De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van donderdag, 25 augustus 2016.

Cultuurdonderdag, 25 augustus 2016

Vijf gedichten en vier korte verhalen bekroond met Rely

Leeuwarden - De jury van de Rely Jorritsma Fûns-priisfraach heeft dit jaar vijf gedichten en vier verhalen bekroond. De winnaars zijn gekozen uit dertig inzendingen; twintig gedichten en tien verhalen. De prijzen, 200 euro voor een winnend gedicht en 800 euro voor een winnend verhaal, worden op 1 oktober uitgereikt.

Regiodonderdag, 25 augustus 2016

Augustus zomert na met tropische dag

Leeuwarden - Nederland moest er een maand op wachten, maar gisteren was de tweede tropische dag van dit seizoen. Van een tropische dag is sprake als het in De Bilt warmer is geweest dan 30 graden. Op 20 juli werd dat voor het eerst en tot vandaag voor het laatst gehaald deze zomer.

Regiodonderdag, 25 augustus 2016

Tytsjerksteradiel boos over podia Psy-Fi

Tytsjerk - Alle podia van het festival Psy-Fi, dat gisteren is begonnen in het Groene Stergebied buiten Leeuwarden, staan opgesteld in de richting van Tytsjerksteradiel. Die gemeente heeft in een brief haar ongenoegen geuit richting de gemeente Leeuwarden.

Regiodonderdag, 25 augustus 2016

Gestolen kanselbijbel van kerk Britsum na vijftien jaar terug

Leeuwarden - ,,Een prachtig exemplaar." Voorzitter Jan Kersbergen van de stichting Alde Fryske Tjserken reageert opgetogen als hij de kanselbijbel van Britsum uit een doos haalt. De vijftien jaar geleden gestolen bijbel is bij een veiling opgedoken en zojuist door twee rechercheurs van de politie Alkmaar naar het kantoor van de kerkenstichting in Leeuwarden gebracht. Daar stelt Kersbergen vast dat de in 1714 uitgegeven bijbel nog helemaal intact is.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 augustus 2016

Friese Startavond met hoogleraar Stefan Paas

Drachten - De gezamenlijke provinciale besturen in Fryslân van de Confessionele Vereniging, de Gereformeerde Bond, het Confessioneel Gereformeerd Beraad en het Evangelisch Werkverband hebben prof. dr. Stefan Paas gestrikt voor hun gezamenlijke Startavond, op 21 september. Aan het begin van het kerkelijk seizoen houden de vier organisaties altijd een bezinningsavond waarbij de actualiteit met geloven en theologie wordt verbonden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties