De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 augustus 2005.

Economievrijdag, 26 augustus 2005

Alle zeilen bij na importstop Chinese kleding

Bolsward – De kleding terug naar China en via Maleisië of Vietnam weer terug naar Nederland. Het is een van de trucs die importeur Lunter uit Bolsward toepast om het importverbod van Chinese kleding te omzeilen.

Economievrijdag, 26 augustus 2005

Oranjewoud overgenomen door Centric

Heerenveen – De nieuwe onverwachte eigenaar van ingenieursbedrijf Oranjewoud is automatiseringsbedrijf Centric uit Gouda. Eerder leek Grontmij de belangrijkste kandidaat om Oranjewoud over te nemen. Oranjewoud houdt een onafhankelijke positie binnen Centric.

Hoofdartikelvrijdag, 26 augustus 2005

Regie over de bijstand…

Helpen gemeenten genoeg mensen uit de bijstand? Sinds ongeveer anderhalf jaar voeren ze zelf de regie daarover. Op het eerste gezicht lijkt het prima te gaan. Er wordt minder geld uitgegeven aan bijstandsuitkeringen dan vooraf gedacht, de gemeenten zijn blij met hun veel grotere beleidsvrijheid, en de ‘klanten’ voelen zich serieus genomen: ze worden niet meer beschouwd als nergens geschikt voor zijnde handophouders die uitkeringen opsouperen, maar ze worden nu benaderd als mensen met talenten en verantwoordelijkheidsgevoel. De nadruk ligt niet meer op hun belemmeringen maar op hun kansen.

Regiovrijdag, 26 augustus 2005

Bijtende man moet hiv-test ondergaan

Leeuwarden – De 25-jarige Leeuwarder die bijna twee weken geleden een 35-jarige agent uit Grou heeft gebeten, moet binnen 24 uur verplicht en desnoods onder dwang van justitie een bloedonderzoek ondergaan. Daaruit moet blijken hoe ernstig hij is aangetast door het hiv-virus. Dat heeft de voorzieningenrechter Hangelbroek gistermiddag bepaald.

Regiovrijdag, 26 augustus 2005

Vijftien inspecteurs handhaven in Noord-Nederland verbod op roken op de werkplek

Leeuwarden – De stiekeme kantoorrokers. Ondanks de strenge wetgeving die sinds januari 2004 geldt, zijn er op sommige werkplekken nog steeds paffers die de wet met voeten treden. De vijftien inspecteurs die de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) hiervoor in de drie noordelijke provincies inzet, kunnen sommige verstokte rokers er niet toe bewegen buiten hun shagje op te steken.

Regiovrijdag, 26 augustus 2005

Politie pakt straatroof in

Leeuwarden – De politie neemt extra maatregelen om straatroven in Leeuwarden tegen te gaan. Ondanks het feit dat straatroven prioriteit hebben in de opsporing, blijft het aantal straatovervallen in de Friese hoofdstad stijgen.

Regiovrijdag, 26 augustus 2005

Vrijwilligers staan klaar voor dorpsgenoten

Metslawier – Stel, je ligt met zware griep op bed, de kinderen moeten naar school en er moet brood worden gehaald. Wat doe je dan? Inwoners van Metslawier, Niawier en Wetzens hoeven zich daar niet langer het hoofd over te breken. Voor deze dorpen is er vanaf 10 september een speciale Burenhulpdienst. Vijftig vrijwilligers staan klaar om hulpbehoevende dorpsgenoten te hulp te schieten. Het idee van de Burenhulpdienst komt van de protestantse kerken in de dorpen. Zij merkten dat er een behoefte van een klusjesdienst. Zelf hadden ze geen idee hoe dat moest worden aangepakt. Dus kaartten ze het onderwerp aan bij Stichting Welzijn Ouderen Dongeradeel (SWOD). Uit een enquête onder de bewoners van de drie dorpen bleek dat 80 procent gebruik zou willen maken van een burenhulpdienst.

Sportvrijdag, 26 augustus 2005

Wesseling tevreden met punt in Venlo

Leeuwarden - Cambuur-trainer Roy Wesseling is tevreden als zijn ploeg vanavond een punt haalt in het uitduel tegen VVV Venlo, volgens de oefenmeester ,,de sterkste ploeg die er is”. De coach gaat spelen in een 4-3-2-1 opstelling. Thijs Houwing is de spits, met René van der Weij op links kort bij hem en Melvin Holwijn op rechts. Met het oog op hun fitheid blijven René van Rijswijk en Bovar Karim achter in Leeuwarden. Arnold Herder staat in de basis (Wesseling: een type van ‘niet lullen, maar poetsen’) en met het oog op de tegenstander haalt Wesseling Mitchell Piqué een linie terug naar linksback. Jamal Akachar keert definitief niet meer terug bij Cambuur. Hij werd woensdag uit de selectie gezet en de club ziet geen toekomst meer voor hem, zo zei manager voetbalzaken Peter de Roo gisteren na de afsluitende training.

Sportvrijdag, 26 augustus 2005

Augustus, de bizarre maand van Kerst Hofman

Leeuwarden – Vanavond is het weer één van de eerste van de elf namen die trainer Roy Wesseling op het wedstrijdformulier zal schrijven. Onder nummer 6: Hofman van achter, Kerst van voren. Het duel in Venlo tegen VVV is het vierde van het seizoen en net als in de voorgaande drie heeft Hofman een basisplaats. In de zomer had hij als doel een plaats af te dwingen in de selectie. Een bizarre augustusmaand veranderde de hele uitgangsituatie van de Leeuwarder jongeling.

Sportvrijdag, 26 augustus 2005

Tomasz Rzasa koestert geen wrok jegens Heerenveen

Den Haag – Het zal je maar gebeuren. Ben je net lekker op vakantie geweest, denk je nog een jaar bij Heerenveen te kunnen voetballen, meld je je netjes op tijd voor de eerste training en ben je niet langer welkom in het Abe Lenstra Stadion. Je krijgt nog een bakje koffie, de situatie wordt je nog even uitgelegd waarna je vriendelijk wordt verzocht te vertrekken. Het overkwam Tomasz Rzasa.

Sportvrijdag, 26 augustus 2005

Geen Nilsson of Kissi tegen ADO Den Haag

Heerenveen – SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek kan vanavond in het duel tegen ADO Den Haag niet beschikken over Lasse Nilsson en de nieuwste aanwinst Abdelkarim Kissi. De Zweedse aanvaller liep op de training een hamstringblessure op, terwijl de Marokkaanse middenvelder niet op tijd terug is voor de wedstrijd. Hij mag van de KNVB meedoen, maar zit in Bulgarije om nog wat zaken te regelen. In dat land kwam hij uit voor zijn laatste club Litex-Lovech.

Weervrijdag, 26 augustus 2005

Koel


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties