De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 26 april 2018.

Hoofdartikeldonderdag, 26 april 2018

Overheid moet weg blijven van nieuws

De Europese Commissie wil de verspreiding van nepnieuws via internet harder aanpakken. Nepnieuws ondermijnt de democratie, zeggen de autoriteiten in Brussel. Daarom moet er een gedragscode worden gemaakt voor onder meer Facebook, Google en Twitter. Al eerder heeft Europa laten weten dat een commissie moet onderzoeken wat wel en niet waar is.

Regiodonderdag, 26 april 2018

Zorgen over brandveiligheid nieuwe Lawei

Drachten - Tijdens de nieuwbouw van schouwburg De Lawei in Drachten zijn de brandveiligheidseisen ten onrechte naar beneden bijgesteld. Het gebouw voldoet daardoor mogelijk niet aan de normen. Tot die conclusie komt de raadscommissie die onderzoek doet naar de gang van zaken bij de ver- en nieuwbouw van de schouwburg. De commissie heeft inmiddels de gemeente Smallingerland gealarmeerd, die op haar beurt de Veiligheidsregio Fryslân heeft gevraagd zich te buigen over de verleende vergunning.

Regiodonderdag, 26 april 2018

Kramer geeft Arriva de tijd maatregelen te nemen

Leeuwarden - Gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) blijft erop vertrouwen dat Arriva zich aan de afspraken met de provincie gaat houden. Gisteren berichtte het Friesch Dagblad dat het openbaarvervoersbedrijf op de Waddeneilanden met dieselbussen rijdt, terwijl dat volgens de afspraken louter elektrische bussen mogen zijn. Bovendien worden in de regio Zuidoost-Fryslân ook bussen uit andere delen van de provincie ingezet, die een andere huisstijl hebben. Ook dat is tegen de regels.

Regiodonderdag, 26 april 2018

Friese woningen doorzocht om cybercrime

Leeuwarden - Vanwege een groot cybercrime-onderzoek heeft de politie gisterochtend vroeg in drie woningen in Fryslân invallen gedaan. Het gaat om twee woningen in Leeuwarden en een in De Westereen. De politie nam computers, laptops, harde schijven en mobieltjes in beslag.

Regiodonderdag, 26 april 2018

Minder onderscheidingen bij Lintjesregen

Leeuwarden - 84 inwoners van Fryslân krijgen vandaag een koninklijke onderscheiding in het kader van de jaarlijkse lintjesregen. Het aantal decorandi ligt opnieuw iets lager dan het voorgaande jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties