De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 juni 2012.

Cultuurdinsdag, 26 juni 2012

Ruim 10.000 bezoekers tweede editie CityProms

Leeuwarden | De tweede editie van de CityProms in Leeuwarden heeft afgelopen weekend ruim tienduizend bezoekers getrokken, zo’n duizend meer dan vorig jaar. Dat heeft de organisatie van het gratis toegankelijke, klassieke muziekfestival gemeld.

Cultuurdinsdag, 26 juni 2012

Expositie Jan Kooistra in Gouda verlengd

Dokkum | De expositie De Schepping van de Dokkumer kunstenaar Jan Kooistra in de Sint Jans Kerk in Gouda is wegens grote belangstelling verlengd tot 1 september. Dat heeft de kunstschilder gisteren gemeld.

Cultuurdinsdag, 26 juni 2012

Zilveren speld voor auteur Auck Peanstra

Leeuwarden | Schrijfster Auck Peanstra geeft gisteren de zilveren speld van de Berneboekesjuery 2012 gekregen voor haar boek Kantsjeboard op Kurasau.

Economiedinsdag, 26 juni 2012

Uitreiking certificaten met Waddengoudlabel

Schiermonnikoog | Twee bedrijven en een atelier op Schiermonnikoog ontvangen vanmiddag het Waddengoudlabel. De bedrijven die het label ontvangen zijn fietsenzaak Schierfiets en hotel/restaurant Ambrosijn. Het certificaat wordt ook overhandigd aan Garda Meerdink van AtelierSchier met haar atelier in een bus op het Noordzeestrand bij de Badweg. Het keurmerk kan worden uitgereikt aan bedrijven en organisaties uit het waddengebied en hun producten en diensten.

Economiedinsdag, 26 juni 2012

Veertig werknemers blijven bij wasserij

Leeuwarden | Bij bedrijfswasserij Initial Hokatex in Leeuwarden blijven ongeveer veertig medewerkers actief. Zij houden zich nu bezig met verkoop, service en logistiek. Daaronder zijn ook de chauffeurs. De activiteiten in de wasserij zelf worden verplaatst naar Alkmaar, Den Bosch of Deventer. In totaal verdwijnen er netto 36 voltijdbanen. Mogelijk kunnen enkele medewerkers per 1 april 2013 met het werk meeverhuizen. De vakbonden willen een ruim sociaal plan bedingen.

Economiedinsdag, 26 juni 2012

Eerste paal van nieuw distributiecentrum Lidl

Heerenveen | Supermarktketen Lidl is gisteren officieel begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Heerenveen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan sloeg de eerste paal de grond in. Het nieuwe pand is groter dan de huidige Heerenveense vestiging. Het centrum, waarin tientallen miljoenen worden geïnvesteerd, gaat tachtig noordelijke winkels bevoorraden en dat levert meer werkgelegenheid op. Het pand moet begin volgend jaar klaar zijn.

Economiedinsdag, 26 juni 2012

Doorstart Bosgraaf met bijna alle werknemers

Joure | De bedrijven Bosgraaf Metaal en Bosgraaf Apparaten in Joure worden mogelijk vanmiddag alweer opgestart. 46 van de 49 personeelsleden gaan mee onder een nieuwe eigenaar. Dat meldde curator Harry Poort vanochtend.

Hoofdartikeldinsdag, 26 juni 2012

De rol van burgerschap in Nederland

Nederlandse kinderen doen het slecht in burgerschapskunde. Dat blijkt uit internationaal onderzoek. Burgerschapskunde is sinds enkele jaren een vak in het voortgezet onderwijs, maar veel zoden aan de dijk zet het nog niet. Het is ook een merkwaardig vak, dat gaat over zowel democratie als systeem als over manieren hoe mensen zich in de samenleving moeten redden.

Regiodinsdag, 26 juni 2012

Bijenbeleid zou niet misstaan in Leeuwarden

Leeuwarden | Leeuwarden moet ervoor zorgen dat het de honingbijen in de gemeente beter vergaat. Dat willen Eline de Koning van de PvdA en Elizabeth Hietkamp van PAL/GroenLinks. Om daarvoor te zorgen hebben de twee raadsleden een tienpuntenplan gemaakt waardoor honingbijen - en andere bloembezoekende insecten - het gemakkelijker krijgen in Leeuwarden aan nectar en stuifmeel te komen.

Regiodinsdag, 26 juni 2012

Schoffelen en snoeien in de belevingstuin

Leeuwarden | ,,Die heb ik geplant.” Jonie Tingen (24) uit Snakkerburen wijst naar een rood bessenboompje in een van de nieuwe perkjes bij dagbestedingscentrum Middelséhiem van Talant in de Leeuwarder wijk Westeinde. Hij is trots op de tuin waaraan hij heeft meegewerkt. De strook gras om het gebouw is in de afgelopen twee jaar namelijk omgetoverd tot heuse belevingstuin met paarse, gele, roze en rode bloemperken, een groente- en kruidentuin, fruitboompjes en wuivend siergras.

Regiodinsdag, 26 juni 2012

Drachtstervaart wordt nog dit jaar uitgegraven

Drachten | De Drachtstervaart in Drachten wordt nog dit jaar uitgegraven. De gemeente Smallingerland en Vastgoed Noord (onderdeel van de Wind Groep) hebben hier overeenstemming over bereikt.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 juni 2012

BBC-documentaireserie over zwijgende kloosterlingen als leerschool

Hilversum | Voetballiefhebbers komen wel aan hun trekken deze weken. Maar de RKK biedt ook graag wat tegenwicht in de vorm van documentaireserie The Big Silence. Afgelopen zondagavond (23.30 uur) keken naar de eerste aflevering 143.000 kijkers.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 juni 2012

Proces kerstening is nog lang niet ten einde

Christenprediker Lebuïnus stootte in de achtste eeuw in Saksenland keihard op verzet tegen zijn boodschap. Pas met geweld lukte het Karel de Grote de Saksen tot het christendom te bewegen. Henk Vreekamp voelde zich al lezend soms aan de kant van de Saksen staan.

Sportdinsdag, 26 juni 2012

Top spart met Van Gerner op weg naar Olympisch Spelen

Parijs | Lisa Top zal de komende weken in Parijs als sparringpartner optreden voor haar ploeggenote Céline van Gerner bij Turncentrum Sportstad Heerenveen (TSH). Van Gerner bereidt zich in de Frans hoofdstad voor op de Olympische Spelen van Londen die in augustus worden gehouden.

Sportdinsdag, 26 juni 2012

De Kuip: Wonder van beton, staal en glas; triomf van de eenvoud

Wonder van beton, staal en glas; triomf van de eenvoud Met die woorden wordt Stadion Feijenoord bewierookt als het op 27 maart 1937 haar poorten opent. Wie driekwart eeuw later de Kuip betreedt zal niets anders kunnen dan het beamen. De Kuip, dat is kippenvel krijgen bij binnenkomst en mee(t)rillen op de tribunes bij een Rotterdamse goal

Sportdinsdag, 26 juni 2012

Stolte van Heerenveen naar Excelsior

Heerenveen | Richard Stolte speelt het komende seizoen voor het gedegradeerde Excelsior. Hij tekent voor drie jaar.

Sportdinsdag, 26 juni 2012

PSV mengt zich in de strijd om Narsingh

Heerenveen | PSV heeft zich in de strijd om de diensten van Luciano Narsingh gemengd. Dat heeft technisch directeur Marcel Brands van PSV bevestigd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties