De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 26 maart 2018.

Hoofdartikelmaandag, 26 maart 2018

Kabinet moet wat doen met referendum

Er bleken tijdens het referendum van afgelopen week toch meer burgers tegen de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten te zijn dan was gepeild. Een meerderheid van de mensen die hun mening gaven over de wet die al is aangenomen zien nadelen.

Regiomaandag, 26 maart 2018

Friese kiezer stemt twaalf vrouwen extra in raad

Drachten - Friese kiezers hebben woensdag twaalf vrouwen met voorkeursstemmen in de verschillende gemeenteraden gestemd. In bijna alle gevallen ging het om vrouwen die relatief laag op de kandidatenlijst stonden, maar wel de eerste vrouw waren voor hun partij.

Regiomaandag, 26 maart 2018

Veiligheid vier Friese wegen ondermaats

Leeuwarden - De kans op een ernstig ongeluk is op zeventig Nederlandse wegen drie keer zo groot als gemiddeld. De overgrote meerderheid daarvan, 64, zijn provinciale wegen overal in het land. Dat blijkt uit een analyse van politiestatistieken door RTL Nieuws en hoogleraar Transportbeleid Bert van Wee van TU Delft.

Regiomaandag, 26 maart 2018

Veldleeuwerik in gedrang door Franse sterfte

Leeuwarden - De veldleeuwerik krijgt het steeds moeilijker door de slechte situatie van de zangvogel in Frankrijk, waar een groot deel van de vogels overwintert. Het aantal veldleeuweriken in Fryslân wordt geschat op 2500. Het aantal dreigt nog verder terug te lopen.

Geloof & Kerkmaandag, 26 maart 2018

Feanwâlden brengt Passion dichtbij

Feanwâlden - Tweeduizend mensen waren gisteren getuige van ‘Passion Feanwâlden’, het verhaal over de laatste uren van Jezus op aarde. Een indrukwekkend spektakel op drie locaties in het dorp.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties