De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 januari 2004.

Bijschriftdinsdag, 27 januari 2004

Een bevordering

‘En het geschiede in die dagen…’ Met die woorden leidt Lucas de geboorte van Jezus in.

Cultuurdinsdag, 27 januari 2004

Youp slachtoffer van ‘product’ Youp

Hoe gaat het met je? Misschien wel de moeilijkste vraag in een mensenleven. Want weerspiegelt het antwoord op die vraag werkelijk de situatie waarin je je op dat moment bevindt? Of de pijn? Het verlies? De eenzaamheid? De frustratie? De nieuwe show van Youp van ’t Hek, Prachtige Paprika’s , speelt zich af tussen die vraag én het antwoord. En bij Youp krijgt die vraag nog eens een diepere schaduw omdat hij vijftig jaar wordt en in een soort midlifecrisis zit.

Hoofdartikeldinsdag, 27 januari 2004

Productiecijfers voor politie…

Deskundigen hebben afgelopen zaterdag in het Friesch Dagblad hun grote zorgen uitgesproken over de plannen van de regering om steeds hogere productiecijfers te eisen van de politie. Het kabinet wil de Nederlandse samenleving veiliger maken. En als instrument daarvoor wordt productieverhoging aangedragen: de politie moet 40.000 processen-verbaal meer leveren.

Regiodinsdag, 27 januari 2004

Eerherstel voor klok van Hantum

Hantum – Sinds 1987 al staat de klok van Hantum onderaan de toren. Een scheur maakte na eeuwen een einde aan zijn carrière als aankondiger van kerkdiensten, begrafenissen en trouwerijen. Dongeradeel wil nu onderzoeken of het mogelijk is de scheur te herstellen en de klok zijn oude plekje in de toren terug te geven.

Regiodinsdag, 27 januari 2004

Sneek lijkt plan voor duiventil te steunen

Sneek - De wens van Geertje Petersen uit Sneek om een gemeentelijke duiventil op te zetten voor de Sneker stadsduiven, lijkt gehoor te krijgen bij het gemeentebestuur. Een officieel standpunt heeft het college nog niet ingenomen, maar de gemeente laat weten ,,niet afwijzend’’ tegenover het idee te staan. Waar de duiventil voor de ongeveer tachtig stadsduiven moet komen, is nog niet bekend, maar dat zal bij het centrum en de Hooiblokstraat moeten zijn.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 januari 2004

SoW-gemeente Koudum moet naam veranderen

Koudum – De Samen-op-Weggemeente van Koudum moet haar naam veranderen. De kerkenraad had reeds briefpapier laten drukken met ‘Protestantse Kerk Koudum’, zonder zich te realiseren dat de officiële aanduiding van een plaatselijke gemeente na 1 mei ‘Protestantse Gemeente’ is.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 januari 2004

Kerkencarrousel in Leeuwarden

Leeuwarden – Diverse kerkelijke gemeenten in Leeuwarden zijn verhuist of verhuizen binnenkort naar een andere locatie. De ‘kerkencarrousel’ is mede in gang gezet door de sluiting van de katholieke Johannes de Doperkerk aan de Agora (bij het Van Hall) en de Franciscuskerk aan de Archipelweg.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 januari 2004

Kerkinactie naast ICCO hoofdsponsor van Flevo Festival

Leeuwarden - De ontwikkelingsorganisaties ICCO en Kerkinactie zijn de hoofdsponsor voor het Flevo Festival 2004. Dat heeft de organisator van het Flevo Festival, stichting The Crown, dinsdag bekendgemaakt. Daarmee is zeker geworden dat het festival dit jaar doorgaat.

Sportdinsdag, 27 januari 2004

Actie schaatsers voor kankerpatient

Techendorf – In Techendorf leverde dit weekeinde een actie voor het 4-jarige zoontje Maikel van A-rijder Arnold Stam (Sprang-Capelle) dat jeugdkanker heeft, bijna achtduizend euro op. Nadat zondag eerst het inschrijfgeld van een toertocht 6500 euro opbracht, werd de collecte in een door marathonschaatsers Jan Maarten Heideman en René en Henri Ruitenberg geleidde kerkdienst, nog eens 925 euro ingezameld. Het geld is bestemd voor het ziekenhuis waar de jongen wordt behandeld en het verblijf voor ouders van kankerpatienten.

Sportdinsdag, 27 januari 2004

Ype Haytema rest van seizoen buitenspel

Wat dit seizoen moest uitmonden in een groot feest eindigde zaterdag voor Ype Haytema in een deceptie. De middenvelder van ONS Sneek brak in het oefenduel tegen Cambuur Leeuwarden zijn scheenbeen en zal de rest van het seizoen vanaf de kant moeten toekijken.

Sportdinsdag, 27 januari 2004

Henri Bakker wil als spits scoren bij Cambuur Leeuwarden

Leeuwarden - Hij was begin deze maand enkele dagen op proef, speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Jong Utrecht en scoorde daarin het enige doelpunt van Cambuur Leeuwarden. Henri Bakker moest vervolgens tot vrijdag wachten op het antwoord dat de Leeuwarders hem per direct overnemen van zondaghoofdklasser FC Omniworld.

Sportdinsdag, 27 januari 2004

Kleibeuker pakt eerste zege

Techendorf - Carien Kleibeuker uit Heerenveen pakte maandagmiddag op de Oostenrijkse Weissensee haar eerste overwinning als marathonschaatsster. Dat het voor Kleibeuker meteen ook op natuurijs raak is, is nog wel het meest bijzondere. Vorig jaar maakte Kleibeuker de overstap van langebaanschaatsen naar de marathon.

Weerdinsdag, 27 januari 2004

Sneeuw

Er komen vanavond en vannacht vanuit het noordwesten sneeuwbuien binnendrijven. Het kwik ligt daarbij rond -2 graden. Morgen krijgen we sneeuw en deze blijft ook liggen bij een temperatuur die niet hoger komt dan +1 graad. Het gaat stevig waaien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties