De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 juli 2003.

Achtergrondzaterdag, 26 juli 2003

Cambodjaanse jongeren putten hoop uit verkiezingen

Ruim een op de drie Cambodjanen die zondag een nieuw parlement kiezen, is jonger dan dertig. Zij vormen de hoop van het nieuwe Cambodja.

Analysezaterdag, 26 juli 2003

Rechter moet hoofd koel houden

Groot-Brittannië wacht in spanning op het onderzoek naar de dood van wapenexpert David Kelly.

Bijschriftzaterdag, 26 juli 2003

Bescherming en bevestiging

Moge God de ouderen beschermen tegen de weemoed en de zuigkracht van het verleden en tegen het verdriet dat het leven hun heeft gebracht.

Cultuurzaterdag, 26 juli 2003

Kerstoratorium op cd door Nederlandse Bachvereniging

Herwijnen – De Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven komt met een nieuwe cd. Samen met Museum Catharijneconvent in Utrecht brengt het ensemble het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit bij Channel Classics Records. Dat heeft de platenmaatschappij laten weten.

Cultuurzaterdag, 26 juli 2003

Congres in het teken van Gysbert Japicx

Leeuwarden – De Fryske Akademy houdt maandag en dinsdag, samen met de Werkgroep Zeventiende Eeuw, een congres rondom Gysbert Japicx.

Dossierzaterdag, 26 juli 2003

Toogdag was hét uitje voor de jeugd

Ongeveer 1500 jongeren woonden de toogdag van de gereformeerde jeugdorganisaties bij dieop 11 juni 1952 gehouden werd inRijs.

Economiezaterdag, 26 juli 2003

Brada vraagt uitstel van betaling aan

Leeuwarden - Brada’s Vleeschbedrijf in Leeuwarden heeft bij de rechtbank in Leeuwarden surseance van betaling aangevraagd. Het bedrijf verkeert in ernstige financiële problemen. Volgens commercieel directeur L. van Ballegooijen van Brada’s Vleeschbedrijf heeft de onderneming tijd nodig om orde op zaken te stellen.

Hoofdartikelzaterdag, 26 juli 2003

Voorschriften…

De Amsterdamse joodse publiciste Tamarah Benima wil rabbijn worden, vertelt ze in een interview met Milieudefensie Magazine . Een van de aspecten van het werk van rabbijnen waar ze veel waardering voor heeft, is het uitwerken van joodse voorschriften voor de dagelijkse praktijk van het leven.

Regiozaterdag, 26 juli 2003

Sneek geniet, ondanks zekere winst

Sneek – Och, de SKS-winnaar van 2003 mag dan wel al bekend zijn, het maakt er de laatste wedstrijd niet minder interessant om. Tenminste, dat vindt het echtpaar Smits uit Sneek.

Regiozaterdag, 26 juli 2003

Friese LPF schuift Brouwer naar voren

Leeuwarden – Siebrand Brouwer (24), voormalig fractiemedewerker van voormalig LPF-statenlid Piet Oosterhuis, aast nu op diens zetel. Hij hoopt dat het LPF-hoofdbestuur erin slaagt Oosterhuis diens zetel te wippen.

Regiozaterdag, 26 juli 2003

Spyktille eindpunt in vaarroute

Hinnaard – Watersporters die vanaf Bolsward naar Leeuwarden varen, stranden bij Spyktille bij Hinnaard. Deze vaste betonnen brug in de weg Iens-Hinnaard is namelijk vijftien centimeter lager dan wordt aangegeven op de ANWB/VVV waterkaart.

Regiozaterdag, 26 juli 2003

Man springt tussen vechtende honden en valt in vijver

Leeuwarden – Een 29-jarige man uit Leeuwarden is eergisteren in een vijver gevallen toen hij twee vechtende honden tot kalmte wilde manen. De man werd ook in zijn hand gebeten door een van de honden.

Regiozaterdag, 26 juli 2003

Drankexcessen blijven uit op Terschelling

Terschelling - Op Terschelling wordt opgelucht ademgehaald. Problemen met jongeren die teveel drank op hebben, zijn tot dusver uitgebleven. Een pakket aan maatregelen, dat na de excessen van vorig jaar is genomen, lijkt te werken.

Regiozaterdag, 26 juli 2003

Vut inzet geschil ziekenvervoer

Leeuwarden - De particuliere ambulancebedrijven in Fryslân gaan maandag actie voeren. De medewerkers van het ziekenvervoer eisen dat zij twee jaar eerder met werken mogen stoppen. Het spoedeisend vervoer zal maandag niet te lijden hebben onder de acties, aldus de bonden.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 juli 2003

‘Kleinschaligheid is onze kracht’

Burgum - Dit jaar viert de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland dat het 150 jaar geleden is dat de paus weer bisschoppen aanstelde in ons land. Deze zomer portretteert het Friesch Dagblad daarom katholieke parochies in het Bisdom Groningen hoe zij invulling geven aan katholiek-zijn anno 2003. Vandaag: de Sint-Martinusparochie te Burgum.MATTIE VAN DER VEEN

Geloof & Kerkzaterdag, 26 juli 2003

Een steen in de geloofsvijver

Het is nog wat stil rond het recentelijk verschenen boek van F.G. Immink, In God geloven . Misschien moet het ook nog even doordringen dat er iemand werkelijk een heel ander ontwerp voor het vak praktische theologie op tafel legt.

Sportzaterdag, 26 juli 2003

Enkelkwetsuur voor Berber van den Berg

Beekbergen - Bondscoach Frank Louter heeft bij het samenstellen van de selectie voor de wereldkampioenschappen turnen in het Amerikaanse Anaheim te maken met tegenslag.

Sportzaterdag, 26 juli 2003

Kunstgrasveld roept diverse reacties op

Leeuwarden – De meningen zijn nog verdeeld over de nieuwe kunstgrasmat die in het Cambuur-stadion ligt. Vrijdag konden de spelers en trainers er tijdens de persdag voor het eerst even aan ruiken. Een flinke hoeveelheid zand is er donderdag overheen gestrooid en op kleine stukjes rubber na, is het veld helemaal klaar.

Sportzaterdag, 26 juli 2003

‘Driesum kan WK worden’

Driesum – De charme van de paardentriatlon van Driesum-Wouterswoude is dat alles kan en heel veel mag. Als het aan de organisatie ligt, dan blijft dat na veertien jaar ook zo. Tegelijk werd vrijdag duidelijk dat er toch de drang is om te groeien.

Weerzaterdag, 26 juli 2003

Buien

Vanmiddag zijn er wolkenvelden en schijnt de zon af en toe. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt 21 of 22 graden. Vanavond vallen er (onweers) buien. Morgenvroeg zon en in de loop van de dag ontstaan vooral in het oosten weer onweersbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties