De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 oktober 2010.

Cultuurdinsdag, 26 oktober 2010

Showband Marum steekt miljoen euro in repetitiegebouw

Marum - Showband Marum gaat voor een miljoen het gymnastieklokaal aan de Sportlaan in Marum verbouwen tot repetitieruimte. Ook zal de accommodatie na de verbouwing aan derden worden verhuurd.

Economiedinsdag, 26 oktober 2010

Doppio Espresso opent eerste Friese koffiezaak in Joure

Joure - Koffieketen Doppio Espresso gaat uitbreiden met een vestiging aan de Midstraat in Joure. Het is de eerste koffiezaak in Fryslân. Het hoofdkantoor zat al in Joure. In de vestigingen van de Doppio Espresso worden zowel koffie, thee als broodjes geserveerd en afgehaald. Het bedrijf dat bijna vier jaar geleden werd opgericht, importeert de koffiebonen en theebladeren rechtstreeks uit Italië naar het kantoor in Joure. Doppio heeft inmiddels vestigingen in Groningen, Rotterdam, Alkmaar en Utrecht.

Hoofdartikeldinsdag, 26 oktober 2010

De rechtszaak...

De rechtszaak tegen Wilders is het middelpunt geworden van een overvloed aan verwarrende, opzienbarende, foute en domme gebeurtenissen. Wellicht nog nooit heeft een advocaat in Nederland zo veel media-aandacht gekregen als de verdediger van Wilders, Bram Moszkowicz. Zelden zal een minister van justitie (nu: veiligheid) met zulke kromme tenen naar de televisie gekeken hebben als nu minister Opstelten. Nog nooit in de geschiedenis van Nederland hebben zo veel burgers gekeken naar de gebeurtenissen in de rechtszaal en zich een oordeel gevormd over wat er gebeurde. En nog nooit heeft een politicus zulke oordelen geveld over de rechtspraak in Nederland als Wilders en nog nooit heeft een politicus zich zo opgesteld jegens de rechtspraak als Wilders, namelijk boven en onder de wet.

Regiodinsdag, 26 oktober 2010

Een op de vijf leerlingen in mbo haakt af

Leeuwarden - Van de leerlingen die in 2005/2006 aan een mbo-opleiding begon, haalde bijna een vijfde geen diploma. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sindsdien is er echter een kentering: het aantal schoolverlaters in het mbo daalt. Ook in Fryslân.

Regiodinsdag, 26 oktober 2010

Extra vergadering over de Tall Ships Race uitgesteld

Harlingen - De extra gemeenteraadsbijeenkomst in Harlingen over het prestigieuze zeilevenement Tall Ships Race is uitgesteld. De bijeenkomst stond voor morgenavond gepland, maar er is meer tijd nodig om een nieuw raadsvoorstel te schrijven. De vergadering is verschoven naar 3 november.

Regiodinsdag, 26 oktober 2010

‘Voor de reis dacht ik: het zal wel meevallen. Nou, niet dus’

Feanwâlden - Hielke Blanken uit 5 vwo van het Dockinga College in Dokkum was vorige week in Oeganda om het werk van World Vision (WV) te bekijken.

Regiodinsdag, 26 oktober 2010

Bleker: doorgaan met de natuurontwikkeling

Leeuwarden - Het is niet de bedoeling dat provincies nieuwe verplichtingen aangaan voor de ontwikkeling van natuurgebieden, maar die gebiedsontwikkeling moet ook niet stil komen te liggen. De provincies moeten de regie daarin behouden.

Regiodinsdag, 26 oktober 2010

‘Als je pech hebt, kun je de hele ringvaart trekken’

Workum - Met zakken poep van Workum naar Warmond (Z-H) en terug. Gisteren ging de 37e Strontrace van start. Tien schepen strijden om de eerste plek. En dat is flink afzien: twee nachten niet slapen en als het weer tegenzit, kun je het schip zelf trekken.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 oktober 2010

Islamnota PKN: actief aan de slag met islamangst

Utrecht - Kerken moeten zich actief bezig gaan houden met de vragen die er rond de islam leven in de plaatselijke gemeenten. Ook voor de angst die er voor die religie is. Dat staat in een nota van de Protestantse Kerk die de synode op 12 november bespreekt. ‘De kerk is geroepen zich toe te leggen op pastoraat met het oog op de zorg en angst voor de islam in de gemeente. Daarbij hoort ook het bevorderen van het gesprek tussen hen die de betekenis van de islam geheel verschillend inschatten’, zo luidt een van de aanbevelingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 oktober 2010

Leeuwarder concert Oslo Gospel Choir uitverkocht

Leeuwarden - Het concert dat het Oslo Gospel Choir volgende week donderdag geeft in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden is uitverkocht. Alle 1350 kaarten zijn verkocht, zo laat Oeds de Jager van de organiserende Salvatorkerk in Leeuwarden weten.

Sportdinsdag, 26 oktober 2010

Nu doet ’t misschien nog pijn, maar wel leuk voor later

Ach ja, het WK. De tijd vliegt; de wereldkampioenschappen voetbal 2010 in Zuid-Afrika liggen alweer enkele maanden achter ons. En zo ook de discussies die bij koffie-automaat, in de supermarkt, de kroeg, voetbalkantines, bij familie, bij vrienden of zelfs buren werden gevoerd. Namelijk over of je nu blij moest zijn met Oranje op dit afgelopen WK. Leg je de nadruk op het weinig vermakelijke spel of kijk je naar het resultaat? Het balen van de status van verliezend finalist? Of blij zijn dat je - in tegenstelling tot al die andere zogenaamde toplanden - tenminste nog tweede bent en tot het bittere einde mócht hopen op een wereldtitel?

Sportdinsdag, 26 oktober 2010

Nieuwe sponsor, nieuw pak en nieuwe website

Heerenveen - Groen is de kleur van de nieuwe hoofdsponsor en groen is dus aanwezig in de nieuwe schaatspakken van de schaatsploegen van Jong Oranje en commerciëlen. De nieuwe outfits werden gisteren gepresenteerd in Thialf in Heerenveen. De algehele teneur onder de dragers, die massaal aanwezig waren in het Friese haagje: ‘De pakken zien er prima uit en het zit lekker’.

Sportdinsdag, 26 oktober 2010

Menzo: ‘ik word niet de nieuwe trainer van Vitesse’

Leeuwarden - Cambuur-trainer Stanley Menzo is geen kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse te worden. De coach liet dat gisteravond desgevraagd weten aan deze krant, naar aanleiding van de speculaties dat hij een van de kandidaten zou zijn om de vorige week ontslagen Theo Bos op te volgen in Arnhem. Toch is een vertrek naar Vitesse op korte termijn niet helemaal uitgesloten, zo blijkt.

Sportdinsdag, 26 oktober 2010

Jong Heerenveen walst over Ajax

Heerenveen - Voor bijna 20.000 meest jeugdige kijkers heeft het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen gisteravond in het eigen Abe Lenstrastadion Jong Ajax met 5-2 opgerold.

Sportdinsdag, 26 oktober 2010

Drie kaatswedstrijden minder in heren hoofdklasse

Franeker Het programma van de heren hoofdklasse kaatsen bestaat volgend seizoen uit 34 wedstrijden. Dat zijn er drie minder dan afgelopen jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties