De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 augustus 2017.

Cultuurzaterdag, 26 augustus 2017

Twarres levert titelsong ‘Spaak’

Leeuwarden - Tink oan my van Twarres is de titelsong van Spaak, de nieuwe dramafilm van Friese regisseur Steven de Jong die volgende maand in de bioscoop komt. Het lied is ook de eerste single van het aankomende album van de Friese band.

Hoofdartikelzaterdag, 26 augustus 2017

Bewegen, goed voor meer dan eigen fysiek

Voor wie niet wil of kan sporten, is het advies van de Gezondheidsraad een verademing dan wel een geruststelling. We moeten meer bewegen, luidt het advies, maar dat hoeft niet te betekenen dat Nederland massaal naar de sportschool moet. Een stevige wandeling is ook goed, of onkruid wieden en stofzuigen. Pak die beweging waar je maar kan, aldus de Gezondheidsraad. Dus ga met de trap in plaats van met de lift. Leg kleine afstanden met de fiets af en niet met de auto. En wie thuis even een kwartiertje over heeft, kan bijvoorbeeld beenspieren trainen met ‘muurzitten’ of een paar balansoefeningen doen.

Regiozaterdag, 26 augustus 2017

Partnerschap wint terrein op trouwen


Regiozaterdag, 26 augustus 2017

Koe Afke steelt de show op camping De Finne in Reahűs

Reahűs - Ze is de mascotte van de camping. Samen met eigenaar Anne Engelsma gaat koe Afke zo nu en dan even ‘buurten’ op De Finne in Reahűs. Ze is mak en betrouwbaar en vindt eigenlijk alles best.

Regiozaterdag, 26 augustus 2017

Zes weken cel voor Leeuwarder handfietsdief

Leeuwarden - Een 49-jarige man uit Leeuwarden is door de politierechter veroordeeld tot zes weken cel. De man werd ervan verdacht dat hij in januari van dit jaar de handfiets van Gerlof Dijk (29) uit Leeuwarden had gestolen bij de Jumbo aan het Hoeksterend. De verdachte was niet in de rechtszaal aanwezig, Dijk wel.

Regiozaterdag, 26 augustus 2017

IFKS krijgt vandaag een ongemeen spannende finale

Lemmer - De titelstrijd in alle vier klassen van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skűtsjesilen (IFKS) ligt nog volledig open. In de A-klasse kunnen zes schippers zelfs nog dromen van een kampioenschap.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties