De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 januari 2008.

Cultuurzaterdag, 26 januari 2008

Voorrondes Kinderen voor Kinderen Songfestival in Stiens

Stiens - De Friese voorrondes van het zeventiende landelijke Kinderen voor Kinderen Songfestival vinden op 12 en 13 april plaats in De Skalm in Stiens. Dat heeft de VARA, organisator van het songfestival, gisteren gemeld. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website kinderenvoorkinderen.vara.nl.

Cultuurzaterdag, 26 januari 2008

Michiel Borstlap gaat trendy met nieuwe cd

Eldorado is zoiets als het paradijs waar je gelukkig zult zijn. Het land waar je naar op zoek bent. Spijtig genoeg is Michiel Borstlaps Eldorado toch ergens anders gesitueerd dan het mijne, als ik zo naar zijn nieuwe album luister. De elektronica en de aanverwante zaken hebben hier bij deze meesterpianist de overhand genomen.

Economiezaterdag, 26 januari 2008

Installateurs Haskotherm en Griek failliet

Leeuwarden – De installatiebedrijven Griek en Haskotherm in Heerenveen zijn failliet. Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd. Bij het bedrijf werken veertig mensen. Verschillende overnamekandidaten hebben zich al gemeld, zegt CNV-bestuurder M. den Hollander.

Hoofdartikelzaterdag, 26 januari 2008

De preek...

De preek is voor veel kerkgangers ongeveer het belangrijkste van de kerkdienst. Als die ‘goed’ is, dan spreken kerkgangers over ‘een goede dienst’. Ook geldt dat wanneer de preek niet aanslaat, mensen het gevoel hebben dat de hele kerkdienst niet goed was.

Regiozaterdag, 26 januari 2008

Vis duurder door ‘staking’ van vissers

Urk - De kans is groot dat vis in de winkel de komende tijd fors duurder gaat worden. De meeste vissers gaan de komende weken minder de Noordzee op om onder meer schol en tong te vangen. Daardoor willen ze schaarste creëren, zodat de handel gedwongen wordt een hogere prijs te betalen. Op de veiling brengt de vis momenteel veel te weinig op, vinden de vissers.

Regiozaterdag, 26 januari 2008

‘Lekkende ambtenaar niet bron van de LC’

Leeuwarden - Het ontslag van provincieambtenaar Margaret Beckers is disproportioneel. Provinciale Staten moeten de Statenadviseur zo snel mogelijk weer in dienst nemen. Dat bepleitte haar advocaat Nicole Sjoer gisteren voor de rechtbank. Beckers werd half september na een dienstverband van 22 jaar ontslagen wegens het lekken van vertrouwelijke informatie naar de Leeuwarder Courant (LC) en vanwege een vertrouwensbreuk.

Regiozaterdag, 26 januari 2008

Eerst verkopen, dan kopen

Leeuwarden - In Fryslân zijn afgelopen jaar veel minder huizen verkocht dan in 2006. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De daling komt volgens voorzitter K. Sinnige van makelaarsvereniging NVM Fryslân doordat huizenbezitters ‘op elkaar wachten’: iedereen wil eerst zijn eigen huis verkopen, voordat hij zelf op zoek gaat naar een andere woning.

Regiozaterdag, 26 januari 2008

Nu ook actiegroep voor ‘laat op stap’

Siegerswoude - De Jonge Socialisten (JS) in de PvdA zijn een offensief begonnen tegen de actie Vroeg op Stap van Hannie Gorter en Myriam Loonen uit Siegerswoude. Op de website vrij-uitgaan.nl hebben zij de afgelopen week dertigduizend namen en adressen verzameld van mensen die tégen vroege sluitingstijden in de horeca zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 januari 2008

Jeugd heeft ontmoeting en belevenis nodig

Heerenveen - Geloofsopvoeding. De een denkt daar vooral met plezier en waardering aan terug. De ander herinnert zich vooral de dwang en de regels. Op weg naar de Friesch Dagblad-bijeenkomst ‘Help! Hoe wordt mijn kind gelovig?’ komen in een drietal artikelen mensen aan het woord over geloofsopvoeding. Vandaag: Willem (35) en Jolante Offinga (29) uit Heerenveen.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 januari 2008

‘Kerk moet het kwaad noemen’

Doorn - De kerken moeten het kwaad weer durven te benoemen. Dat betoogde de socioloog Herman Vuijsje vrijdag in Doorn op de studiedag ‘God is Boos’ van de predikantenbeweging Op Goed Gerucht.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 januari 2008

PKN-bestuur maakt tour door Nederland

Leeuwarden - Het bestuur van de Protestantse Kerk in Nederland gaat dit voorjaar op tournee door Nederland. Ze zijn te gast in vier gemeenten in alle windstreken van het land. Ze willen met de gemeenteleden in gesprek over de missionaire presentie van de plaatselijke gemeente in de samenleving.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 januari 2008

Classis Leeuwarden start Brazilië-contact

Leeuwarden - De classis Leeuwarden van de Protestantse Kerk in Nederland houdt zondag een startmiddag van de interactieve contacten die de classis met projecten in Brazilië aangaat. De feestelijke middag in Braziliaanse sfeer is in het kader van het programma Interactief van Kerk in Actie. Voorheen bleek het vaak lastig om betrokkenheid in gemeenten te creëren voor het landelijke werk van Kerk in Actie.

Sportzaterdag, 26 januari 2008

Puntje goed voor moraal van Cambuur

Leeuwarden - SC Cambuur-Leeuwarden is een ploeg in mineur en dan is er slechts één medicijn: winnen. Precies dát vergat de onder in de stand bungelende ploeg gisteren in Apeldoorn tegen AGOVV. Het bleef bij in de laatste minuten veiliggesteld punt en dat is weliswaar goed voor de moraal, maar nauwelijks voor de ranglijst.

Sportzaterdag, 26 januari 2008

Elke wedstrijd is meegenomen voor Van Dijk

Heerenveen - Hij kon naar AZ, Roda JC, de Oekraďne en nog enkele andere clubs. Het werd sc Heerenveen. Zijn keus pakte goed uit. De 39-jarige Rob van Dijk beleeft als reservedoelman een prima seizoen bij de Friese club. Vanavond tegen De Graafschap doet trainer Gertjan Verbeek opnieuw een beroep op de Voorhouter. En dat is prettig, want: ,,Ik stelde me in op een rol als reserve en elke wedstrijd is meegenomen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties