De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 26 augustus 2015.

Hoofdartikelwoensdag, 26 augustus 2015

Overheid kan moeilijk met kritiek omgaan

Verzuchting in Den Haag: is die lastige Alex Brenninkmeijer eindelijk weg als Nationale Ombudsman, blijkt zijn opvolger Reinier van Zutphen geen haar beter. Ook die is niet vies van stevige uitspraken over beleid en uitvoering door de overheid. Deze week kwam zijn rapport uit over de affaire rond de veranderingen die zijn doorgevoerd ten aanzien van het recht op pgb, het persoonsgebonden budget. De invoering van die veranderingen is niet goed verlopen. Op talrijke punten heeft de Ombudsman stevige kritiek. De conclusie in heldere taal: die invoering was een rommeltje. Kwetsbare burgers werden in de kou gezet. En de overheid gaf niet thuis toen de mensen die door de veranderingen werden getroffen. Bovendien, de overheid heeft bij de invoering van het nieuwe systeem laten zien niet te hebben geleerd van fouten die bij eerdere grote veranderingen plaatsvonden.

Regiowoensdag, 26 augustus 2015

De dilemma's van boeren als inspiratie voor een theaterstuk

Leeuwarden - Een boerenstal en weiland als toneel lijkt niet vanzelfsprekend. Maar voor het community-art-project Lab Molke voldoet het uitstekend, vindt productieleider Judith Baarsma. ,,Het stuk gaat over de dilemma's van de boer na de afschaffing van het melkquotum. Een stal en de Friese weide als decor passen hier uitstekend bij."

Regiowoensdag, 26 augustus 2015

Producent Michiel de Ruyter vond eten op filmset ondermaats

Leeuwarden - Het was prima eten dat acteurs en andere medewerkers tijdens de opnames van de Nederlandse film Michiel de Ruyter vorig voorjaar tot zich konden nemen. Dat vindt althans cateraar Hein Wiersinga, eigenaar van het Amsterdamse cateringbedrijf Cuisine & Prak en verantwoordelijk voor het grootste deel van de catering op de draaidagen.

Regiowoensdag, 26 augustus 2015

Gemeente Leeuwarden blundert met sluiting van wijkcentrum

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden heeft de regels overtreden rond de sluiting van wijkcentrum Schieringen in de stad. Een door wethouder Harry van der Molen aangekondigde sluiting moest gistermiddag dan ook snel ongedaan worden gemaakt.

Sportwoensdag, 26 augustus 2015

Eeuwfeest KV Drachten blijft binnen de perken

Door Bert Kalteren -

Sportwoensdag, 26 augustus 2015

Cambuur heeft met Dammers de selectie rond

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties