De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 26 juni 2017.

Hoofdartikelmaandag, 26 juni 2017

Er is geen alternatieve coalitie meer mogelijk

Liever had Alexander Pechtold (D66) natuurlijk met GroenLinks geregeerd. Maar tot twee keer toe bleek dat er niet in te zitten. En zelfs dan was de ChristenUnie niet zijn beste nummer twee. Anders had hij Gert-Jan Segers (ChristenUnie) niet onverwacht een lijst met punten onder de neus gedrukt - wetende dat die niet zou toegeven. Maar na deze hooghartige actie heeft de D66-leider vorige week zijn knopen moeten tellen en in moeten stemmen met onderhandeling met de ChristenUnie.

Regiomaandag, 26 juni 2017

Rechter bekijkt subsidie kerkrestauraties

Leeuwarden - De Stichting Beheer Kerkelijke Gebouwen Noord-Nederland (SBKG) en de provincie Fryslân staan morgen voor de bestuursrechter in Groningen vanwege een omstreden regel in de subsidievoorwaarden voor restauratie.

Regiomaandag, 26 juni 2017

Anneke en Ytti helpen reizigers op weg

Leeuwarden - ,,Wat is eigenlijk de beste route naar het zuiden van Europa? Via Lyon?" ANWB-vrijwilliger Anneke Groen denkt even na over de vraag van de vrouw die bij haar tafeltje staat. Dan antwoordt ze: ,,Dat is maar net waar je precies naartoe gaat. Bij Lyon is het trouwens vaak druk. Als je die route neemt loop je zeker kans op vertraging."

Regiomaandag, 26 juni 2017

College houdt vast aan steun boekhandelplan

Dokkum - De lening voor de restauratie van twee panden in het centrum van Dokkum voldoet niet aan de eisen die gelden voor het dorpsherstelproject DOM, maar het college van B en W wil toch de lening van een ton verstrekken.

Regiomaandag, 26 juni 2017

Tien trekkers maken strandtoernooi mogelijk

Ee - Met een konvooi van tien trekkers en vrachtwagens werd zaterdagochtend tweehonderd kuub zand naar Ee vervoerd. Op het parkeerterrein van het sportterrein ligt nu een enorme bult zand. Vandaag wordt het zand uitgevlakt, zodat Ee er vanaf donderdag het eerste beachsporttoernooi kan houden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties