De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 26 juli 2017.

Regiowoensdag, 26 juli 2017

Met het hart naar de natuur kijken

Drie jaar lang legde bioloog Ytsen Kooistra uit Sneek de schoonheid van de natuur vast voor het Friesch Dagblad. Met zijn 150e aflevering nam hij vorige week afscheid van de rubriek De eagen fan de natoer.

Regiowoensdag, 26 juli 2017

Even vrij van de zorgen over een ziek familielid

Wijckel - Aan de rand van het Wijckeler korfbalveld hebben ze hun eigen tentjes opgezet. Negentien jonge mantelzorgers zijn drie dagen op zomerkamp onder begeleiding van Miks-Welzijn, even vrij van de zorgen over hun zieke broer, zus of ouder thuis. Het is van dat typisch Hollandse kampeerweer, maar dat deert de kinderen niet. Tussen de buien door vliegen ze met een bal het veld op.

Regiowoensdag, 26 juli 2017

Weinig ongevallen met e-bikes in Fryslân

Leeuwarden - Vorig jaar kwamen in Fryslân 1286 fietsers van achttien jaar en ouder door een ongeval in het ziekenhuis terecht. Dat blijkt uit het adviesrapport Veilig op de fiets van studenten geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Nog geen 5 procent daarvan zat op een elektrische fiets. Daarmee blijkt wel dat de e-bike onterecht het imago heeft verkeersonveilig te zijn, stelt Kees Mourits van Fietsersbond Fryslân. ,,Dat e-bikers een gevaar op de weg zijn, kan als een fabeltje worden afgedaan.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties