De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 26 oktober 2005.

Agendawoensdag, 26 oktober 2005

Klassiek

Streekkoor Het Interkerkelijk Streekkoor Oudemirdum geeft zaterdag een concert in de Paadwizer in Balk. Aan het concert wordt medewerking verleend door countertenor Bary Boyce. Het concert begint om 20.00 uur.

Bijschriftwoensdag, 26 oktober 2005

Vechten om vrede

Cultuurwoensdag, 26 oktober 2005

Genoeglijk concert Olney en De Jonge

Tussen zijn drukke werkzaamheden door (Belgische theatervoorstelling Cordon Sanitaire en zijn VPRO filmserie (Freek) Kortgehouden ) heeft Freek de Jonge toch nog tijd gezien om een drietal concerten te organiseren, samen met de Amerikaanse singer-songwriter David Olney.

Economiewoensdag, 26 oktober 2005

ASN Bank maakt dit jaar sterke groei door

Den Haag – De ASN Bank heeft over de eerste drie kwartalen van dit jaar een sterke groei geboekt. Met een groei van 46.000 nieuwe klanten kwam het aantal klanten uit op 250.000. Het totale beheerd vermogen nam in die periode toe van 2,3 miljard euro naar 2,8 miljard euro.

Expowoensdag, 26 oktober 2005

Allingawier, Museumdorp: expo ‘Holland Waterland‘.

Hoofdartikelwoensdag, 26 oktober 2005

Polen, Polen….

De Poolse tweelingbroers Lech en Jaroslaw Kaczynski hebben het slim aangepakt. Mede door in te spelen op al dan niet terechte angsten onder de Poolse bevolking en door harde maatregelen te beloven, hebben zij het nu voor het zeggen in de jonge EU-lidstaat.

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

De hele dag vlogen ze over, duizenden alkjes

Schiermonnikoog – Van ’s ochtends acht tot ’s avonds zes vlogen ze over. Honderden, nee duizenden kleine alken (seerotsjes). Vogelaar Bas van de Meulengraaf uit Wageningen had zondag een ,,topdag’’ op Schiermonnikoog. Liefst 3295 telde hij er. ,,En ik was altijd al blij als ik er vijf zag.’’

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

Thialf vreest voor nieuwe geldzorgen

Heerenveen –Thialf in Heerenveen komt in geldnood als de schaatsbond geen shorttrackwedstrijden in de hal gaat houden. Het ijsstadion moet dan ontvangen subsidies terugbetalen en loopt bovendien potentiële inkomsten mis.

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

VVD: marktonderzoek naar Fries museum

Leeuwarden – De kans is groot dat er 9 november door Provinciale Staten nog steeds geen beslissing genomen wordt over de bouw van een nieuw Fries Museum op het Zaailand. De statenfractie van de VVD wil dat er eerst een gedegen marktonderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van de exploitatie van het Fries museum op het Zaailand en naar mogelijke alternatieven.

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

Sneek krijgt Waltastins terug

Sneek – De restauratie van de Waltastins in Sneek vordert gestaag. Nadat de bonte knaagkever was verjaagd, konden de herstelwerkzaamheden dan echt beginnen. Tot genoegen van de stadsarchitecten kwamen er aardige vondsten aan het licht.

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

Zo’n meid die zomaar van alles zegt

Leeuwarden - ,,Blijf lekker jezelf. Tot je dertigste heb je die ruimte binnen het CDA.’’

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

Aris weet soms zelf niet wat het aan het doen is

Leeuwarden – De basketballers van Woon!Aris hadden dinsdagavond een goede kans om de eerste competitieoverwinning van het seizoen te boeken. Maar een ploeg zonder zelfvertrouwen en duidelijke spelvormen kan met hard werken alleen zelfs Omniworld niet verslaan. De Leeuwarder basketballers incasseerden in het Kalverdijkje hun vijfde nederlaag op rij.

Regiowoensdag, 26 oktober 2005

‘Voorkeurstraject eenzijdig’

Noardburgum – De afweging die tot een voorkeurstracé van de Centrale As heeft geleid is ondoorzichtig, eenzijdig en kwalitatief onvoldoende. Dat vinden tien belangenorganisaties van dorpen, buurten en bewoners langs de route van de nieuwe autoweg tussen Dokkum en Nijega. Met informatie uit de milieueffectrapportage (mer) is volgens hen nauwelijks iets gedaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2005

De boer en de nakende bosbrand

Onlangs verscheen Hier beneden is het niet. Christelijke toekomstverwachting van prof. dr. A. van de Beek. Hij zet in op een christelijke toekomstverwachting die alles op de kaart zet van het toekomende leven, de hemel. Het gaat niet om de zelfontplooiing en moraal, maar om heiliging en dienst-baarheid. Van de Beek is in zijn jongste boek radicaler dan ooit, meent dr. Henk Vreekamp.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2005

PKN-bestuur rondt tournee af in Fryslân

Leeuwarden – Het bestuur van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland gaat op woensdag 30 november in gesprek met ambtsdragers van de Friese kerkelijke gemeenten. De bijeenkomst maakt deel uit van een reeks regionale ontmoetingen van het synodemoderamen met ambtsdragers.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2005

Sint Antoniuskerk Breda heet weer officieel kathedraal

Breda – De kerk van Sint Antonius van Padua in Breda is vanaf volgende week dinsdag weer officieel ‘kathedraal’, de bisschopszetel van het bisdom Breda. Tijdens een eucharistieviering, waarin de nuntius, de pauselijke ambassadeur, F. Bacqué voorgaat, leest vicaris V. Schoenmakers een pauselijk decreet voor dat de kerk officieel tot kathedraal verheft.

Weerwoensdag, 26 oktober 2005

Wolken en wat zon Vandaag is er veel bewolking, maar breekt de zon ook nu en dan door. Het wordt 15 graden en de west- tot zuidwestenwind is matig boven land en in het kustgebied eerst nog krachtig. Vannacht koelt het af naar 12 graden. Morgen is het bijna zomers met veel zon en 19 graden als temperatuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties