De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van maandag, 26 augustus 2013.

Hoofdartikelmaandag, 26 augustus 2013

Hoe hevig wordt storm over kabinetsbeleid?

De noordoostenwind houdt het weer in het Noorden al enkele dagen stabiel: een straffe wind, een wolkenloze hemel en aanhoudend droog. Het ‘weerbericht’ voor het kabinet van VVD en PvdA is niet zo gunstig. Het lijkt een hete herfst te worden, met voortekenen die al op Prinsjesdag zichtbaar worden. De oppositie met de CDA-fractie in de Eerste Kamer in de hoofdrol kan voor flinke tegenwind zorgen en instabiel weer met hevige buien zijn niet uit te sluiten.

Geloof & Kerkmaandag, 26 augustus 2013

Wanneer bij bidden de hemel van koper lijkt

Wat is uw favoriete boek of welk boek heeft u zo geraakt dat u het anderen zou aanraden? Bijvoorbeeld voor mee op vakantie. Verschillend predikanten vertellen er over in de serie Zomerboek.

Geloof & Kerkmaandag, 26 augustus 2013

De vraag naar de waarheid heeft de dominicanen de weg gewezen

In de reeks ‘Leven met ’ verscheen onlangs het tweede deel. Na Leven met Franciscus heeft nu Arjan Broers Leven met Dominicus geschreven. Een boeiend boek over de dominicanen.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Koopmans verrast vriend en vijand in Haulerwijk

Haulerwijk | Maaike Koopmans heeft gisteren de Grote Prijs van Haulerwijk op haar naam geschreven. De amazone uit Zuidwolde verraste iedereen en misschien nog wel het meest zichzelf, toen zij in een barrage met routiniers Gert van den Hof (Slagharen) en Hester Klompmaker uit Buitenpost als enige foutloos bleef in de beslissende tweede rit.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Zoete revanche trio Steenstra in Bitgum

Bitgum | Zelden zal de smaak van revanche zo zoet hebben gesmaakt voor het partuur Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra als gisteren in de finale op de klassieke Van Aisma vrijeformatiepartij voor heren in Bitgum. Er stonden voor aanvang tegen het favoriete trio Johan van der Meulen, Renze Hiemstra en Hylke Bruinsma nogal wat rekeningen open. De meest recente rekening betrof de finale van een week geleden in Kimswerd toen het partuur van Steenstra op smadelijke wijze via een zijdeur werden afgeserveerd. De oudste rekening gold voor twee van de drie kaatsers en dat was uiteraard de verloren finale op de PC.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Oriëntatieloop: onbekend, niet onbemind

Diever | Jonge kinderen dartelen met hun moeders over de finish, ouden van dagen ogen vermoeid maar tevreden en de fanatiekste wedstrijdlopers trekken nog een laatste sprint. Zojuist hebben zij de oriëntatieloop in het Berkenheuvelgebied bij het Drentse Diever tot een goed einde gebracht. Voor een veertigtal, onder wie veel buitenlandse deelnemers, stonden er WK-punten op het spel, anderen gingen voor hun plezier op pad, ‘gewapend’ met kaart, kompas, een vingersensor om hun tijd te klokken en een gezonde dosis doorzettingsvermogen. De oriëntatieloopsport is niet groot in Nederland - slechts 350 actieve leden - maar daar is op deze zaterdagmiddag in de bosrijke omgeving van Diever weinig van te merken. Het is er druk en gezellig.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Hobma lacht als laatste met eerste NK-titel

Nooit keerde Thewis Hobma dit seizoen met een dagzege op zak terug naar Harlingen. Tot zaterdagavond laat in Polsbroekerdam, toen Hobma op de valreep van de fierljepjaargang ineens zijn eerste Nederlandse titel in handen had.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Sneek Wit Zwart niet ongeschonden uit ouverture

Assen | In het regionale bekertoernooi van district Noord, dat dit weekeinde het amateurvoetbalseizoen officieus opende, boekte hoofdklasser Sneek Wit Zwart gisteren een gemakkelijke zege op bezoek bij Achilles 1894 uit Assen (1-3). De Snekers, die vorig jaar degradeerden uit de topklasse, zijn echter nog niet op volle oorlogssterkte. Dat is wel nodig, want over twee weken staat de eerste wedstrijd in Huissen tegen RKHVV al op het programma.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

ONS Sneek maakt valse start in topklasse

Het debuut in de topklasse heeft ONS Sneek zaterdag niet al te best gesmaakt. Op bezoek bij medepromovendus Scheveningen speelden de oranjehemden van trainer Bert Hollander al bij de pauze een verloren wedstrijd (3-0).

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Cambuur kan nog niet tippen aan PEC Zwolle

Bijna zeventig minuten leek SC Cambuur zaterdagavond op weg naar een mooi succesje. Maar de ploeg van Dwight Lodeweges kan nog niet tippen aan het niveau van PEC Zwolle (2-0 verlies).

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Tige tank. Met een zachte g

Het was warm. Ze hadden me na het fietsen van de klimtijdrit in de Tour al van het zwembad bij hun vakantievilla gebruik laten maken. Friezen helpen elkaar, vindt deze familie die pendelt tussen Zuid-Frankrijk en Kollum. Pas bij de barbecue, ook daar mocht ik als ‘Fries onder Friezen’ van meegenieten, kwam de vraag die net zo onvermijdelijk was als de Tour-winst van Froome. Werken bij het Friesch Dagblad en dan die zachte g. Dat moest ik toch eens uitleggen.

Sportmaandag, 26 augustus 2013

Geen enkele speler is natuurlijk honderd miljoen euro waard

Real Madrid en Tottenham Hotspur lijken na lang onderhandelen een akkoord te hebben bereikt over de transfer van Gareth Bale. Voor een slordige 99 miljoen euro neemt de ‘Koninklijke’ uit Madrid de 24-jarige voetballer van de Spurs over en daarmee is de international uit Wales de duurste voetbaltransfer aller tijden. Dat geld is hij natuurlijk dubbel en dwars waard. Of toch niet?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties