De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 oktober 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 25 oktober 2014

Over de grenzen van het gangbare denken

Twee mensen lopen door het bos. De een houdt steeds z'n pas in en kijkt naar beneden: ,,Zie je die kever?'' Die ene is bioloog. Jarenlang is zijn blik gericht op de levende natuur. En hij ziet steeds meer. Niet alleen dat die kever er is, maar ook hoe die kever er uitziet, tot in detail, en hoe die kever zich gedraagt.

Regiozaterdag, 25 oktober 2014

Haak om Leeuwarden is op tijd klaar

Leeuwarden - Het autoverkeer kan op 18 december van dit jaar over de Haak om Leeuwarden rijden. Daarmee wordt de oorspronkelijke deadline van het grote bouwproject gehaald, ondanks de forse vertraging die is ontstaan door de lekkage in het aquaduct onder het Van Harinxmakanaal bij Ritsumasyl.

Regiozaterdag, 25 oktober 2014

De Friese postmarkt raakt steeds meer in beweging

Leeuwarden - 150 miljoen huis-aan-huisfolders, twintig miljoen brieven en 100.000 pakketten. Dat is ruwweg het aantal poststukken dat jaarlijks wordt verwerkt door regionale postorganisatie FRL Post. Gisteren opende het bedrijf een nieuw sorteerpand voor briefpost aan de Zwettestraat in Leeuwarden. En dat terwijl de hoeveelheid brievenpost in rap tempo afneemt.

Regiozaterdag, 25 oktober 2014

Emotionele laatste dag in de

Joure - ,,De sluting is in grut ferlies foar Joure. De winkel joech in protte reuring yn it doarp", zegt Grytsje Koopmans uit Joure, bezoekster van de Douwe Egberts-geschenkenwinkel op deze vrijdag.

Regiozaterdag, 25 oktober 2014

Schoonmaak straks vaak niet meer vergoed

Leeuwarden - Binnen Frysl‚n ontstaan vanaf volgend jaar grote verschillen tussen wat de inwoners vergoed krijgen voor huishoudelijk hulp. Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs de gemeenten. In de Noordoosthoek en Heerenveen wordt straks de lichtste vorm van huishoudelijke hulp helemaal niet meer vergoed. In Sķdwest-Frysl‚n en De Friese Meren scheelt het de cliŽnten hooguit drie kwartier.

Geloof & Kerkzaterdag, 25 oktober 2014

150 jaar kerk van Terwispel: naar de koning voor een eigen predikant

In Terwispel wordt dit weekend gevierd dat de kerk 150 jaar bestaat. Het godshuis aan De Streek heeft een bijzondere geschiedenis. De jarige kerk in tien opmerkelijke feiten

Sportzaterdag, 25 oktober 2014

Albert RusnŠk versus Feyenoord, net als zijn pa ooit

Wie er op zaterdag 19 juli van dit jaar bij was, mocht achteraf gezien de handjes dichtknijpen. Tijdens de Open Dag van De Graafschap was er in een oefenduel namelijk een Slowaakse middenvelder van Manchester City die als proefspeler van Cambuur op fabelachtige wijze zijn voetbalkunsten wist te etaleren. In de verzengende Doetinchemse hitte waren slechts een handjevol journalisten en een paar honderd toeschouwers er vanaf de tribunes getuige van. Hun conclusie was dezelfde als die van staf en clubleiding van Cambuur: een rasvoetballer is in Leeuwarden neergestreken. Zijn naam: Albert RusnŠk.

Sportzaterdag, 25 oktober 2014

Cambuur maakt zes ton winst en hoopt op categorie 3

Het gaat SC Cambuur financieel meer voor de wind dan ooit. De Leeuwarder eredivisieclub denkt en hoopt zelfs binnen niet al te lange termijn te promoveren naar de meest veilige van de drie financiŽle categorieŽn in het licentiesysteem van de KNVB. Dat bleek gisteren uit een update van de club over onder meer de financiŽle situatie in Leeuwarden.

Sportzaterdag, 25 oktober 2014

Van den Belt over kritiek Van Geel op kunstgras: veel te gemakkelijk

Leeuwarden - Feyenoord-directeur Martin van Geel uitte afgelopen woensdag in Voetbal International forse kritiek op kunstgrasvelden in het algemeen en Nederlandse clubs met kunstgras in het bijzonder. Tot die laatste categorie behoort Cambuur. Algemeen directeur Gerald van den Belt reageert desgevraagd op de uitspraken van zijn Feyenoord-collega: ,,Onzin. Hij heeft makkelijk praten." Saillant detail: zondag spelen de twee clubs tegen elkaar in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties