De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 oktober 2005.

Bijschriftdinsdag, 25 oktober 2005

Vechten om vrede

Wat is dat nu? Hoe kan Jezus nu zo iets zeggen?

Dossierdinsdag, 25 oktober 2005

Meer dan baldadige jongens en mannen


Economiedinsdag, 25 oktober 2005

Saint-Gobain sluit vestiging in Sneek

Sneek – Glashandel Sneek neemt de activiteiten over van glasbedrijf Saint-Gobain uit die plaats. Dat heeft een woordvoerder van Glashandel Sneek bevestigd.

Hoofdartikeldinsdag, 25 oktober 2005

Actie voor Pakistan…

Het komt er toch van: een hulpactie voor de bestrijding van de gevolgen van de aardbeving in Pakistan. Ongeveer tweeënhalve week na de dramatische gebeurtenissen lijkt de wereld wakker geworden. Ook in Nederland. Rondom de uitzending van een wedstrijd van gelegenheidselftallen van hockeyers wordt een televisieprogramma gemaakt voor de slachtoffers van de ramp.

Regiodinsdag, 25 oktober 2005

Dag scholieren, hallo ouderen

Grou – Nog een paar dagen, dan is er niets meer te zien van de oude Carel van Roordamavo aan de Stationsweg in Grou. Gisteren zijn slopers begonnen met de afbraak van de school (foto onder). Niet tot groot verdriet van de Grousters overigens: op een vraag van dorpswebsite degrouster of het een emotioneel afscheid zou worden, antwoordde 67 procent ,,Ben je gek, weg dat ding!”

Regiodinsdag, 25 oktober 2005

‘Pas na een week gingen ze zitten’

Ferwert – Veel te overdreven, vonden de ‘leugenbankers’ van Ferwert hun nieuwe straatmeubel aanvankelijk. De nieuwe leugenbank in het dorp is een hypermodern exemplaar, ontworpen door de Ferwerter beeldend kunstenaar Hans Jouta. Vandaag wordt de bank, die tegenover het gemeentehuis aan de Hoofdstraat staat, officieel in gebruik genomen.

Regiodinsdag, 25 oktober 2005

Zeilers strijden met de elementen

Workum – Een bekende melodie schalt over het water in de oude haven van Workum. Het is ook een toepasselijke melodie. Wie vraagt zich, samen met de spelende trompettist, eigenlijk níet af ‘waarheen de weg leidt’. Het regent op deze maandag immers pijpenstelen, het is waterkoud en er is stormweer voorspeld. En dat vlak voor de start van de 32ste Strontrace en Beurtveer, het jaarlijkse zeilevenement met klassieke vracht- en vissersschepen.

Regiodinsdag, 25 oktober 2005

Geen gratis heroïne in Leeuwarden

Leeuwarden – Ernstig drugsverslaafden in Leeuwarden hoeven niet te rekenen op gratis heroïne. De stad loopt rijksgeld mis, waardoor de financiering van een project voor vijfentwintig verslaafden veel te kostbaar wordt.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2005

Paul Negrut in Bedum en Drachten

Bedum/Drachten – De voorganger van een van de grootste baptistenkerken in Europa, Paul Negrut uit Ordea (Roemenië), is dit weekeinde te gast in Bedum en Drachten.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2005

Synode leidt niet tot doorbraak

Vaticaanstad - Wie verwacht had dat de bisschoppensynode die de afgelopen drie weken in het Vaticaan is gehouden iets nieuws zou brengen moet zich teleurgesteld voelen. Maar wat niet is kan nog komen. De 265 deelnemende synodevaders - kardinalen en bisschoppen - hebben paus Benedictus XVI vijftig aanbevelingen en voorstellen gedaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2005

NBV in groot letter-editie

Leeuwarden – In Ermelo vindt dinsdag de presentatie plaats van de eerste De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) in groot letter. K.B.J. Knol, directeur van de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo, zal het eerste exemplaar uitreiken aan Jaap van Dam uit Nunspeet.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Kito mag gehuurd worden van Emmen

Emmen - Emmen wil Antonio ‘Kito’ Correia gratis verhuren aan een andere club. De Drentse eerste divisionist hoopt dat de oud-speler van Heerenveen daar aan spelen toekomt zodat hij zich in de kijker kan spelen bij Angola. Dat land doet in 2006 mee aan het WK in Duitsland.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Piqué en Holwijn één duel aan de kant

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden kan zondagmiddag in het competitieduel tegen Volendam geen beroep doen op Mitchell Piqué en Melvin Holwijn.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Geleen wil scheidsrechter De Brabander niet meer

Geleen – Eaters Geleen wil geen wedstrijden ijshockeyen meer spelen die geleid worden door scheidsrechter Jean-Paul de Brabander. Het team van Andy Tenbult stapte zaterdag tien minuten voor het einde van het duel tegen Heerenveen van het ijs. De ploeg voelde zich voor de derde keer op rij benadeeld door de referee.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Eerste nederlaag voor beloften Heerenveen

Tilburg - Het beloftenteam van SC Heerenveen heeft maandagavond in de reserve eredivisie de eerste nederlaag geleden. In Tilburg verloor de ploeg van trainer Henk Herder de topper tegen Willem II met 2-1.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Tieme Klompe zet punt achter carrière

Groningen - Tieme Klompe heeft zijn loopbaan in het betaalde voetbal beëindigd. De 29-jarige verdediger, die zich dit seizoen op amateurbasis aansloot bij de A-selectie van FC Groningen, kan de energie en de motivatie niet meer opbrengen die nodig is om betaald voetbal te spelen. ,,Ik kan niet meer genieten’’, liet de oud-verdediger van SC Heerenveen maandag weten.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Cadeautje of kaartje met de kerst is voor vrijwilliger genoeg

Sneek – ‘De plek waar sportend Fryslân elkaar ontmoet’. Dat is de slogan waarmee de Friese Sportmarkt een plaatsje in de agenda van bestuurder, trainer en vrijwilliger van een sportvereniging hoopt te veroveren. En inderdaad, het lijkt erop dat bij sportkader eindelijk het besef begint door te dringen dat er geen toekomst is zonder netwerken en professionele begeleiding. Op de vierde editie van de Sportmarkt konden de workshophouders maandagavond een record aantal toehoorders noteren.

Sportdinsdag, 25 oktober 2005

Nijenhuis op Thialf-ijs snelste op de 500 meter

Heerenveen - De chronometers in de Heerenveense Thialf-hal werken weer. Tijdens de eerste KNSB selectiewedstrijd liet Beorn Nijenhuis uit Heerenveen maandagavond op de 500 meter de snelste tijd noteren: 36,63. Jan Bos eindigde met 36,67 tweede.

Weerdinsdag, 25 oktober 2005

Morgen rustiger

Het blijft vandaag flink regenen en waaien, maar morgen wordt het rustiger. De maximumtemperaturen komen vanmiddag te liggen rond 14 à 15 graden, met nog geruime tijd een stormachtige zuidwester in het Waddengebied. Morgen is het bewolkt bij 15 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties