De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 juli 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 25 juli 2017

VVD, CDA, D66 en CU redden het niet alleen

Herman Tjeenk Willink had als oudgediende op het Binnenhof meerdere wijsheden paraat toen hij in deze formatie informateur was. Een daarvan was dat het formeren van een kabinet niet een kwestie is van tot een meerderheid tellen.

Regiodinsdag, 25 juli 2017

Schokker blijft op Vlieland

Vlieland - Tineke Schokker (CDA) is gisteravond voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Vlieland. Schokker (64) is al ruim twee jaar waarnemend burgemeester op het eiland.

Regiodinsdag, 25 juli 2017

Kamervragen om teloorgang van wrakken

Leeuwarden - Historische scheepswrakken in de Nederlandse kustwateren dreigen te verdwijnen als gevolg van erosie door zeestromingspatronen. Leden van de Tweede Kamer hebben vragen gesteld over het verdwijnen van het maritieme erfgoed.

Regiodinsdag, 25 juli 2017

Plaquette Martijn Rosierbrug naar Museum in Vught

Sint Annaparochie - De plaquette op de Martijn Rosierbrug, die op het oefenterrein tussen Budel en Weert stond, krijgt een plekje in Geniemuseum in Vught. De brug werd vernoemd naar Martijn Rosier uit Sint Annaparochie, die op 26 augustus 2007 omkwam in Uruzgan.

Regiodinsdag, 25 juli 2017

Aantal grijze zeehonden in de Waddenzee neemt verder toe

De tellingen van zeehonden in de Waddenzee begonnen in 2008. Sindsdien is het aantal zeehonden niet zo hoog geweest als nu, blijkt uit de nieuwste tellingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 juli 2017

NBG zegt samenwerking met Jongbloed op

Haarlem/ Heerenveen - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gaat de eigen titels zelf uitgeven. De samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed wordt gefaseerd afgebouwd. Dat maakte het NBG gisteren bekend. Het Bijbelgenootschap denkt de Bijbel nog beter te kunnen verspreiden in Nederland en Vlaanderen wanneer het NBG die zelf gaat uitgeven, een manier van werken die wereldwijd door de meeste bijbelgenootschappen gehanteerd wordt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties