De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 25 september 2003.

Bijschriftdonderdag, 25 september 2003

Goden

U kent allemaal het verhaal van de aap die zilver in een pot zag glinsteren.

Cultuurdonderdag, 25 september 2003

‘De lêste brief’: prachtig Fries totaaltheater

Tussen pubers en ouders kunnen vaak explosieve conflicten ontstaan. Conflicten die voortkomen uit onbegrip, bezorgdheid of onverwerkt verleden. Dit gegeven lag ten grondslag aan De lêste brief , het bekroonde boek van de Friese schrijfster Hanneke de Jong. Zij schreef het boek in 1999 in het Fries en in 2001 verscheen er een van haar hand een Nederlandse vertaling.

Economiedonderdag, 25 september 2003

FNV praat niet met Philips over reorganisatie

Drachten – De FNV gaat niet met de directie van Philips DAP in Drachten om tafel voor een sociaal plan, zo werd gisteren bekendgemaakt. De leden van de vakbond gaven daarvoor geen toestemming tijdens de gehouden ledenvergadering over de voorgenomen reorganisatie bij de scheerapparatenfabrikant. Daarbij gaan 180 banen verloren.

Hoofdartikeldonderdag, 25 september 2003

Geloofwaardig?

Geld en mankracht. Dat wil de Amerikaanse president Bush van de VN voor Irak. Hij riep in zijn rede bij de Verenigde Naties de volkerengemeenschap op te helpen de wederopbouw van Irak mede te financieren en troepen te leveren.

Regiodonderdag, 25 september 2003

Het platteland moet weer leuk zijn voor jeugd

Leeuwarden – Er moet meer aandacht komen voor de jeugd op het platteland. Ook moeten hiaten in de woningbouw op het platteland gemakkelijker worden opgelost en moet er in alle kleine dorpen een multifunctionele accommodatie komen. Dat zijn enkele speerpunten uit de plattelandsnota 2004-2008 die de provincie Fryslân vanochtend presenteerde.

Regiodonderdag, 25 september 2003

Paar uur bellen, tientallen vacatures

Drachten - Een stuk of zeven, acht vacatures hebben ze deze ochtend gescoord, burgemeester Polderman en wethouder Nieboer van Tytsjerksteradiel. Niet zo veel als collega’s Heldoorn en Hoen van Opsterland, die een tafel verderop zit te bellen. Die hadden er een dikke twintig. En al helemaal niet zo veel als burgemeester Van der Zaag en wethouder Rozema van Smallingerland. Zij telden na twee uur bedrijven bellen meer dan 55 vacatures.

Regiodonderdag, 25 september 2003

Raad akkoord met gift; Thialf definitief gered

Heerenveen – Thialf is definitief gered. De gemeenteraad van Heerenveen is gisteravond schoorvoetend akkoord gegaan met de bijdrage van 1,8 miljoen euro aan het ijsstadion. In de onderhandelingen heeft het vertrouwen tussen de provincie Fryslân en de gemeente een forse deuk opgelopen. Dit bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering in Heerenveen.

Regiodonderdag, 25 september 2003

Bouw woontorens vertraagd

Sneek - De bouw van drie woontorens aan de Bolswarderweg in Sneek, op de locatie van voormalig verzorgingshuis Thabor, loopt vertraging op. Opdrachtgever Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) in Hoofddorp heeft het bouwplan afgekeurd omdat het te prestigieus en financieel niet haalbaar is. De bouwcorporatie komt nu met een versoberd bouwplan. De gemeente Sneek weet van niets.

Regiodonderdag, 25 september 2003

Super aan plein in Holwerd

Holwerd – Holwerd krijgt een nieuwe supermarkt aan een nieuw aan te leggen plein aan de Fonteinstrjitte en De Kamp. Na een jaar intensief overleg tussen Plaatselijk Belang, de gemeente Dongeradeel en de woningbouwcorporatie is het ingrijpende herstructureringsplan voor Holwerd eindelijk klaar. Volgende week worden de inwoners geïnformeerd.

Regiodonderdag, 25 september 2003

Christelijke scholen onderzoeken fusie

Leeuwarden – De christelijke scholengemeenschappen Comenius in Leeuwarden en Ulbe van Houten in Sint Annaparochie beginnen in november een onderzoek naar de mogelijke voordelen van een fusie. Beide scholen hebben al jaren een innige samenwerking. Bovendien vallen ze sinds dit jaar onder hetzelfde bestuur, de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs, waar verder ook nog het gymnasium Beyers Naudé bij hoort.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 september 2003

Landelijk college vernietigt besluit ‘kwestie Easterein’

Leeuwarden – Het ‘Generaal college voor de behandeling van bezwaren en geschillen’ van de Samen-op-Wegkerken heeft de beslissingen van de kerkenraad van de SoW-gemeente Easterein en het Regionaal College vernietigd.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 september 2003

In de kerk gaan de schoenen uit

Bangalore - Een kerk met iedere zondag vijftien diensten in vijf talen. Dat is de ‘Bethelkerk’ in het Indiase Bangalore. Een stad met tientallen pinksterdenominaties, naast nog vele onafhankelijke kerken met een charismatische signatuur.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 september 2003

Mega-evangelisatie op Olympische Spelen

Doorn - In de zomer van 2004 gaat Athletes in Action met tweeduizend sporters en straat-evangelisten naar Griekenland toe om daar de jongeren te bereiken met het Evangelie. Athletes in Action Nederland is de organisator van dit mega sport- en evangelisatieproject, dat plaatsvindt in het kader van de Olympische Spelen die in Athene worden gehouden.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 september 2003

Oslo Gospel Choir geeft concerten in Zwolle en Barneveld

Leeuwarden - Het Oslo Gospel Choir komt naar Nederland voor twee concerten. Het internationaal gerenommeerde gospelkoor uit Noorwegen is 24 oktober te zien in Barneveld (Veluwehal) en 25 oktober in Zwolle (IJsselhallen).

Sportdonderdag, 25 september 2003

Villarreal niet langs Turkse Trabzonspor

Villarreal – Real Villarreal is er woensdagavond niet in geslaagd zich een goede uitgangspositie te verwerven voor een plek in de tweede ronde van het toernooi om de UEFA Cup.

Sportdonderdag, 25 september 2003

‘5,74 euro verhoging contributie kaatsers’

Leeuwarden – Als de bezuinigingsplannen van de regering doorgaan, dan zullen de contributies bij de sportbonden fors omhoog gaan.

Sportdonderdag, 25 september 2003

Boonsta en Zeldenrust winnen Tunnelloop in Sneek

Sneek - In de personen van Jan Boonstra en Nelien Zeldenrust kreeg de Tunnelloop in Sneek woensdagavond dezelfde winnaars als vorig jaar.

Sportdonderdag, 25 september 2003

QVC-trainer Loet Boot: geen resultaat zonder een goed groepsgevoel

Sneek – Voetbaltrainer Loet Boot is een blijvertje gebleken bij QVC in Stavoren. De Sneker is bezig aan zijn vijfde seizoen. ,,En als ik zou willen, dan zou ik met het talent uit deze plaats bij wijze van spreken wel tot mijn 65ste door kunnen gaan. Voor een kleine stad is er heel wat voetbalpotentieel.’’

Sportdonderdag, 25 september 2003

Straatconcours in Workum hete strijd tussen Harmen en Ulke

Workum - De wereld van Friese tuigpaarden is niet zo groot en dat maakt dat fokkers en paarden elkaar een heel jaar steeds weer tegen komen. Maar het zorgt er ook voor dat de strijd soms ongekend fel wordt. Workum dwong de tuigers woensdag in ieder geval tot het uiterste, met Siebe Postma en Willem Wester in de hoofdrol.

Sportdonderdag, 25 september 2003

Avanti stunt in futsalderby tegen Heerenveen

Heerenveen – In de jacht op het eredivisieschap hebben de futsallers van Heerenveen woensdagavond een lelijke steek laten vallen. Na een spectaculaire en doelpuntrijke slotfase verspeelde de ploeg in een overigens matige Friese derby tegen het Stienser Avanti twee kostbare punte, 3-3.

Weerdonderdag, 25 september 2003

Vrij zonnig

Er komen vannacht flinke opklaringen. Het kwik zakt daarbij tot 7 graden. Lokaal kan een mistbank ontstaan. Morgen hebben we vrij zonnig weer en het blijft tot de avond droog, met een maximumtemperatuur rond 19 graden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties