De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 26 oktober 2017.

Economiedonderdag, 26 oktober 2017

Garnalenpelmachine bereikt perfectie

Lauwersoog - In 2008 nam garnalenverwerker Heiploeg al pelmachines van GPC Kant in gebruik. Die verwerkten enkele kilo’s per week. Klaas Kant ontwikkelde zijn idee verder en lijkt nu de perfecte machine te hebben gebouwd.

Hoofdartikeldonderdag, 26 oktober 2017

Referendum sleepwet is nuttig breekijzer

De Kiesraad maakt komende woensdag in een openbare zitting bekend of aan alle vereisten is voldaan om een raadgevend referendum te kunnen organiseren over de zogenoemde sleepwet. De initiatiefnemers zeggen zo’n 400.000 handtekeningen te hebben verzameld. Er zijn officieel 300.000 nodig.

Regiodonderdag, 26 oktober 2017

Friese ambulancetop hekelt FNV-rapport

Drachten - De bestuurders van Kijlstra Ambulancegroep en UMCG Ambulancezorg zijn ontstemd over de FNV. De vakbond publiceerde gisteren een rapport over de ambulancezorg in Nederland, waarin onjuistheden staan.

Regiodonderdag, 26 oktober 2017

Gedetineerden gidsen bij expo Anne Frank

Leeuwarden - Gedetineerden van de gevangenis De Marwei in Leeuwarden gaan vanaf maandag medegevangenen en bezoekers rondleiden bij een tentoonstelling over Anne Frank. De expositie bestaat uit een groot aantal panelen met foto’s en verhalen over Anne Frank, de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.

Regiodonderdag, 26 oktober 2017

Ook in Oudfries zat al Nederlandse invloed

Utrecht - Het overnemen van Nederlandse klanken en woorden in het Fries is al zo oud als de talen zelf, concludeert Levi Damsma (25). Vrijdag presenteert hij zijn onderzoek op de Dei fan de Fryske Taalkunde.

Regiodonderdag, 26 oktober 2017

Sportpark SWZ moet het Sneker voetbalhart worden

Sneek - Sportpark SWZ in de Sneker wijk Tinga wordt het voetbalcentrum van Sneek. Dat heeft althans de voorkeur van het college van B en W van de gemeente Súdwest-Fryslân. De gemeente wil zo de sportveldenpuzzel in Sneek oplossen. Het definitieve besluit wordt door de volgende gemeenteraad genomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties