De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 juli 2003.

Achtergrondvrijdag, 25 juli 2003

Geschiedenisboek met veel intekenaars

Het geschiedenisboek

Analysevrijdag, 25 juli 2003

De VS hoeven niet meer te rekenen op steun voor unilaterale aanval

Economievrijdag, 25 juli 2003

Problemen bij Brada’s Vleeschbedrijf Leeuwarden

Leeuwarden – De slachterij van Brada’s Vleeschbedrijf in Leeuwarden is vandaag gesloten. Er wordt vandaag niet geslacht. De sluiting is mogelijk een gevolg van de slechte financiële situatie, waarin het bedrijf verkeert.

Economievrijdag, 25 juli 2003

Avéro Achmea zoekt een beter imago

Leeuwarden – Verzekeringsbedrijf Avéro Achmea is niet tevreden over het beeld dat de klant van de branche in het algemeen, en van de Friese verzekeraar in het bijzonder, heeft.

Hoofdartikelvrijdag, 25 juli 2003

Pluriforme publieke omroep…

Er wachten ons het komend najaar flinke discussies over onze media, onze radio en televisie met name. Daarbij zullen de volgende onderwerpen zeker aan de orde komen. Het kabinet heeft de publieke omroep een bezuiniging opgelegd van 40 miljoen euro in 2004 oplopend naar 80 miljoen euro in 2007. De grote vraag is natuurlijk waar die bezuinigingen zullen vallen.

Regiovrijdag, 25 juli 2003

Problemen bij Brada’s Vleeschbedrijf Leeuwarden

Leeuwarden – De slachterij van Brada’s Vleeschbedrijf in Leeuwarden is vrijdag gesloten. Er wordt vandaag niet geslacht. De sluiting is mogelijk een gevolg van de slechte financiële situatie, waarin het bedrijf verkeert.

Regiovrijdag, 25 juli 2003

Water uit IJsselmeer houdt Fryslân nat

Lemmer - Om de ergste droogte tegen te gaan laat Wetterskip Fryslân dagelijks ongeveer 2,5 miljoen kubieke meter water uit het IJsselmeer de Friese boezem instromen.

Regiovrijdag, 25 juli 2003

Oproep aan Jousters: bied woningzoekers uw lege zolder aan

Joure – De Woningstichting Haskerland roept inwoners van Skarsterlân op, woonruimte beschikbaar te stellen aan vier gezinnen die per augustus op straat staan.

Regiovrijdag, 25 juli 2003

Sneek consolideert SKS-kampioenschap

Lemmer – Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het Sneker skűtsje donderdag SKS-kampioen geworden. Douwe Visser en zijn mannen eindigden op het IJsselmeer bij Lemmer als vierde en dat was genoeg voor de titel.

Regiovrijdag, 25 juli 2003

GGD’s moeten meer doen aan infectieziekten

Leeuwarden – De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten in Nederland voldoen nog niet aan de kwaliteitseisen voor infectiebestrijding. Dit schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in onderzoeksrapport over de GGD’s.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juli 2003

Zending over Grenzen houdt ook RfB-keurmerk

Leeuwarden – De Stichting Zending over Grenzen uit Almere behoudt naast het CBF-keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) ook het RfB-Keurmerk (De Raad voor Financiële Betrouwbaarheid).

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juli 2003

Nieuw reglement r.-k. kerkhoven

Utrecht – De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland heeft noodgedwongen een nieuw ‘modelreglement’ voor het beheer van katholieke begraafplaatsen uitgebracht.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juli 2003

‘In deze kerk ligt een deel van mijn leven’

Zaterdag is de hervormde Van Harenskerk in Sint Annaparochie geopend in het kader van de serie ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een gemeentelid over zijn of haar kerk en gemeente. Vandaag: Roel de Jong (75) van de Hervormde Gemeente Sint Annaparochie.

Geloof & Kerkvrijdag, 25 juli 2003

‘Een evangelisch-gereformeerde kerk’

Leeuwarden - De Nederlands Gereformeerde Kerken vormen een ‘evangelisch-gereformeerd’ kerkgenootschap. De bijbel is leidraad voor persoonlijk en kerkelijk leven, maar dat is dan ook zo ongeveer het enige dat vaststaat. Dat zeggen verschil-lende ‘bekende gezichten’ uit de NGK. ‘Synodaal’ Gerefor-meerde Kerken die vervreemd raken van het eigen kerk-verband (de GKN), zouden zich er wellicht thuisvoelen, denken zij. Toch zijn er ook kanttekeningen te maken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties