De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 25 oktober 2006.

Agendawoensdag, 25 oktober 2006

Klassiek

A capella De a capalla-groep Rusalki verzorgt zaterdag om 20.00 uur een concert in De Schierstins te Veenwouden. Het kwartet brengt wereldmuziek met een vleugje theater en wordt gevormd door vier zangeressen/actrices.

Dossierwoensdag, 25 oktober 2006

Seedorf in Oranje


Dossierwoensdag, 25 oktober 2006

Teloorgang van paardenrenbaan Duindigt


Expowoensdag, 25 oktober 2006

Allingawier, Kerk: expo Antje van der Werf 'Pur Sang', t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 25 oktober 2006

Overmoed...

De Amerikaanse regering heeft lang volgehouden dat de problemen in Irak beheersbaar zijn. Het geweld loopt nu echter zo uit de hand, dat Washington niet langer de ogen er voor kan sluiten. De burgeroorlog verloopt steeds bloediger. Het Amerikaanse dodencijfer loopt op. Het binnenlandse draagvlak voor de impopulaire oorlog kalft dagelijks verder af. Dat zal zich ongetwijfeld vertalen in slechte cijfers voor de Republikeinen bij de tussentijdse Congres-verkiezingen van 7 november.

Regiowoensdag, 25 oktober 2006

Duckse Duit is de nieuwe ‘flippo-rage’

Appelscha - ,,Ik hoef er nog maar twee, de Zware Jongens en Knabbel en Babbel.” De vijfjarige Mark Miedema uit Appelscha heeft zijn verzameling Duckse Duiten bijna compleet. De duiten zijn mateloos populair geworden bij de kinderen.

Regiowoensdag, 25 oktober 2006

Hongaars echtpaar: nog altijd heimwee

Drachten - Ze waren net twee jaar getrouwd en bezig met het inrichten van een huis. Het leven lachte hen toe. Toen reden Russische tanks hun vaderland Hongarije binnen en veranderde alles. Halsoverkop moesten ze vluchten, met achterlating van huis en haard, een onzekere toekomst tegemoet.

Regiowoensdag, 25 oktober 2006

Overname in taxibranche

Heerenveen - Vijf Friese taxibedrijven verenigd in de groep Vervoersmanagement Noord-Nederland nemen de Drentse taxipoot van Arriva Taxi over. Het gaat om vestigingen in Assen, Meppel, Hoogeveen, Emmer-Compascuum en het Overijsselse Hardenberg. Hier werken driehonderd mensen met 220 voertuigen. Voor het personeel verandert volgens beide partijen niks.

Regiowoensdag, 25 oktober 2006

Scholier op platteland lager opgeleid

Leeuwarden - Scholieren op het platteland zijn lager opgeleid dan leeftijdgenoten in steden. Ze kiezen vaak voor een lager schooltype dan ze aankunnen, omdat bijvoorbeeld een vwo-school niet in de buurt is. Dat zegt de Groninger hoogleraar ruimtelijke economie Jan Oosterhaven, naar aanleiding van een onderzoek naar onderwijs en arbeidsmarkt in het Noorden.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 oktober 2006

‘Predikant in dienst van landelijke kerk’

Zoetermeer - Predikanten zouden hun werk niet langer moeten doen in dienst zijn een lokale kerkenraad, maar als werknemer van het landelijk kerkverband. De synode van de Protestantse Kerk in Nederland moet de ,,vergaande stap’’ moeten durven zetten.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 oktober 2006

Jezus in gebarentaal

Leeuwarden - De verhalen rond Jezus in de Nederlandse Gebarentaal zijn nu verkrijgbaar op dvd. Het betreft: Naar Jezus (over de wonderen) en Jezus vertelt (gelijkenissen). Eerder zijn deze programma’s uitgegeven op video door Dit Koningskind. Dankzij een subsidie van de stichting Vrienden van Effatha zijn de twee video’s omgezet naar een interactieve dubbel-dvd.

Geloof & Kerkwoensdag, 25 oktober 2006

Er liggen genoeg kansen voor de kerken

Leeuwarden - Van PKN’er tot baptist en rooms-katholiek: een bont gezelschap was dinsdagvond bij elkaar in de gereformeerd-vrijgemaakte Morgensterkerk in Leeuwarden om te praten over de toekomst van Fryslân. Zo’n vijftig mensen vulden de ‘flipovers’ met ideeën en voorstellen die op 31 oktober aan het provinciebestuur zullen worden overhandigd.

Weerwoensdag, 25 oktober 2006

Opklaringen

Vandaag zijn er flinke opklaringen, maar kan later vandaag ook een buitje vallen. Het wordt 15 graden en de zuidoostenwind is matig, bij zee soms vrij krachtig. Vannacht is er meer bewolking en kans op enige regen. Morgen schijnt de zon af en toe en is het zeer zacht: 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties