De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 november 2011.

Cultuurzaterdag, 26 november 2011

Nieuw stuk voor jeugd in Easterwierrum

Easterwierrum | Het berne-iepenloftspul in Easterwierrum brengt volgend jaar het stuk De stim fan Lûdsjewierrum op de planken. De voorstelling gaat over Hikke die heel mooi zingen kan, maar haar stem kwijtraakt vlak voordat ze mee zal doen aan een talentenjacht.

Cultuurzaterdag, 26 november 2011

Piet Vessies viert jubileum met concerten

Menaam | Koordirigent Piet Vessies, leider van Muziekhuis De Zangbodem in Menaam, viert op 11 december dat hij 25 jaar in het vak zit. Aan de jubileumviering werken alle koren van zijn muziekhuis mee.

Economiezaterdag, 26 november 2011

Koekmaker verplaatst werk naar Sintjohannesga

Sintjohannesga | De koekfabriek van Peijnenburg in Sintjohannesga wordt uitgebreid. Het moederbedrijf investeert fors in de Friese locatie en daarmee komen er zeventien werknemers bij. Het is grotendeels het gevolg van het sluiten van een bakkerij in Geldrop.

Economiezaterdag, 26 november 2011

Drijfmest kan voor boer snel lucratief worden

Deurne | Drijfmest kan veehouders binnen tien jaar geld opleveren. Met technische middelen kan de vervuilende mest als opwekker van energie en als natuurlijke bemesting dienen. Dat staat in een rapport dat gisteren werd gepubliceerd door de boerenorganisatie LTO Nederland en Natuur & Milieu.

Hoofdartikelzaterdag, 26 november 2011

Advent: tijd van belofte en vertrouwen

Morgen begint het nieuwe kerkelijk jaar. Vier weken lang bereidt de kerk zich voor op het feest van de geboorte van Jezus. De tijd voor kerst is een periode van verwachting.

Regiozaterdag, 26 november 2011

Toch PvdA-wethouder naar Harlingen

Harlingen | De gemeente Harlingen krijgt zeer waarschijnlijk toch een tweede wethouder van de PvdA in het college van burgemeester en wethouders. Peter Glasbeek (57) uit Leiderdorp is voor die post uit 29 kandidaten voorgedragen. Eerder was hij vijf jaar (tot en met 2010) wethouder in Leiderdorp.

Regiozaterdag, 26 november 2011

Kinderen treden op voor Máxima, maar moeten nog leren spelen

Oosterwolde | Wie weet doen honderden kinderen uit Oosterwolde, Bolsward, Burgum, Heerenveen en wijde omgeving aan het eind van dit jaar mee aan een groot concert voor prinses Máxima. Opvallend detail: zij moeten nog leren een instrument te bespelen.

Regiozaterdag, 26 november 2011

Pleidooi voor een school vol vrije tijd

Leeuwarden | Wie of wat inspireert de leerling van de toekomst? Met die vraag als rode draad vierden de lerarenopleidingen aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden gisteren het veertigjarig bestaan. De middag was gewijd aan workshops die een deel van het antwoord moesten geven. In de ochtend gaf onder anderen Gert Biesta zijn visie op het onderwijs.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 november 2011

Fusie christelijke onderwijsbonden om vuist te maken

Soesterberg | De grootste belangenorganisaties voor protestants-christelijk en katholiek onderwijs in Nederland, de Besturenraad en de Vereniging Katholiek Onderwijs gaan fuseren. De Algemene Ledenvergaderingen van beide verenigingen hebben vandaag ingestemd met de intentie tot fusie van hun verenigingen. Per 1 januari 2013 moet de fusie een feit zijn, aldus directeur Wim Kuiper van de Besturenraad.

Sportzaterdag, 26 november 2011

Trainerssoap in Harkema duurt voort

Harkema | Met het aanstellen van interim-coach Henk de Jong heeft Harkemase Boys inmiddels de zoveelste trainer op de loonlijst staan. Drie oefenmeesters krijgen momenteel geld zonder op sportpark De Bosk actief te zijn. Nadat De Jong vorig jaar naar Cambuur vertrok, begon in Harkema een trainerssoap die nog steeds voortduurt en steeds meer verliezers kent. Op sportief en op financieel gebied.

Sportzaterdag, 26 november 2011

Rajiv van la Parra: de ‘kroonprins’ voor een vleugelpositie bij sc Heerenveen

Zijn naam roept sterke associaties op met één of andere Oosterse prins. Maar niets is minder waar, al geldt Rajiv van la Parra wel als een ‘kroonprins’ voor een vleugelpositie bij sc Heerenveen.

Sportzaterdag, 26 november 2011

Assaidi ontbreekt in de basis

Heerenveen | Oussama Assaidi ontbreekt vanavond in Breda bij sc Heerenveen in de basisopstelling. De aanvaller viel vorige week zaterdag in het thuisduel tegen RKC Waalwijk uit met rugklachten. Maar de aanvaller heeft ook nog steeds te kampen met pijntjes in de liesstreek en aan de schouder. ,,Het is voor Assaidi niet verantwoord om te spelen”, aldus trainer Ron Jans.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties