De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 26 juni 2013.

Economiewoensdag, 26 juni 2013

Klein bedrijf blij met pinners

Leeuwarden | Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden gaat een week lang enkel en alleen pinnen. Daarmee steunt hij de landelijke campagne ‘Pinnen, ja graag’. Deze campagne is de opvolger van ‘Klein bedrag? Pinnen mag!’ uit 2007.

Hoofdartikelwoensdag, 26 juni 2013

Bezuinigingen en geld door het afvoerputje

De economie van ons land kwakkelt. De politiek draagt er aan bij dat mensen nog steeds weinig vertrouwen hebben in herstel van de economie. Het ene na het andere plan van het kabinet-Rutte moet worden bijgesteld of belandt ongebruikt in de onderste la wegens volstrekte ongeschiktheid. Voorbeelden: het pensioenplan en de zogeheten Blok-hypotheek, genoemd naar de bedenker, minister Blok. En intussen worden nieuwe bezuinigingen aangekondigd.

Regiowoensdag, 26 juni 2013

NO-polder stopt met overleg over schaliegas

Emmeloord | De gemeente Noordoostpolder stapt uit de landelijke klankbordgroep schaliegas- en steenkoolgasonderzoek. Reden voor het vertrek van de gemeente is dat het eindrapport van het onderzoek naar de risico’s rond proefboringen naar schaliegas niet openbaar wordt gemaakt.

Regiowoensdag, 26 juni 2013

Zwaargewonden bij botsing Prinses Margrietkanaal

Grou | Op het Prinses Margrietkanaal is gisteren een plezierboot overvaren door een vrachtschip. De twee opvarenden van de kruiser raakten daarbij zwaar gewond, zij zijn gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De politie omschreef hun toestand gisteravond als stabiel maar kritisch. Het gaat om een echtpaar van 67 en 64 jaar oud uit het Limburgse Lottum.

Regiowoensdag, 26 juni 2013

Veel minder boottoeristen in Fryslân

Leeuwarden | De watersport in Fryslân heeft het zwaar. Vorig jaar zijn er opnieuw fors minder boten langs de bruggen en sluizen gepasseerd dan een jaar eerder.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 juni 2013

Hervormde kerkorde schoot doel voorbij

Met de kerkorde uit 1951 werd de Nederlandse Hervormde Kerk weer een belijdende kerk. Vooral door de pragmatische aanpak bij het opstellen van de nieuwe kerkorde werd in feite de oude situatie voortgezet.

Sportwoensdag, 26 juni 2013

Bloedbroeder Rasmussen: twee keer gegokt, twee keer verloren

De nieuwe wielersponsor Belkin hoopte vanaf maandag het verleden van voorganger Rabobank achter zich te laten. Maar een dag later was Michael Rasmussen weer in het nieuws. De Tour-winnaar zonder zege verloor ook zijn laatste Rabo-gevecht.

Sportwoensdag, 26 juni 2013

Oud-Heerenveen-coach Sollied gaat Turkse middenmotor trainen

Istanbul | Trond Sollied, oud-coach van onder meer sc Heerenveen, gaat in Turkije aan de slag. De 54-jarige Noor is aangesteld als trainer van Elazigspor. Hij tekende een tweejarig contract bij de nummer dertien van afgelopen seizoen. Sollied zat zonder club na zijn ontslag eind oktober 2012 bij AA Gent. Hij fungeerde eerder ook als coach bij onder meer Rosenborg, Club Brugge, Olympiakos en Lierse. In 2009 leidde hij Heerenveen met bekerwinst naar de eerste prijs in de historie.

Sportwoensdag, 26 juni 2013

De Paula tweede ‘nieuwe’ speler Aris

Leeuwarden | Nadat afgelopen week zeker werd dat Aris ook komend seizoen actief zal zijn in de eredivisiebasketbal begint de club zich nu ook te roeren op de spelersmarkt. Gisteren legde de club met Tjoe de Paula de tweede speler voor het team van volgend jaar vast. Dexter Hope stond al onder contract. De Amerikaanse shooting guard De Paula was ook het afgelopen seizoen te bewonderen in het Kalverdijkje. Hij bleek toen een van de steunpilaren van het team.

Sportwoensdag, 26 juni 2013

Mitchell Dijks heeft het nu al naar zijn zin in Fryslân

Mitchell Dijks keek maandag op zijn eerste werkdag bij sc Heerenveen zijn ogen uit. Er ging in Fryslân een hele nieuwe wereld open voor de twintigjarige Ajax-huurling, die echter na één ontspannen training op sportpark ’t Paradyske in Langezwaag al helemaal om was. ,,Ik heb het hier nu al naar mijn zin. En als na een jaar mocht blijken dat er bij Ajax nog geen plaats is voor mij, dan blijf ik gewoon hier.”

Sportwoensdag, 26 juni 2013

Geert Faber nieuwe directeur kaatsbond

Heerenveen | Geert Faber uit Minnertsga is per 1 augustus de nieuwe Algemeen Directeur van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB). Faber (59) volgt René Ahlers op, die sinds 1 juni 2010 de functie combineerde met zijn werkzaamheden als districtsmanager van de KNVB district Noord.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties