De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 25 juni 2012.

Cultuurmaandag, 25 juni 2012

Jong Pasveer grote winnaar jeugdmuziekfestival Stiens

Stiens | Jong Pasveer Leeuwarden is de grote winnaar geworden van het muziekfestival voor jeugdkorpsen in Stiens. De Leeuwarders wonnen de showwedstrijd met een 8.8 als eindcijfer en gingen daarmee met een wisselbeker huiswaarts. Winnaar van de marswedstijd werd Jong VLS band uit Wezep, met een eindcijfer 7.7.

Cultuurmaandag, 25 juni 2012

Kunstenaars Oudebildtdijk houden open huis

Oudebildtdijk| Op zondag 22 juli laat de 15 kilometer lange Oudebildtdijk zich zien vanuit kunstzinnig perspectief. Aan deze ‘langste apartste straat van Europa’ wonen relatief veel kunstenaars in de oude dijkhuisjes die hun deuren op die dag openen voor ‘wandelaars, fietsers, toeristen en backpackers’. Daarnaast zullen aan de Oudebildtdijk 1164 te Westhoek een aantal zeedijkkunstenaars kunst tonen en met bezoekers aan de slag gaan.

Economiemaandag, 25 juni 2012

Honderd banen weg bij wasserij Initial Hokatex

Leeuwarden | Wasserij Initial Hokatex sluit volgend jaar mei de deuren in Leeuwarden. Honderd werknemers krijgen daarmee ontslag. Ongeveer dertig chauffeurs kunnen mogelijk blijven.

Economiemaandag, 25 juni 2012

De Posthoorn Dokkum is winnaar Ondernemersprijs

Dokkum | De Ondernemersprijs van Noordoost Friesland 2012 is gewonnen door de zussen Sabina Reitsma en Femmechien van der Heide-Reitsma van De Posthoorn in Dokkum. Vrijdag ontvingen de ondernemers met hun café, restaurant en hotel de prijs uit handen van de jury. Volgens de jury waren de visie die de ondernemers hebben met hun bedrijf en hun persoonlijkheid die ze lieten zien bij het jurybezoek doorslaggevend. Op het gebied van innovatie stonden ze even hoog met medegenomineerden Sjerk Faber van Faber Telecom & Data uit Dokkum en Vellema Installatietechniek in Hallum. Bij De Posthoorn werken 47 mensen. De zussen runnen het bedrijf elf jaar.

Hoofdartikelmaandag, 25 juni 2012

Europa op de agenda in verkiezingsstrijd

Het worden gedenkwaardige verkiezingen voor de Tweede Kamer in september. Er zijn verschillende redenen. De eerste wordt gevormd door binnenlandse omstandigheden. Vijf partijen tekenden enkele weken geleden een akkoord, met als voornaamste doel Europa te laten zien dat ons land zijn verantwoordelijkheid neemt in de bestrijding van de financiële en economische crisis.

Regiomaandag, 25 juni 2012

Harde wind en regen spelen Friese evenementen parten

Leeuwarden | Het slechte weer van het afgelopen weekeinde heeft voor behoorlijk wat overlast gezorgd. Verschillende evenementen en sportwedstrijden zijn afgelast.

Regiomaandag, 25 juni 2012

Hulp voorkomt gedwongen verkoop woning

Leeuwarden | Kredietbank Nederland in Leeuwarden heeft een nieuwe maatregel die moet voorkomen dat mensen met grote schulden hun woning worden uitgezet. De kredietbank neemt hun hypotheek over en voorkomt zo een gedwongen executieveiling van de woning.

Regiomaandag, 25 juni 2012

Tóch kunnen zeilen: skûtsjesilen nipt gered voor Eastermar

Het had niet veel gescheeld of de IFKS-proloog op de Burgumermar bij Eastermar was zaterdag voor het derde achtereenvolgende jaar afgelast.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juni 2012

Een groeiende kerk in megastad in Pakistan

Zelfmoordaanslagen, een broeinest van terroristen en christenen die als minderheid onderdrukt worden. Het zijn de internationale etiketten van Pakistan. Volgens Liaquat Qaiser is er echter ook nog een ander verhaal te vertellen.

Geloof & Kerkmaandag, 25 juni 2012

Teamspeler Arjen Bultsma (35) nieuwe vicaris bisdom

Groningen | Met ingang van 1 september heeft bisschop De Korte pastoor drs. Arjen Bultsma benoemd tot vicaris voor de regio Friesland-Noordoostpolder. Hij is de opvolger van vicaris-generaal Johan te Velde die de keuze maakte om in te treden in het klooster.

Sportmaandag, 25 juni 2012

Cambuur is weer onderweg

SC Cambuur kwam dit jaar tegemoet aan een langgekoesterde wens van de supporters om de eerste training van het seizoen op zaterdagochtend af te werken. Trainer Alfons Arts: ,,Dat moeten we erin houden.”

Sportmaandag, 25 juni 2012

SC Cambuur is verplicht om minimaal de play-offs te halen

Cambuur is zaterdag gestart met de voorbereidingen op het seizoen 2012/2013. Wat verwachten we ervan?

Sportmaandag, 25 juni 2012

Harde wind levert vooral natte pakken op in Joure

Joure | Fierljeppen en Joure blijven een ongelukkig huwelijk vormen. De harde rukwinden van zaterdag leverden veel natte pakken op en maakten het neerzetten van fatsoenlijke afstanden schier onmogelijk. Thomas Helmholt ging bij de senioren nog het best met de omstandigheden om (17,95 meter), maar broer Bart ging net als woensdag in It Heidenskip drie keer te water. ,,Maar ik baal nu vooral dat ik hier gekomen ben”, bromde de Burgumer.

Sportmaandag, 25 juni 2012

Van der Bos koning; Bouwhuis prins

Holwerd - Op kaatsgebied is Gert-Anne van der Bos al enige tijd de ongekroonde koning van Holwerd. Dat bevestigde de opslager in de uitnodigingswedstrijd aldaar met aan zijn zijde prins Hendrik Bouwhuis en veldmaarschalk Folkert van der Wei.

Sportmaandag, 25 juni 2012

Franeker rekent op jongenbond af met spookbeeld

Kimswerd | Kars Zeinstra, Christian de Haan en Allard Hoekstra zijn verlost van het stempel van eeuwige tweede. In Kimswerd won het partuur van Franeker zaterdag de jongensbond. ,,We zijn door een barrière”, zei Christian de Haan met gevoel voor dramatiek. ,,Eindelijk een hoofdprijs.”

Sportmaandag, 25 juni 2012

Bos boekt in Sliedrecht zijn vierde seizoenszege

Sliedrecht | Jan Bos heeft dit weekeinde zijn vierde seizoenszege geboekt. De wielrenner uit Bontebok was ditmaal na negentig kilometer de snelste in het criterium van Sliedrecht.

Sportmaandag, 25 juni 2012

Sint Anne/Drie spul is út wint meisjesbond

Leeuwarden | Natasja Braaksma, Esther Wagenaar en Lilijan Kingma hebben zaterdag namens Sint Annaparochie de 27e bondspartij voor meisjes op hun naam geschreven. Vier jaar geleden was dezelfde afdeling ook al eens de sterkste in de categorie van veertien tot zestien jaar. Esther Wagenaar was er toen ook al bij aan de zijde van haar zus Lisette Wagenaar.

Sportmaandag, 25 juni 2012

Regen en wind; de Copacabana is ver weg

Oudemirdum - Het weer werkt niet mee, maar daar trekken de deelnemers aan de voorrondes van het NK Beachsoccer in Oudemirdum zich weinig van aan. ,,Dit is geen ouwehoerpartij, iedereen wil winnen.”

Sportmaandag, 25 juni 2012

Gorredijk wil doorgroeien met open FK judo

Gorredijk | Judovereniging Kodokan uit Gorredijk was zaterdag voor de 26e keer gastheer van de Open Friese kampioenschappen judo. Met deelname uit het buitenland heeft het toernooi een internationaal tintje gekregen. ,,En er is nog meer mogelijk”, zegt voorzitter Richard Klijnstra.

Sportmaandag, 25 juni 2012

Derek Buitenzorg als held onthaald in Wolvega

Wolvega | Na Action Skoatter heeft Fryslân eindelijk weer een draver die het volk massaal naar de koersbanen weet te trekken. Qua bekendheid benadert ‘ús Derek’ inmiddels ‘us Action’, die in haar loopbaan ruim een miljoen gulden verdiende. Zover is Derek Buitenzorg nog lang niet. Sterker nog, hij liep nog nooit in een koers, maar zijn eerste serieuze training in Wolvega trok zaterdagavond veel extra publiek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties