De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 oktober 2011.

Cultuurdinsdag, 25 oktober 2011

Burgum komt volgend jaar met ‘Peer Gynt’

Burgum - Iepenloftspul Burgum brengt volgend jaar een bewerking van het beroemde toneelstuk Peer Gynt van de Noor Henrik Ibsen (1828-1906) op de planken. Regisseur Miranda Bolhuis zal het stuk bewerken tot een eigentijdse voorstelling en Tineke Hoekstra tekent voor de Friese vertaling, meldt het bestuur van Iepenloftspul Burgum.

Cultuurdinsdag, 25 oktober 2011

Vier nieuwe, verplichte werken op NK Fanfares

Drachten - Onder de verplichte werken van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2012, zijn liefst vier nieuwe composities voor fanfareorkest. Dat meldt het bestuur van de Stichting Frysk Fanfare Festival (ONFK).

Cultuurdinsdag, 25 oktober 2011

Cantatrix naar concours in Wit-Rusland

Leeuwarden - Vocaal Ensemble Cantatrix neemt begin januari deel aan het Middernacht festival in Brest, Wit-Rusland. Dat heeft een woordvoerder van het Friese koor gisteren gemeld. Aan dit concours doen niet alleen koren mee, maar ook andere ensembles.

Economiedinsdag, 25 oktober 2011

Markt voor duurzame energie in Wolvega

Wolvega - In het gemeentehuis van Wolvega wordt komende zaterdag een duurzame enrgiemarkt en een symposium over het gebruik van dergelijke energie georganiseerd. Het evenement wordt gehouden tussen 11.00 en 17.00 uur. In de grote publieksruimte en op het buitenterrein kunnen bezoekers in diverse stands kennis maken met toepassingen. Het symposium wordt gehouden in de raadszaal en begint om 14.00 uur. Het programma is te vinden op www.weststellingwerf.nl

Economiedinsdag, 25 oktober 2011

BKF gaat samenwerken met branchegenoten

Franeker - Kraanbedrijf BKF met vestigingen in Franeker, Drachten, Emmen, Groningen, Heerhugowaard en Kampen is met vijf andere regionale kraanverhuurbedrijven, verdeeld over heel Nederland, een samenwerking aangegaan onder de naam Kraanverhuur Nederland. De organisatie bestaat uit BKF, Baetsen, Van Grinsven, Kuiphuis, Nederhoff en Heeren. De dienstverlening verloopt via zeventien vestigingen met een capaciteit van 250 kranen en driehonderd medewerkers.

Economiedinsdag, 25 oktober 2011

Van der Horn Vervoer Menaldum staat te koop

Menaldum - Vervoersbedrijf Van der Horn in Menaldum staat te koop. Dat heeft de eigenaar bekend gemaakt. Het taxi- en vervoersbedrijf wordt verkocht in verband met gezondheidsredenen. Bij het bedrijf werken vijftien mensen. Een deel van hen is oproepkracht. Er zijn onder andere gesprekken gaande om het bedrijf aan het personeel over te dragen. Een deel van de taxiwerkzaamheden is intussen afgestoten. Het bedrijf heeft ook twee touringcars en een bus voor lijndiensten.

Hoofdartikeldinsdag, 25 oktober 2011

Merkel, Sarkozy en de kansen voor Zalm

Ongeveer de hele wereld kijkt morgen met grote spanning naar de verrichtingen van de Europese ministers van Financiën en naar de regeringsleiders. Zij spelen een enorme rol in het economisch en financieel welbevinden van Europese landen. En hun gezag als verantwoordelijke politici hangt van die verrichtingen af. Grote namen in de wereld van de industrie, in de financiële, economische én in de politieke wereld hebben hun scepsis al uitgesproken. De politieke leiders talmen met het nemen van hun verantwoordelijkheid, vooral wegens persoonlijke belangen en belangen van een of enkele landen.

Regiodinsdag, 25 oktober 2011

Crone: Vitens blijft sterk aanwezig in Leeuwarden

Leeuwarden - Het verlies van kantoorbanen bij waterleidingbedrijf Vitens in Leeuwarden is geen verrassing, aldus burgemeester Ferd Crone. Volgens hem is de ontwikkeling bij Vitens - het verplaatsen van administratieve taken vanuit Leeuwarden, Lelystad en Utrecht naar Zwolle - al enige tijd geleden ingezet.

Regiodinsdag, 25 oktober 2011

Pa en zoon nemen opa op sleeptouw door Afrika

Leeuwarden - ,,Het was werkelijk fenomenaal.” Klaas van der Woude (82) uit Leeuwarden is net een paar weken terug van een rondreis door Zuid-Afrika, een trip die de mantelzorger maakte met zijn zoon Menno (51) en kleinzoon Hillebrant (22).

Regiodinsdag, 25 oktober 2011

Lies kent ieder hoekje op Burgerzaken

Sneek - 45 jaar werkte Elizabeth (Lies) Pieters-Bouwhuis (63) als interieurverzorgster op het gemeentehuis in Sneek. Gisteren nam ze afscheid met een receptie in café Mootz, maar het is met pijn in het hart. ,,Eigenlijk wilde ik er nog helemaal niet mee ophouden, maar mijn man zei op een gegeven moment: ‘Nu is het welletjes’.”

Regiodinsdag, 25 oktober 2011

Hospice in Sneek krijgt een nieuw pand

De hospice in Sneek verhuist naar een nieuw gebouw. Het pand is aangekocht, maar moet nog worden verbouwd. Om de kosten te dekken wordt deze week huis aan huis in Sneek gecollecteerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2011

De Wijngaard-gemeente gaat naar Leeuwarder WTC-Hotel

Leeuwarden - Vrije Baptistengemeente De Wijngaard in Leeuwarden gaat vanaf 6 november al haar kerkdiensten in het WTC-hotel houden. De baptistengemeente groeit uit haar gebouw aan de Bleeklaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2011

Gemeentestichters hebben grote plannen voor Europa

Amsterdam/Berlijn - Terwijl veel kerken in grote steden moeite hebben om het hoofd boven water te houden, worden in dezelfde plaatsen nieuwe gemeenten gesticht. Volgens kerkplanter Martin de Jong is dat laatste nodig om nieuwe groepen mensen in verschillende stadswijken met het Evangelie te bereiken. Tegelijkertijd moeten de ‘oude’ gemeenten worden ondersteund.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2011

Studiemiddag 100 jaar vrouwen in het ambt

De Knipe - Treden vrouwelijke predikanten anders op dan hun mannelijke collega’s? Het is een van de vragen die aan de orde komen tijdens de studiedag Gezag en leiderschap. Verleden, heden, toekomst in de doopsgezinde kerk in De Knipe op 5 november. Die dag is het precies honderd jaar geleden dat Anne Zernike (1887-1972) als eerste vrouw in Nederland werd bevestigd in het ambt van predikant. Sprekers zijn onder meer drs. Froukje Pitstra, prof.dr. Riet Bons-Storm en dr. Ciska Stark. Aanmelden kan tot 28 oktober via hilbrandboltjes@planet.nl.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 oktober 2011

Bedenker Johannus-orgel overleden

Rotterdam - Afgelopen zaterdag is Johannes Versteegt overleden, de man die stond aan de wieg van de ontwikkeling van het electronisch orgel. Versteegt, geboren op 26 maart 1928, was de oprichter van Johannus Orgelbouw. Het bedrijf verkoopt tegenwoordig over de hele wereld - zelfs in Cuba - electronische kerkorgels. Versteegt verkocht het bedrijf in 1985. Versteegt (83) wordt donderdag in Rotterdam begraven.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Nauta hoopt na 'Kramerjaar' op herstart ŕ la Leenstra

In het kielzog van haar ploeggenote Marit Leenstra hoopt Yvonne Nauta dit seizoen in dienst van de Hofmeierploeg op een doorstart. In haar eerste seizoen beleefde ze door een zenuwblessure een ‘Kramerjaar’.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Sportquiz: Ajax - Feyenoord, de klassieker

oor het eerst in jaren kregen de toeschouwers zondagmiddag weer een 'echte' klassieker te zien waarbij Feyenoord en Ajax aan elkaar gewaagd waren. Geen afslachtpartij maar een heuse strijd tussen de van oudsher grootste clubs van het land. Vandaag in de Sportquiz daarom aandacht voor de gekste momenten uit de historie van deze voetbaltwist.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet in de jungle van het voetbal

De titel van het boek Tussen sterren en bandieten van Ruud Bonewit roept op voorhand veel verwachtingen op. Te veel, naar later blijkt. Misschien is de titel ook wel het beste deel van het boek, waarin de auteur in een dertigtal verhalen en anekdotes met enige zelfspot en humor beschrijft hoe het hem al die jaren is vergaan in de voetbaljungle.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

FC Volendam voorbij Cambuur op ranglijst

Volendam - FC Volendam heeft gisteravond uitgehaald tegen hekkensluiter AGOVV Apeldoorn. De Volendammers wonnen het duel in de eerste divisie met liefst 6-1.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Harkemase Boys loot in de beker vijfdeklasser

Heerenveen - In Heerenveen is gistermiddag de loting verricht van de tweede ronde van de districtsbeker. Bekerhouder Harkemase Boys speelt een thuiswedstrijd tegen zaterdag vijfdeklasser Neptunia uit Delfzijl. De loting ziet er als volgt uit;

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Kramer rijdt de 5 kilometer op de NK afstanden

Heerenveen - Sven Kramer doet volgend weekeinde mee aan de Nederlandse kampioenschappen afstanden in Heerenveen. De schaatsbond KNSB heeft de olympisch kampioen toegevoegd aan het 26 schaatsers tellende deelnemersveld van de vijf kilometer die op vrijdag 4 november wordt gereden.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Knegt valt net buiten podium op 1500 meter

Salt Lake City - Sjinkie Knegt heeft tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen in Salt Lake City net naast een podiumplaats gegrepen op de 1500 meter. De 22-jarige shorttracker uit Bantega eindigde als vierde.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

Jong Heerenveen in kwartfinale bekertoernooi

Heerenveen - Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft de kwartfinale van het bekertoernooi voor belofteteams gehaald. Op Skoatterwâld won het gisteravond in de zestiende finales met 2-1 van regerend kampioen PSV.

Sportdinsdag, 25 oktober 2011

De Wâlden loopt leeg voor Friese derby

Harkema - De omwonenden kunnen er maar beter op voorbereid zijn: als Harkemase Boys onverhoopt vanavond voor een stunt zorgt in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, zal in de kantine op sportpark De Bosk in Harkema een groot feest plaatsvinden. ,,Als we winnen, gaat de kantine natuurlijk open. We hebben nog wel wat bier staan”, sprak voorzitter Pieter Spinder gisteravond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties