De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 september 2015.

Economiezaterdag, 26 september 2015

UWV wil werklozen kort na ontslag wel weer zien

Leeuwarden - Het UWV wil werklozen kort na ontslag weer de mogelijkheid geven tot persoonlijk contact. Nu is de dienstverlening voor vrijwel iedereen de eerste drie maanden digitaal. Dat zegt de nieuwe topman van de uitkeringsinstantie in gesprek met deze krant.

Hoofdartikelzaterdag, 26 september 2015

Spanningen tussen moslims en christenen

De komst van vluchtelingen naar ons land betekent onder meer dat er in korte tijd meer moslims in Nederland komen. Daarmee worden de kansen op onplezierige confrontaties groter.

Regiozaterdag, 26 september 2015

Duidelijkheid gewenst voor vluchtelingen

Harlingen De 143 vluchtelingen die worden opgevangen in de Waddenhal in Harlingen blijven daar in elk geval tot woensdag, net als de bijna tweehonderd vluchtelingen die in de BlauwWithal in Heerenveen bivakkeren. Dat lieten beide gemeentebesturen gistermiddag weten.

Regiozaterdag, 26 september 2015

School Gaastmeer weigert besluit koepel

Utrecht - Hoeveel invloed hebben ouders en personeel van een kleine basisschool op besluiten die bovenschools worden genomen? Die vraag stond gisteren opnieuw centraal bij een conflict tussen basisschool Mids de Marren in Gaastmeer en de christelijke scholenkoepel Palludara. De medezeggenschapsraad (mr) en Palludara stonden voor de tweede keer tegenover elkaar bij de geschillencommissie voor het onderwijs in Utrecht, deze keer over een besluit om het aantal klassen op de school terug te schroeven van drie naar twee.

Regiozaterdag, 26 september 2015

Langer praten over Elfstedenhal dan bouwen

In ruim een jaar is de Elfstedenhal, de volledig nieuwe ijshal met een duurzame vierhonderdmeterbaan en een aparte hal voor ijshockey en shorttrack in Leeuwarden, uit de grond gestampt. Het praten erover duurde in ieder geval een stuk langer: ruim vijf jaar geleden sprak de politiek in Leeuwarden voor het eerst over een nieuwe ijshal.

Regiozaterdag, 26 september 2015

Omschakeling groene energie moet, maar hoe?

Terschelling - Iedereen is er inmiddels van overtuigd dat Nederland sneller moet overschakelen naar duurzame energie. Maar over hoe dat moet gebeuren, waren de meningen gisterochtend op het Springtijforum op Terschelling sterk verdeeld.

Regiozaterdag, 26 september 2015

Pinksterfeest Wijnjewoude luidt de noodklok

Wijnjewoude - Het bestuur van het Pinksterfeest Wijnjewoude heeft een dringende oproep gedaan om nieuwe bestuursleden. Als er geen nieuwe bestuursleden bijkomen, wordt het voortbestaan van het meerdaagse pinksterfeest bedreigd.

Sportzaterdag, 26 september 2015

Lodeweges: de zorgen van 'n voetbaltroubadour

Heerenveens slechte competitiestart knaagt aan trainer Dwight Lodeweges. Met zes punten uit zes wedstrijden beleeft zijn club het matigste eredivisiebegin sinds 2012. ,,Dat hakt erin", erkent de coach. ,,Je bent er continu mee bezig."

Sportzaterdag, 26 september 2015

Berisha: streep onder verleden, blik op toekomst

Leeuwarden - Vele grote clubs in Europa zaten achter hem aan, superlatieven schoten te kort en de vergelijking met zijn illustere landgenoot Zlatan Ibrahimovic werd te pas en te onpas gemaakt. Nog maar twee jaar geleden waren de verwachtingen groot wat betreft Valmir Berisha; Zweeds talent en topscorer van het WK onder 17. Het kan verkeren in het voetbal, want anno nu speelt de spits bij SC Cambuur, de nummer zeventien van de eredivisie. Niet wat Berisha had gedacht, wel wat hij nodig had. ,,Heerlijk, ik voel me welkom, ik voel me weer voetballer. Het verleden is, nou ja, het verleden."

Sportzaterdag, 26 september 2015

Roosenburg verruilt bal na halve eeuw voor boot

Leeuwarden - Helemaal ingetapet en strompelend begint de 62-jarige Klaus Roosenburg aan zijn afscheidswedstrijd. Na 55 jaar voetbal is het deze vrijdagavond in Leeuwarden toch echt zover: zijn aller-, allerlaatste duel. ,,Ik ga vanavond flink wat tikjes uitdelen, zodat ze me niet snel vergeten", grapt de verdediger.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties