De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 juni 2011.

Cultuurzaterdag, 25 juni 2011

Cultuurkorting is nekslag voor jong talent

Leeuwarden - De bezuinigingen op cultuur zijn desastreus voor jong talent. Dat zegt hoogleraar culturele economie Arjo Klamer vandaag in een interview met het Friesch Dagblad. Zijn mening wordt gedeeld door andere deskundigen.

Cultuurzaterdag, 25 juni 2011

Friese filmmaker wint prijs op festival in Venlo

Venlo - De Friese filmmaker Fedde Hoekstra (Leeuwarden, 1970) heeft op het internationale Korte Film Festival in Venlo de prijs voor de beste regie en montage gewonnen voor zijn korte film De boule de boule. Deze tragikomische film met in de hoofdrol Tygo Gernandt speelt zich af op een besneeuwde camping in Noord-Groningen.

Hoofdartikelzaterdag, 25 juni 2011

De multiculturele samenleving is weg

De regering heeft eind vorige week officieel afscheid genomen van de multiculturele samenleving. De integratienota van minister Donner, waarin wordt gesteld dat de Nederlandse normen en waarden boven die van andere culturen staan, werd met een zekere gelatenheid ontvangen. Wat velen al jaren vonden, wordt nu van hogerhand bevestigd.

Regiozaterdag, 25 juni 2011

REC mag blijven draaien tot uitspraak vergunningszaak

Harlingen - De Reststoffen Energiecentrale (REC) van Omrin in Harlingen mag blijven draaien, in afwachting van de uitspraak van de Raad van State over de geldigheid van de milieuvergunning. Dat heeft hoogste bestuursrechtbank gisteren in een tussenuitspraak bepaald.

Regiozaterdag, 25 juni 2011

Koopsom terug voor besmet Fries paard

Leeuwarden - De koper van de Friese merrie Wia krijgt zijn geld terug, omdat het jonge paard besmet bleek te zijn met het eva-virus. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep in een kort geding bepaald. De handelaar uit Noord-Holland krijgt de koopsom van zevenduizend euro terug en de advocaatkosten vergoed.

Regiozaterdag, 25 juni 2011

Slykwurkers waren blij als de vloed kwam

Marrum - Het was niet de doelstelling. Maar de slykwurkers die in de jaren vijftig en zestig achter de zeedijk hun werk deden, hebben er wel voor gezorgd dat Noard-Fryslân Bűtendyks nu een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is.

Regiozaterdag, 25 juni 2011

Postdepot in garage mogelijk gelegalisekerd

Heerenveen - De gemeente Heerenveen overweegt het gebruik van particuliere garages bij huizen als postdepot te legaliseren. Dat blijkt uit antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen van de FNP. Nu is het gebruik van garages voor kleinschalige bedrijvigheid volgens het bestemmingsplan in woonwijken nog verboden.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 juni 2011

Nieuw meldpunt seksueel misbruik Katholieke Kerk

’s Hertogenbosch - De Rooms-Katholieke Kerk gaat de melding en behandeling van klachten van seksueel misbruik reorganiseren. In de plaats van de instelling Hulp & Recht komt een nieuwe structuur bestaande uit twee onafhankelijke instanties en een faciliterend bureau. Dat heeft de commissie-Bandell gisteren bekendgemaakt.

Sportzaterdag, 25 juni 2011

Cambuur heeft een goede mix van jong talent en ervaring

Leeuwarden- Met een fors aantal nieuwe gezichten is SC Cambuur gisteren het nieuwe seizoen in gegaan. De Leeuwarder eerstedivisionist nam afscheid van acht spelers en haalde daarvoor tot dusver twaalf nieuwelingen terug. Conclusie: de selectie is ervaring armer, maar talent rijker en bovendien is de groep niet meer zo smal als vorig seizoen. ,,We hebben bewust gekozen voor jonge, talentvolle gasten”, zegt trainer Alfons Arts. ,,Wie weet kunnen we voor een verrassing zorgen dit seizoen.”

Sportzaterdag, 25 juni 2011

Derde overwinning op rij voor Helmholt

Buitenpost Bart Helmholt heeft gisteravond de fierljepwedstrijd in Buitenpost op zijn naam geschreven. Met een afstand van 20,06 meter bleef hij Thewis Hobma (19,23) en Ysbrand Galama (19,13) voor. Het was de derde overwinning op rij voor de klassementsleider uit Burgum, maar in een andere opgave slaagde hij niet. Het twee jaar oude schansrecord van Hobma (20,24) bleef overeind staan en dat is nu juist het enige Friese schansrecord wat Helmholt nog niet in zijn bezit heeft. ,,Ik heb een haat-liefdeverhouding met Buitenpost”, verzuchtte hij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties