De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 augustus 2009.

Cultuurdinsdag, 25 augustus 2009

Fries speelt hoofdrol in musical over Franciscus

Leeuwarden - Oedo Kuipers uit Stroobos en Tim Meeuws uit Groningen gaan een hoofdrol spelen in de kerkmusical Franciscus, Troubadour van God van de RKK. De musical, over het leven van de heilige Franciscus van Assisi (1181-1226), is een project van de Publieke Omroep en het Metropole Orkest. Kuipers en Meeuws maken met de musical hun debuut bij het Metropole Orkest, aldus een woordvoerder van de RKK gisteren.

Economiedinsdag, 25 augustus 2009

Veel deelnemers voor starterscursus bedrijven

Leeuwarden - De cursus Ondernemen gewoon Doen voor beginnende ondernemers uit het noordwest- en noordoost-Fryslân heeft al meer dan vijftig aanmeldingen, terwijl er maximaal 48 plaatsen zijn. Vooral uit het noordoosten zijn er veel deelnemers. Initiatiefneemster Xavière Kolk gaat nu kijken hoe toch iedereen mee kan doen.

Hoofdartikeldinsdag, 25 augustus 2009

De Westerschelde...

Oef, dat is niet leuk voor Balkenende: Wijffels die publiekelijk met het kabinetsbeleid afrekent (over de Westerschelde) én die ‘het politieke bestel’ in den brede onder vuur neemt: dat is te gevoelig voor het ‘Volksempfinden’, het gevoel onder het volk.

Regiodinsdag, 25 augustus 2009

Oversteek met het pontje? Even de schipper bellen

Wyns - De acht vrijwillige schippers van de Wynser Oerset hoeven volgend seizoen niet meer hele dagen op het pontje te wachten op fietsers of wandelaars die de Dokkumer Ie willen oversteken.

Regiodinsdag, 25 augustus 2009

Sportveld Hidaard wordt ook leuk voor niet-sporters

Hidaard - Het sportveld in Hidaard krijgt een multifunctionele bestemming.

Regiodinsdag, 25 augustus 2009

‘Noordkust beter beschermen’

Groningen - De kustbescherming van Noord-Nederland is ten onrechte ondergeschikt aan die van de Randstad. Weliswaar lopen in het Noorden minder mensen gevaar bij een dijkdoorbraak, maar voor de energievoorziening zou een overstroming in Groningen een ramp zijn.

Regiodinsdag, 25 augustus 2009

Eerste bewoners leggen eerste steen Fonteinlanden

Dokkum - Jan-Otto Schilstra van Penta Architecten uit Harlingen haalt een fotootje uit zijn portemonnee: twee jongens poseren voor een bouwwerk van hout en plastic. ,,Dit ben ik en die hut stond ongeveer hier aan de Mearsloatswal.’’

Regiodinsdag, 25 augustus 2009

Aqua Zoo mag alleen groter bij de snelweg

Leeuwarden - Dierenpark AquaZoo bij Leeuwarden mag wel uitbreiden maar dan in de richting van de Groningerstraatweg, de snelweg naar Hurdegaryp. Uitbreiding het Groene Stergebied in, zoals het dierenpark zelf en het college van B en W willen, vindt de gemeenteraad van Leeuwarden niet goed.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 augustus 2009

Present Leeuwarden doet eerste vrijwilligersproject

Leeuwarden - Stichting Present Leeuwarden heeft deze maand haar eerste vrijwilligersproject uitgevoerd. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog zeker vier zullen volgen. Volgend jaar wil Present Leeuwarden vijftig groepen de stad in laten gaan om Leeuwarders die wat hulp kunnen gebruiken bij te staan.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 augustus 2009

Christelijke ruziemakers in Jeruzalem

Van de conflicten tussen Israëli’s en Palestijnen in het Heilige Land weet iedereen. Maar dat de christenen, joden en moslims ook in eigen kring genoeg te stellen hebben staat minder op ons netvlies. Ik kom net weer uit Jeruzalem, dus hier wat indrukken; vanwege de ruimte alleen wat betreft de christenen.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 augustus 2009

Veel predikantsvacatures in Zuidwesthoek

Makkum/Koudum - Drie predikanten voor zeven gemeenten. En ook nog allemaal parttimers. Het is de situatie in een van de samenwerkingsverbanden van predikanten in de Zuidwesthoek. Sommige predikanten komen aan niet veel meer toe dan (crisis)pastoraat en preken. Maar er is ook een goede ontwikkeling: gemeenten worden zelfwerkzamer.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 augustus 2009

Migrantenkerken moeten deuren sluiten door crisis

Leeuwarden - De migrantenkerken in Nederland worden zwaar getroffen door de economische crisis. Vele kerkleden hebben hun baan verloren en kunnen daardoor minder aan de kerk geven. In sommige gevallen hebben kerken de deuren al moeten sluiten door de dalende inkomsten.

Sportdinsdag, 25 augustus 2009

Alles voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft afgelopen zondag de eerste wedstrijd van het EK in Finland met 2-0 gewonnen van Oekraïne. Opvallend was het opportunisme in het spel, de felheid in de duels en de gretigheid van de vrouwen. Nederland vervolgt het toernooi, dat live te volgen is op Eurosport, morgen en zaterdag met groepswedstrijden tegen respectievelijk Finland en Denemarken.

Sportdinsdag, 25 augustus 2009

Cambuur oefent vanavond tegen Meppen

Volendam SC Cambuur speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen SV Meppen. De Duitse club - van tweede Bundesliga via derde Bundesliga en Regionalliga inmiddels afgezakt naar Oberliga - dient als sparringpartner voor een soort ‘Cambuur B’, een ploeg met spelers die terugkomen van blessures of die als reserve nog niet veel in het eerste elftal hebben gespeeld dit seizoen.

Sportdinsdag, 25 augustus 2009

Vechtlust Cambuur beloond met punt

Volendam - Het kan verkeren: vrijdag speelde Cambuur tegen MVV gelijk en dat voelde als twee verloren punten. Gisteravond volgde nog een gelijkspel, nu tegen FC Volendam. Dít keer voelde het als een gewonnen punt. Met tien man vocht Cambuur als een leeuw en was ze op z’n minst gelijkwaardig. De beloning was terecht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties