De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 26 maart 2009.

Cultuurdonderdag, 26 maart 2009

Programma festival No Bowling rond

Drachten - Het Zwolse kwartet Oceana Company speelt op het nieuwe festival No Bowling, volgende week in De Lawei in Drachten. Hiermee is de programmering compleet van het festival dat een mix brengt van muziek, cabaret en nieuw talent.

Cultuurdonderdag, 26 maart 2009

7 Friese films op amateurfilmwedstrijd

Leeuwarden - Voor de noordelijke amateurfilmwedstrijd zijn dit jaar zeven Friese films geselecteerd. Bij de wedstrijd, een initiatief van de Nederlandse Organisatie van Audio-Visuele Amateurs afdeling Noord, gaan amateurfilmers uit de drie noordelijke provincies met elkaar de strijd aan voor de beste amateurfilm.

Cultuurdonderdag, 26 maart 2009

ICT-samenwerking Leeuwarder musea

Leeuwarden - De Fryske Akademy, Tresoar, Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Museum gaan samenwerken op ICT-gebied. Digitale gegevens zoals gebruikersdata, scans en foto’s van de deelnemende instellingen, worden in de toekomst gezamenlijk op één plek opgeslagen. Hiervoor is gisteren een overeenkomst getekend.

Cultuurdonderdag, 26 maart 2009

Jury Vredeman de Vries Prijs bekend

Leeuwarden - De jury van de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving telt dit jaar vijf leden. Het gaat om Ed Annink (eigenaar ontwerpbureau) Han Brezet (hoogleraar faculteit industrieel ontwerpen TU Delft), Ineke Hans (ontwerpster en eigenaar ontwerpstudio), René Knip (grafisch ontwerper en eigenaar ontwerpbureau) en Marjan Unger (kunsthistorica en publiciste). Cultuurgedeputeerde Jannewietske de Vries is technisch voorzitter.

Cultuurdonderdag, 26 maart 2009

Symfonieorkest voor jonge musici in gensgebied

Leeuwarden - In de Eems-Dollard-Regio (EDR) wordt een nieuw grensoverschrijdend jeugdsymfonieorkest opgericht. De Jonge Eems-Dollard Philharmonie moet getalenteerde jongeren uit de regio de kans bieden zich muzikaal bijzonder te ontwikkelen. Dat heeft een woordvoerder van de EDR, het noordelijke grensgebied van Nederland en Duitsland, gemeld.

Economiedonderdag, 26 maart 2009

Steeds meer bloembollen gaan naar Oost-Europa

Voorburg - Nederland exporteert steeds meer bloembollen naar Oost-Europa. In 2008 zijn bijna 450 miljoen bloembollen naar Oost-Europese landen uitgevoerd. Dit is 30 procent meer dan in 2007. In het vierde kwartaal van 2008 bedroeg de stijging zelfs 54 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren.

Economiedonderdag, 26 maart 2009

Activiteiten van drukkerij Muurling verhuizen in Sneek

Sneek - De activiteiten van Drukkerij Muurling op de Gedempte Pol in Sneek worden per 1 april van dit jaar overgebracht naar het pand van Drukkerij Tjerk de Haan aan de Tweede Oosterkade in dezelfde plaats. De beide drukkerijen werken beide al samen met Hanzedruk in Bolsward.

Economiedonderdag, 26 maart 2009

Overwijk Koffiesystemen Millenniumbedrijf 2009

Leeuwarden – Overwijk Koffiesystemen uit Gorredijk is gisteren op de Bedrijven Contactdagen (BCD) in Leeuwarden uitgeroepen tot Millenniumbedrijf 2009. Directeur Luitzen Overwijk kreeg de oorkonde van Janneke Schaaf, oprichtster van de Stichting Millenniumbedrijven. Zij wist te melden dat in twee dagen veertig bedrijven op de BCD zich hebben aangemeld als millenniumbedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 26 maart 2009

Raadsleden in een glossy...

Burgemeester en wethouders van Littenseradiel maken zich zorgen over ‘het onvermogen om de inwoners van de gemeente te interesseren voor de gemeentepolitiek’, schrijven B en W in hun zojuist gepubliceerde strategische visie op de komende vijf jaar.

Regiodonderdag, 26 maart 2009

‘Te weinig rechten verdachte’

Leeuwarden - De advocaten Jan Boksem en Tjalling van der Goot van het Leeuwarder advocatenkantoor Anker & Anker stappen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze vinden dat de criteria voor een hoger beroep niet kloppen.

Regiodonderdag, 26 maart 2009

Studenten krijgen plek in expo Woudagemaal

Lemmer - Het toekomstige bezoekerscentrum voor het Woudagemaal in Lemmer wordt grotendeels ingericht als kenniscentrum over de Friese waterbeheersing. Studenten die een studie volgen op gebied van waterbeheer kunnen daar straks een digitaal college volgen over nut en werking van het boezemsysteem.

Regiodonderdag, 26 maart 2009

Veertig jaar relaxt instrumenten verkopen zonder ‘sleauwichheid’

Leeuwarden - Generaties Friese muzikanten kochten hun eerste instrumentje bij Bob de Jong in Leeuwarden. En hun tweede, en hun derde, want bij Bob blijf je komen. Of je nu Piter Wilkens of een nobody bent.

Regiodonderdag, 26 maart 2009

‘Plastic soup’ in oceaan aangepakt vanuit Fryslân

Leeuwarden - Fryslân wordt uitvalsbasis voor een internationaal netwerk van wetenschappers en mediamensen, die gaan proberen grote milieuproblemen op te lossen. A Convenient Truth (ACT), zoals het project heet, begint op 20 april met een event.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 maart 2009

Calvijn: ik ben zelf een Nederlander

Een rijk geďllustreerd standaardwerk over de reformator Johannes Calvijn (1509-1564) kon in het Calvijnjaar 2009 niet uitblijven. Johannes Calvijn. Zijn werk, zijn leven is dankzij de ruime opmaak en mooie platen een ‘behapbaar’ boek.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 maart 2009

Obama’s giftreductie kost miljarden

Washington - President Obama van de Verenigde Staten wil dat de hoogste inkomens minder geld kunnen aftrekken van de belasting bij giften. Religieuze fondsen denken dat de voorgestelde maatregel hen zal treffen, meldt Christianity Today.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 maart 2009

World Servants stuurt stafleiders op overvaltraining

Wolvega - World Servants uit Wolvega houdt dit jaar voor haar leiders aan de bouwprojecten in ontwikkelingslanden voor het eerst een veiligheidstraining. Deze wordt naast de reguliere training georganiseerd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties