De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van maandag, 26 mei 2014.

Hoofdartikelmaandag, 26 mei 2014

Grote veranderingen pharma-industrie

De patiŽnt is mondiger geworden. De (huis)arts merkt dat in de spreekkamer: patiŽnten hebben via internet kennis opgedaan waarmee ze denken dat ze een beeld hebben van hun ziekte en van henzelf. En patiŽnten nemen het initiatief voor een tweede mening, bij een andere dokter. In enkele gevallen gaan patiŽnten naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten omdat ze denken dat ze daar een betere behandeling kunnen krijgen. De politiek merkt het ook: een burgerinitiatief van lijders aan de ziekte van Lyme (via een tekenbeet) hebben de Tweede Kamer overtuigd van de noodzaak van meer onderzoek naar de ziekte die inmiddels vele duizenden in haar greep heeft. Sommige geslaagde zakenlieden nemen een nog groter initiatief: drie zakenlieden die lijden aan de dodelijke spierziekte ALS hebben een fonds opgericht om sneller tot resultaten te kunnen komen in het vinden van geneesmiddelen voor hun ziekte. Ze streven ernaar de tijd voor onderzoek en het vinden van therapieŽn met de helft terug te brengen.

Regiomaandag, 26 mei 2014

Een kwestie van balans en ademtechniek

Workum | Ooit van slacklining gehoord, of skimboarding? Met name bij twintigers zijn deze nieuwe sporten in opkomst. Op het evenement Hooked in Workum konden belangstellenden dit weekeinde tegen een vriendelijk prijsje kennismaken met deze en andere avontuurlijke vrijetijdsbestedingen.

Regiomaandag, 26 mei 2014

Basisonderwijs voor slechthorenden in Sneek

Sbo De Skelp

Regiomaandag, 26 mei 2014

Mooi weer trekt fietsers: 700 medailles te weinig

Elfmerentocht

Regiomaandag, 26 mei 2014

Sterrenregen valt tegen

Burgum | Hier en daar waren zwakke lichtflitsen te zien, soms een lichtspoor, maar van een Ďsterrenregení was in de nacht van vrijdag op zaterdag geen sprake. Het ruimtegruis afkomstig van de komeet 209P/LINEAR lijkt Nederland weliswaar gepasseerd te hebben, maar het door liefhebbers gehoopte spektakel bleef uit.

Sportmaandag, 26 mei 2014

Column | Pinkeltje

Van de perstafel

Sportmaandag, 26 mei 2014

Ze noemen Zeinstra niet voor niets het ijskoning uit Dronryp

Sporttribunaal

Sportmaandag, 26 mei 2014

ĎIt mearkeí van De Trije Doarpen in Niawier

Kf De Trije Doarpen mocht voor het eerst in zijn nog prille bestaan op het Mearsfjild in Niawier de heren hoofdklassers ontvangen die er zaterdag een ouderwetse doorelkaarlotenpartij afwerkten.

Sportmaandag, 26 mei 2014

Bart Helmholt is het kunstje van winnen nog niet verleerd

It Heidenskip | Fierljepper Bart Helmholt bewees zaterdag in It Heidenskip dat hij het kunstje van winnen nog zeker niet verleerd is. Met een afstand van 20.28 meter eiste hij in de finale van de tweede bondswedstrijd zijn eerste dagtitel op. Daarmee voorkwam de 31-jarige Burgumer dat Oane Galama op zijn thuisschans, net als een week eerder in de ouverture in Buitenpost, het spel in de leiderstrui opnieuw naar zijn hand zette.

Sportmaandag, 26 mei 2014

Jan Bruin denkt nog vaak aan Van Schoonhoven

In juni is het vijftig jaar geleden dat SC Cambuur werd opgericht. De afgelopen weken keek het Friesch Dagblad in verschillende afleveringen terug op een van de vijf decennia. Vandaag, het vijfde en laatste deel: Jan Bruin (44), de man die met 88 doelpunten topscorer aller tijden is van de Leeuwarders.

Sportmaandag, 26 mei 2014

Van heinde en verre, voor even terug bij Cambuur

Genieten. Hoog op de perstribune van het Cambuurstadion is dat wat Henk de Jong doet. De man die komend seizoen hoofdtrainer van de Leeuwarders is, kijkt op deze zaterdagmiddag zijn ogen uit. ,,Mooi hŤ? Wat een club. Al die oud-spelers die er vandaag voor de reŁnie zijn, leuk man. En kijk ze gaan, daar.Ē


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties