De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 26 juli 2012.

Cultuurdonderdag, 26 juli 2012

Graffitikunst voor tunnel in Drachten

Drachten | Bij de fiets- en voetgangerstunnel onder de A7 tussen de Martin Luther Kingsingel en het Zuiderend in Drachten vindt op 11 augustus een groot graffiti-evenement plaats. Die dag zullen zo’n dertig graffitikunstenaars de muren van de tunnels van afbeeldingen voorzien. Het thema is Comic style, oftewel strips. Dat heeft stichting Aerosol Art Drachten gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 26 juli 2012

Accell verlaagt winstverwachting

Heerenveen | Fietsenfabrikant Accell Group, bekend van merken als Batavus en Sparta, heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf denkt niet langer dat de winst het resultaat van vorig jaar zal overtreffen. Dat maakte Accell vanochtend bekend.

Economiedonderdag, 26 juli 2012

Faillissement franchiseketen voor Ouderenwinkel.nl

Leeuwarden | De franchiseketen Ouderenwinkel.nl is failliet. Het faillissement over het bedrijf met het hoofdkantoor in Joure is door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken. Vorige week is aan het bedrijf, na een eigen aanvraag, uitstel van betaling (surseance) verleend.

Hoofdartikeldonderdag, 26 juli 2012

Alleen nog maar schaatsen als het vriest

Het leek zo mooi. Vijf kilometer schaatsen tussen het riet in de polder, ook al is het een paar graden boven nul. Bij Biddinghuizen was de ruimte er. De initiatiefnemers van de mega-kunstijsbaan zullen bij die locatie ook hebben gedacht aan de potentiële klantenkring uit de Elfstedenprovincie. Die zouden dat eindeloze bochtjesdraaien op Thialf toch ook een keer zat moeten zijn.

Regiodonderdag, 26 juli 2012

Sportclubs hopen op groei bij Olympisch succes

Surhuizum | ,,Als de Nederlandse judoka’s medailles halen in Londen is dat zeker te merken qua leden.” vertelt Thea Huizinga, secretaris van Judobond regio Noord-Nederland. Net als vele andere sportbonden hoopt de judobond op een impuls bij Olympisch succes van de Nederlandse afvaardiging. En dat kan de bond goed gebruiken.,,De afgelopen jaren zien we een daling in het aantal judoka’s. Maar in de jeugd is het aantal gelukkig nog stabiel. Tot nu toe merken we er weinig van dat de Spelen eraan komen, maar succes zal ongetwijfeld effect hebben.”

Regiodonderdag, 26 juli 2012

Een van de radertjes van de profronde

Surhuisterveen | De telefoon van Andries Nieuwenhuis (64) gaat sinds een week weer regelmatig. De jaarlijkse profronde van Surhuisterveen zit eraan te komen en daarmee is voor hem een drukke tijd aangebroken. Nieuwenhuis is als vrijwilliger bij het wielercomité in zijn dorp al meer dan dertig jaar betrokken bij de organisatie van het evenement, dat komende dinsdag plaatsvindt. ,,Ik regel het contracteren van de renners die er komen, ik moet ervoor zorgen dat alles logistiek goed in elkaar steekt en soepel verloopt en ik zorg voor de publiciteit”, vertelt de Surhuistervener. ,,Maar ik ben maar een van de radertjes hoor. In het comité zitten negen mensen met veel kennis en ervaring. Iedereen heeft een specifieke taak. En dan zijn er ook nog tussen de zestig en honderd vrijwilligers in touw op de dag zelf.”

Regiodonderdag, 26 juli 2012

Voorproefje Statsraad Lehmkuhl smaakt naar meer in 2014


Geloof & Kerkdonderdag, 26 juli 2012

Zes jaar cel in voor onder de pet houden misbruik

Philadelphia | De Amerikaanse monseigneur William Lynn (61) is tot zes jaar cel veroordeeld, omdat hij jarenlang seksueel misbruik van kinderen door priesters met de mantel der liefde bedekte. Hij is de hoogstgeplaatste geestelijke van de Rooms-Katholieke Kerk die in de Verenigde Staten is veroordeeld in het kader van het misbruikschandaal in de Rooms-Katholieke Kerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juli 2012

Verdwijnen kopten moet op EU-agenda

Caïro | SGP-Europarlementariër Bas Belder heeft EU-buitenlandchef Catherine Ashton verzocht een onderzoek in te stellen naar het verdwijnen van koptische vrouwen.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juli 2012

Kerk Anjum bleef overeind in stormen

Tijdens de negende editie van Tsjerkepaad zetten ruim 260 kerken op zaterdag hun deuren open. Het Friesch Dagblad portretteert enkele deelnemende kerken. Deze week de Michaëlkerk van Anjum.

Sportdonderdag, 26 juli 2012

Fierljeppen en Joure blijft ongelukkige combinatie

Joure | Uitgerekend op een avond dat een fierljepwedstrijd in Joure zelden zoveel publiek trok, ging het wéér mis. Waar de laaghangende zon en harde wind de Jouster schansen al in een eerder stadium parten speelden, kwamen daar gisteren ook nog eens klachten over vooral een kiezelhard zandbed bij. Om de veiligheid van de ljeppers te waarborgen, werd daarop besloten de finale te schrappen. De zoveelste tegenslag.

Sportdonderdag, 26 juli 2012

Tzummarum loopt niet weg voor favorietenrol en wint Jong Feinte Partij

Easterein | Arnold Zijlstra, Hans Wassenaar en Steven de Bruin hebben gisteren in Easterein namens de VVV Tzummarum de achtste editie van de Jong Feinte Partij op hun naam geschreven. Daarmee nam het favoriete trio revanche op de verloren finale vorig jaar tegen Franeker, toen het de winst door de vingers liet glippen. In de finale klopten de Tzummarumers, dat de juniorenklassieker in dezelfde samenstelling in 2010 al wel gewonnen, Sint Annaparochie met 5-4 en 6-4.

Sportdonderdag, 26 juli 2012

Kamminga overwint ongeval en wint goud op EK

Szeged | Manon Kamminga uit Haulerwijk heeft gisteravond bij de Europese kampioenschappen inline skaten (skeeleren) in de Hongaarse plaats Szeged haar titel op de 1000 meter geprolongeerd. De 20-jarige Kamminga wist niet precies waar ze stond na haar knieblessure, die ze opliep bij een aanrijding met een auto tijdens het trainen. ,,Ik had dit niet verwacht. Ik voelde me meer de underdog. Ik heb bijvoorbeeld geen starts meer getraind”, zei ze. De Haulerwijkse versloeg de Italiaansen Francesca Lollobrigida (zilver) en sprintkampioene Erika Zanetti (brons).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties