De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 maart 2016.

Regiozaterdag, 26 maart 2016

Zomertijd honderd jaar geleden ingevoerd

Leeuwarden - Het was maar een korte mededeling die de kranten overnamen uit de Staatscourant, op 29 april 1916: 'Van 1 Mei 1916 af tot 1 October 1916 wordt de (...) wettelijke tijd met een uur vervroegd. De overgang geschiedt in dezer voege, dat, wanneer de middelbare zonnetijd van Amsterdam middernacht aanwijst tusschen 30 April en 1 Mei 1916, het wordt geacht één uur voormiddags op 1 Mei 1916 te zijn en dat wanneer het volgens deze wet middernacht is tusschen 30 September en 1 October 1916, het wordt geacht elf uur namiddags te zijn op 30 September 1916. Deze wet treedt in werking met ingang van den dag na dien harer afkondiging.

Regiozaterdag, 26 maart 2016

Budget projecten Culturele Hoofdstad omlaag

Leeuwarden - Het budget voor de verschillende projecten voor Culturele Hoofdstad wordt een derde lager in vergelijking met het aanvankelijke budget uit het bidbook. Dat klinkt erger dan het is, verzekert financieel directeur John Bonnema van stichting Culturele Hoofdstad. Wel zijn vijf van de 41 projecten geschrapt.

Sportzaterdag, 26 maart 2016

Heerenveen licht optie van verdediger Warmolts niet

Heerenveen - Stephen Warmolts keert komend seizoen hoogstwaarschijnlijk niet terug bij sc Heerenveen. De centrale verdediger kreeg gisteren te horen dat de club de eenjarige optie in zijn aflopende contract niet licht. Warmolts is daarvoor vanaf deze zomer transfervrij. De 21-jarige speler komt dit seizoen op huurbasis in de eerste divisie uit voor Helmond Sport. Hij speelde sinds 2009 voor Heerenveens jeugdopleiding, maar maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht.

Sportzaterdag, 26 maart 2016

Dames Drachtster Boys grijpen weer naast beker

Amsterdam - De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys zijn er gisteravond opnieuw niet in geslaagd een hoofdprijs te pakken. De bekerfinale in sporthallen Zuid in Amsterdam werd met 1-0 verloren van drievoudig kampioen OS Lusitanos. Dat was niet geheel overeenkomstig het wedstrijdbeeld, maar de Drachtster vrouwen vergaten zichzelf te belonen en dat deed pijn. Veel pijn.

Sportzaterdag, 26 maart 2016

Dominicaanse kloof wordt in Leeuwarden iets kleiner

,,Senor, gracias por", hoewel het meisje zo snel Spaans spreekt dat de rest van haar zin niet meer te verstaan is, is duidelijk wat ze doet. Staand in een kring met de armen om elkaars schouders geslagen bedankt ze God namens de Dominicaanse korfbalploeg voor de net gespeelde wedstrijd. In hun eerste duel op het WK onder negentien in Leeuwarden is Rusland met 19-5 verslagen. ,,Gracias, gracias." Na dit intieme religieuze gedeelte in een kleedkamer van sporthal Kalverdijkje telt de tiener af tot het meest luchtige moment van deze ‘nabespreking’. De yell. ,,Uno, dos, tres: Dominicanááá."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties