstarief verlaagd is van 35,6 naar 33,3 cent per kilo ligt de verschuldigde superheffing op hetzelfde niveau als eerdere jaren.

Economiewoensdag, 25 mei 2005

‘Straling mobiele telefonie slecht voor gezondheid’

Naarden – De straling veroorzaakt door de zendmasten van mobiele telefonie is veel schadelijker voor de gezondheid dan tot nu toe is aangenomen. Dat stelt directeur M. Haas van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie in zijn boek Elektrostress en gezondheid , dat morgen verschijnt.

Economiewoensdag, 25 mei 2005

Koekfabrikant vindt huisvesting in Rohel

Rohel - De familie Ketellapper mag een woning aan de Vierhuisterweg in Rohel verbouwen en uitbreiden om er een koekbakkerij en een galerie in te vestigen. Plannen om ditzelfde in Lemsterland voor elkaar te krijgen, slaagden niet.

Economiewoensdag, 25 mei 2005

Ondernemers gaan samen ‘trouwen in Burgum’ promoten

Burgum – Door het de aanstaande echtelieden zo gemakkelijk mogelijk te maken, hoopt een groep ondernemers in Burgum hun woonplaats aantrekkelijker te maken als trouwlocatie. De ondernemers hebben de stichting ‘Trouwen in Burgum’ opgericht, die ‘aanstaande bruidsparen wil faciliteren op allerlei terreinen die met de huwelijksdag te maken hebben.’

Economiewoensdag, 25 mei 2005

OM nalatig in zaak tegen Leeuwarder vastgoedhandelaar

Leeuwarden – In de zaak tegen een Leeuwarder vastgoedhandelaar betreffende ontduiking van overdrachtsbelasting moet het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk worden verklaard. Het college honoreerde dat advies van officier van justitie De Leest bij de noordelijke fraudekamer, omdat hij ook van oordeel is dat het OM nalatig is geweest. De rechter oordeelde dat het OM de verdachte na een eerdere aanhouding niet tijdig opnieuw had aangebracht bij de rechtbank.

Expowoensdag, 25 mei 2005

Aldeboarn, Museum Aldheidskeamer Uldrik Bottema: expo schilder Meint van der Velde ‘Klein door de jaren heen‘, t/m 25 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 25 mei 2005

Verliezen…

De Duitse bondskanselier Schröder (SPD) wil de landelijke verkiezingen met een jaar vervroegen. Daarmee trekt hij de consequenties uit de verpletterende nederlaag van zondag in Noord-Rijnland-Westfalen. De sociaal-democraten verloren na 39 jaar de regeringsmacht. Noord-Rijnland-Westfalen was de laatste deelstaat waar nog een rood-groene coalitie regeert.

Regiowoensdag, 25 mei 2005

Troebele wateren worden snel helder

Leeuwarden – Het water in de sloten, grachten en het riviertje de Potmarge in Leeuwarden is vies. Het troebele water biedt totaal geen kijk op het mogelijk aanwezige onderwaterleven.

Regiowoensdag, 25 mei 2005

‘Uitbetaling bijstand komt in gevaar’

Leeuwarden – De uitbetaling van de bijstand komt in sommige steden in gevaar. Gemeenten voorspellen dat dat gebeurt als staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken) zijn plan doorzet het bijstandsbudget op andere wijze te verdelen.

Regiowoensdag, 25 mei 2005

Fryske Gea wil superreservaat

Joure – Om de weidevogels in Fryslân goed te kunnen beschermen, moeten er superreservaten worden aangelegd. Daarin moet de bescherming van kieviten ( ljippen ), grutto’s (skriezen ) en leeuweriken ( ljurken ) op de eerste plaats staan en de economische benutting door de landbouw op twee.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 mei 2005

Gereformeerde Bond verbreedt werkterrein

Putten – De Gereformeerde Bond binnen de Nederlandse Hervormde Kerk wil voortaan werkzaam zijn binnen de héle Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 mei 2005

‘Gods troefkaart voor geestelijke vernieuwing’

Leeuwarden – Komend weekeinde vindt op camping De Betteld in Zelhem de jongerenconferentie ONE plaats. ONE staat voor één roeping, één visie, één kerk, één team. Volgens Corjan Matsinger van Youth for Christ staan de Nederlandse kerken voor een nieuwe uitdaging. De geschiedenis heeft geleerd hoe jongeren vaak aan het begin stonden van grote geestelijke vernieuwing.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 mei 2005

‘Dit is zin-rijk uitwaaien’

Terschelling-West - ,,We gaan graag met de armen wijd open in de haven staan om mensen te ontvangen. En als je hier eenmaal bent, in deze prachtige omgeving met de zee aan je voeten, komt de spiritualiteit vanzelf.’’ Het enthousiasme dat in de woorden van Ria Blom en ds Mathilde de Graaff doorklinkt, is welgemeend. Ze zijn de initiatiefnemers van het project ‘Kerk-vliegeren op Terschelling’.

Sportwoensdag, 25 mei 2005

Bruin gaat bij Telstar nog een seizoen door

Leeuwarden – Jan Bruin speelt volgend seizoen bij Stormvogels/Telstar. De bij Cambuur Leeuwarden overbodig geworden aanvaller tekent een contract voor één seizoen. De 35-jarige Fries wil voorlopig nog van geen stoppen weten.

Sportwoensdag, 25 mei 2005

Bestuur forceert breuk spelers en Harkemase Boys

St. Annaparochie – Bij Harkemase Boys stapt bijna het gehele elftal op. Dat is maandagavond duidelijk geworden na crisisberaad over het conflict tussen de spelersgroep en de sponsorgroep over het vertrek van Martijn Groenewold. Het bestuur van Harkemase Boys stelde zich hard op in de kwestie: blijven of vertrekken. De club gaat nu op zoek naar nieuwe spelers.

Sportwoensdag, 25 mei 2005

Zaak Harkemase Boys kent alleen verliezers

Leeuwarden – Het besluit van een tiental spelers van Harkemase Boys om op te stappen is ingeslagen als een bom. En niet alleen bij de spelersgroep, maar ook bij de technische staf, het bestuur en de supporters van de club.

Sportwoensdag, 25 mei 2005

Adema heeft het wel gezien bij Cambuur

Leeuwarden - Wytze Adema houdt het na vijf jaar voor gezien als voorzitter van Cambuur. De Bergumer die de club behoedde voor het faillissement vindt het tijd voor een opvolger die Cambuur naar een hoger prestatieniveau kan tillen. Het afgelopen seizoen vielen de resultaten met een negende plaats in de eerste divisie opnieuw tegen.

Weerwoensdag, 25 mei 2005

Zomerweer

Vandaag breekt de bewolking op steeds meer plaatsen en wordt het 20 à 21 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het blijft droog. Vannacht is het zacht met 13 graden. Morgen wordt het 26 graden en is er veel zon. Vrijdag kan het zelfs 28 graden worden. Zomerweer!


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties