De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 augustus 2007.

Cultuurzaterdag, 25 augustus 2007

Corien Oranje wint literaire prijs Het Hoogste Woord

Zwolle - Schrijfster Corien Oranje is dit jaar winnaar van Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek van het afgelopen jaar. Ze wint de prijs voor het voorleesboek Storm in bad. Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, initiatiefnemer van de prijs, gisteren bekendgemaakt. Het Hoogste Woord wordt op 15 september uitgereikt tijdens de christelijke boekenbeurs in Zwolle.

Hoofdartikelzaterdag, 25 augustus 2007

Integratie in Nederland...

De doorgaande discussie over het integratie-vraagstuk gaat vooral over de positie van de ‘nieuwe Nederlanders’: moeten ze zich in alles aanpassen aan de Nederlandse cultuur of ‘mogen’ ze tot op zeker hoogte zichzelf blijven, in hun eigenheid van cultuur en traditie? Deze en dergelijke vragen zijn vooral indringend als die eigenheid wordt ervaren als een bedreiging. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de kleine groep moslims die extreem denkt en doet.

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

‘Kabinet laat wijkbewoner in de steek’

Leeuwarden - Het kabinet en de woningbouwcorporaties plegen verraad, als ze hun conflict over investeringen in de veertig probleemwijken niet oplossen. Dat zegt wethouder Sluiter van Leeuwarden in reactie op het conflict tussen de ministers Vogelaar en Bos en koepelorganisatie Aedes. ,,Deze wijken verwachten hier heel veel van.”

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

Wit kunstwerk verdwijnt

Leeuwarden - Het omstreden witte kunstwerk aan de Oude Oosterstraat in Leeuwarden wordt weggehaald. De provincie laat de witte verf van de leegstaande panden verwijderen omdat er graffiti op gespoten is en posters zijn aangeplakt. Volgens een woordvoerder maakte het kunstwerk een ‘verloederde indruk’.

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

Actieplan Heechterp gaat door

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden gaat het actieplan voor de ‘prachtwijk’ Heechterp-Schieringen hoe dan ook uitvoeren. Dat zegt wethouder Sluiter in een reactie op het conflict dat is ontstaan over de financiering van de veertig probleemwijken. Maandag wordt het actieplan gepresenteerd, en dat gaat zonder meer door.

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

‘Lawaai werf gaat te ver’

Osingahuizen - Zes gezinnen uit Osingahuizen zijn de overlast van scheepswerf Syperda zat. Als de gemeenteraad van Wymbritseradiel komende maand ook nog akkoord gaat met het nieuwe bestemmingsplan voor de werf, dan stappen ze naar de rechter. Dat zegt Herre van der Meer, woordvoerder van de omwonenden.

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

De flexx-halte is een merkwaardig fenomeen

Goďngarijp - Tien dorpen die al lang of een poosje zonder bus hebben gezeten, tellen vanaf morgen weer mee. Dan neemt Connexxion de flexx-halte in gebruik en zijn ze weer bereikbaar per bus. Deze halte doen de lijnbussen alleen aan als de reiziger ten minste tien minuten tevoren ter plekke een knop indrukt. De chauffeur gaat dan speciaal even van de route. De vertegenwoordigers van dorpsbelangen zijn ze er blij mee.

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

Ophef over schotelzenders

Leeuwarden - Vijftigduizend Friese schotelbezitters moeten vóór 1 september een ‘dubbele kop’ installeren, anders kunnen ze Omrop Fryslân en andere regionale zenders niet meer ontvangen. Het zenderbedrijf Astra neemt op die datum een nieuwe satelliet in gebruik. De verplaatsing is tegen de zin van Omrop Fryslân en leidt tot onrust bij schotelbezitters.

Regiozaterdag, 25 augustus 2007

Inperking beurzen in pretpark

Appelscha - In het partycentrum van attractiepark Duinen Zathe in Appelscha mogen maar vijf beurzen per jaar worden gehouden. Ook geldt dan een limiet van duizend bezoekers per dag. De gemeente Ooststellingwerf heeft in juni te horen gekregen dat het provinciale beleid daar beperkingen voor kent. Bovendien mogen de beurzen alleen plaatsvinden als er een direct verband is met de recreatieve sector. Dat blijkt uit de stukken voor de raadsvergadering van 4 september.

Sportzaterdag, 25 augustus 2007

Cambuur weer met beide benen op grond

Leeuwarden - De laatste minuut in het Cambuurstadion wordt wereldberoemd. Maar wat een anticlimax. Bij Cambuur tegen Fortuna S zat gisteravond net als tegen Dordrecht het venijn in de staart. Cambuur liet zich de kaas amateuristisch van het brood eten en zag de gasten in de slotseconde langzij komen. Invaller Bas Jacobs velde het vonnis met een rake kopbal.

Sportzaterdag, 25 augustus 2007

Johansen wil zich ook buitenshuis laten zien

Heerenveen - Als Timmi Johansen morgen in de Amsterdam Arena een kwartier meedoet bij SC Heerenveen, dan is de twintigjarige Deen qua speelminuten al verder dan vorig seizoen. De linkerverdediger kreeg voor het openingsduel tegen Willem II de voorkeur van trainer Gertjan Verbeek en zal morgenmiddag in het uitduel tegen Ajax opnieuw als basisspeler mogen beginnen. En dus kan hij niet anders dan tevreden zijn.

Weerzaterdag, 25 augustus 2007

Minder warm

Vandaag is er veel bewolking en eerst kans op nevel. Vanmiddag volgen zonnige perioden en wordt het 21 tot 23 graden. Het blijft droog. Morgen is er meer bewolking en met 19 graden minder warm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties