De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van maandag, 25 juli 2016.

Regiomaandag, 25 juli 2016

Minder uren voor Friese 62-plus-docenten

Sneek - Docenten van 62,5 jaar of ouder die werken bij een middelbare school in Zuidwest-Fryslân krijgen de mogelijkheid de helft minder te werken. ,,Werken in het onderwijs kan best zwaar zijn", licht Bettina van den Bosch van de stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Zuid-West Fryslân toe. ,,Op deze manier willen we oudere docenten de gelegenheid bieden fit de eindstreep te halen." Daarnaast probeert CVO Zuidwest-Fryslân jonge docenten hierdoor langer vast te houden. ,,Voor de helft die ze niet meer werken krijgen zij nog wel 70 procent van hun salaris", aldus Van den Bosch. ,,Het pensioen wordt nog steeds voor 100 procent opgebouwd."

Regiomaandag, 25 juli 2016

Friese lucht wordt steeds schoner

Leeuwarden - De luchtkwaliteit in Fryslân is in 2015 verbeterd ten opzichte van 2014. Uit een recent gepubliceerde rapportage van Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat er minder schadelijke stoffen in de lucht zitten.

Sportmaandag, 25 juli 2016

Familiegeluk maakt fysieke pech Hobma goed

IJlst Daar was-ie weer, zaterdag in IJlst: fierljepper Thewis Hobma. Terug van een paar wedstrijden weggeweest. Een tijd waarin hij vader werd, voor de tweede keer. Met de geboorte van zoon Abe had de afwezigheid van de topspringer uit Harlingen echter niets te maken, met een liesblessure des te meer. De rentree op de schansen van zijn club IJlst was zozo voor Hobma, die pech heeft dat de liesklachten zich zo kort voor de grote wedstrijden in augustus aandienen. Het prille familiegeluk maakt echter alles goed.

Sportmaandag, 25 juli 2016

Streppels Heerenveen ligt op koers

Langezwaag - Achtste minuut. Het is inmiddels aardig druk op sportpark ‘t Paradyske in Langezwaag als Jurgen Streppel druk gebarend langs de zijlijn loopt. Het lage tempo dat zijn ploeg hanteert, zint de coach niet. Fanatiek als hij is, spoort hij zijn spelers aan om sneller vooruit te spelen. De aanwijzingen hebben effect. Want ondanks de defensieve speelwijze van de Turkse opponent legt Heerenveen deze zaterdagavond een degelijke pot op de mat, zo ziet ook Streppel. ,,Hier kunnen we verder mee."

Sportmaandag, 25 juli 2016

Zó ontzettend dichtbij en toch heel ver weg

Parijs - Hij stond er zó goed voor. Drie dagen voor Parijs bezette Bauke Mollema de tweede plek in het algemeen klassement, had hij vierentwintig seconden voorsprong op nummer drie Adam Yates en bijna driekwart minuut speling ten opzichte van nummer vier Nairo Quintana. Hij was weliswaar slecht uit de tweede rustdag gekomen, maar had zijn benen naar eigen zeggen in de klimtijdrit naar Megéve hervonden. Niets wees op een ineenstorting van de oud-inwoner van Leeuwarden. En toch gebeurde het.

Sportmaandag, 25 juli 2016

De Jong heerst in Werlte, Nederlands goud EK zijspan

Vries/Werlte - Oppermachtig was het woord waarmee de overwinning van Jannick de Jong zaterdag het beste te duiden viel. De Friese grasbaancoureur was met kop en schouders de beste tijdens de internationale grasbaanraces in het Duitse Werlte. Dat deed hij daags voor de finale van het EK zijspannen. Daar was Nederlands goud voor het Gronings/Drentse duo William Matthijssen en Sandra Mollema.

Sportmaandag, 25 juli 2016

Bosma maakt familie blij met titel Sumarreheide

Sumarreheide - Het regionaal kampioenschap Friese paarden voor de concourswagen in de ereklasse werd zaterdag als hoogtepunt van de Hynstedagen Tytsjerksteradiel een feestje voor de familie Algra uit Drachtstercompagnie. Met dank aan rijder en als alles meezit aanstaand familielid Gaatze Bosma uit Kollumerzwaag, die met Jan fan ‘e Huchten de hoogste waardering van de jury kreeg.

Sportmaandag, 25 juli 2016

Dilemma van Russische sporters is lastig, maar IOC trekt geen lijn

De Russische sporters mogen komende maand toch meedoen aan de Olympische Spelen, zo besloot het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gisteren. Althans, het IOC laat het besluit om Russische sporters wel of niet te laten meedoen aan de verscheidene onderdelen in Rio over aan de internationale sportfederaties. Verstandig?

Sportmaandag, 25 juli 2016

De Vries deelt niet in medailleoogst op EK skeeleren

Heerde - De eerste dag van de Europese kampioenschappen heeft meteen een handvol medailles opgeleverd voor de Nederlandse inlineskaters. Zowel bij de senioren als bij de junioren was er gisteren flink wat succes bij het evenement dat in Steenwijk en Heerde wordt gehouden. Friezin om utens Elma de Vries deelde niet in de feestvreugde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties