De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 mei 2007.

Dossierzaterdag, 26 mei 2007

Het liefst slagen met een acht gemiddeld

In Fryslân doen dezer dagen 7399 scholieren eindexamen. Het Friesch Dagblad volgt er vijf, die ondertussen al druk bezig zijn met het plannen van hun toekomst. Vandaag: Hidde-Jan Jongsma heeft vijf van de acht examens gehad. De zenuwen zijn onderhand wel weg.

Dossierzaterdag, 26 mei 2007

Mijn probleempje

INGE-MARIJE VAN DEN BERG

Economiezaterdag, 26 mei 2007

ALLERT VAN DER HOEVEN

Hoofdartikelzaterdag, 26 mei 2007

Pinksterfeest...

Op het pinksterfeest gebeuren wonderlijke dingen. De apostelen zaten bij elkaar in de bovenzaal, zoals Jezus hen voor zijn hemelvaart had opgedragen. Ze zaten daar niet zo maar, maar op een bepaalde wijze: eendrachtig. Dat woord wordt verschillende keren gebruikt in het bijbelboek Handelingen.

Regiozaterdag, 26 mei 2007

Wetterskip laat schapen kaden begrazen

Ried - Wetterskip Fryslân zet op diverse plaatsen in de provincie schaapskudden in om de kaden te laten begrazen. Een van die kudden graast momenteel op de kade tussen Berlikum en Boer. Het inzetten van schapen leidt bij Wetterskip Fryslân tot een kostenbesparing en er is minder overlast door onkruid.

Regiozaterdag, 26 mei 2007

Gemeenten akkoord met afvaloven

Oudehaske - De afvalverbrandingsoven in Harlingen komt er. Een duidelijke meerderheid van de 31 Friese gemeenten staat achter de bouw van de zogenoemde Reststoffen Enenergie Centrale (REC). Eind 2009 moet hij er staan.

Regiozaterdag, 26 mei 2007

Dirigent en zeven blazers fietsen De Tocht

Kollumerzwaag - ,,Als je in de muziek zit, houd je weinig tijd over voor sport”, zegt Hetty de Vries (23) lachend. ,,Eigenlijk zijn we helemaal niet sportief. Het wordt nog wat, de Elfstedentocht fietsen.” Maandag gaan ze ervoor: acht leden van brassband Juliana uit Kollumerzwaag. Voor elke gefietste kilometer hopen ze minimaal één euro per persoon binnen te halen, om daarmee de verenigingskas te spekken.

Weerzaterdag, 26 mei 2007

Buien en koeler

Vandaag valt het nog mee met de regen, maar morgen krijgen we buien en koeler weer. De temperaturen komen te liggen rond 17 graden, morgenmiddag schommelen de temperaturen rond 15 à 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties