De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 25 oktober 2017.

Economiewoensdag, 25 oktober 2017

Bier erkend slakkenbestrijder

Leeuwarden - Vorig jaar werd duidelijk dat er een grote kans bestaat dat vele huis-, tuin- en keukenmiddelen bij de bestrijding van ziekten en plagen in de biologische akker- en tuinbouw binnenkort niet meer gebruikt mogen worden. Middelen die als redelijk onschuldig te boek staan als bier bij de bestrijding van slakken en gemalen mosterdzaad bij het aanpakken van schimmels zouden dan volgens aangescherpte Europese regels niet meer mogen. Recentelijk zijn de twee genoemde middelen echter toegevoegd aan de Europese lijst van basisstoffen.

Economiewoensdag, 25 oktober 2017

Hartman, pionierend en sociaal ondernemer

Sexbierum - Op 71-jarige leeftijd overleed vrijdag plots Wim Hartman. De ondernemer was tot de zomer eigenaar van groenteteeltbedrijf A.C. Hartman in Sexbierum en wordt herinnerd als pionier in zijn sector en als maatschappelijk betrokken werkgever.

Hoofdartikelwoensdag, 25 oktober 2017

Gebrek aan literair zelfvertrouwen

Als Culturele Hoofdstad 2018 presenteert Fryslân volgend jaar een vertaald boekenweekgeschenk van een Vlaamse schrijfster. Het moet een Friestalig cadeau worden voor de honderdduizenden die de provincie dan binnenstromen. Zo kunnen ze kennismaken met de Friese taal, is het idee. Griet Op de Beeck schrijft het nationale boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Dat wordt straks Mei it each op de feiten. Directeur Ad Peek van boekhandel Van der Velde in Leeuwarden juicht de Friese vertaling toe; die zou kunnen meeliften op landelijk succes. De Friese vertaling zou ook in populaire talkshows kunnen komen. De keuze van Fryslân wordt dus bepaald door trends in de Nederlandstalige literatuur en de hoop om publicitair aan de weg te timmeren in een populair tv-programma.

Regiowoensdag, 25 oktober 2017

Regering zegt geld toe voor LifeLines

Groningen - Het onderzoeksprogramma LifeLines kan waarschijnlijk toch van start met een derde onderzoeksronde.

Regiowoensdag, 25 oktober 2017

Woning in Wommelser kerk

Wommels - De uitbaters van café-restaurant It Reade Hynder zijn de nieuwe eigenaren van de voormalige gereformeerde kerk aan de Hottingawei in Wommels. Ze betrekken zelf het pand en willen in de kerk een of twee appartementen realiseren.

Regiowoensdag, 25 oktober 2017

Extra sneltrein kan straks eindelijk rijden

Grou - Over een kleine anderhalve maand is het eindelijk zover: dan gaat de tweede sneltrein per uur rijden tussen Zwolle en Leeuwarden. De komende weken wordt bij het spoor een miljoenenklus uitgevoerd om dit mogelijk te maken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties