De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 27 januari 2016.

Economiewoensdag, 27 januari 2016

Met een dubbeltje per pak melk is de weidevogel te redden

Leeuwarden - Een melktaks van een dubbeltje per kilo is volgens Jaap Graveland, van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, het ei van Columbus.

Regiowoensdag, 27 januari 2016

Storing oorzaak van dioxine-uitstoot REC

Harlingen - De provincie Fryslân onderzoekt of er maatregelen kunnen worden genomen tegen afvalverwerker Omrin, naar aanleiding van de te hoge uitstoot van giftige stoffen uit de Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen. Die forse uitstoot was het gevolg van een storing in de verbrandingsinstallatie, op 1 en 2 oktober vorig jaar.

Regiowoensdag, 27 januari 2016

Einde van het Friese aaisykjen is in zicht

Leeuwarden - De provincie Fryslân geeft geen ontheffing voor het kievitseieren rapen dit jaar. En ook voor de komende jaren is de kans uitermate klein dat de eieren geraapt mogen worden, volgens gedeputeerde Johannes Kramer gistermiddag. Het einde van de Friese traditie is niet uit te sluiten.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 januari 2016

Psycho-pastorale cursus wordt toch voortgezet

Utrecht - De cursus tot psycho-pastoraal begeleider die ter ziele zou gaan, krijgt toch een doorstart. De Stichting Psycho Pastorale Toerusting (PPT) draagt het cursusaanbod en het gedachtegoed van de stichting vandaag over aan het opleidingsinstituut Praktisch Persoonlijk Pastoraat (PPP). Het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie (PCTE) van de Protestantse Kerk in Nederland zal voorlopig de logistieke kant verzorgen.

Sportwoensdag, 27 januari 2016

Gommers ontdekt door Gosse zijn oude liefde

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 27 januari 2016

Cambuur zonder tegenbericht mét Ogbeche op zoek naar bonuspunten

Of het gebeurt, weet hij niet, maar áls het gebeurt wil hij niet verrast zijn. Daarom, zei Cambuur-trainer Henk de Jong gisteren, houdt hij nog altijd rekening met een vertrek van clubtopscorer Bartholomew Ogbeche. ,,Misschien gebeurt het morgen, of overmorgen: misschien ook wel helemaal niet. Maar ik heb het wel in mijn achterhoofd zitten."

Sportwoensdag, 27 januari 2016

Rosheuvels dilemma’s: liever assist dan een goal

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties