De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 januari 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 27 januari 2017

Onwaarachtigheid: schade aan alles

De handelwijze van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump ten aanzien van media, is opmerkelijk. Trump beschuldigt media ervan met opzet feiten te verdraaien, achter te houden, dingen te verzinnen, te overdrijven en wat niet al. Naar aanleiding van een discussie over het aantal mensen dat de inhuldiging meemaakte, kwam Trump met 'alternatieve feiten'. Dat is een curieus begrip: feiten geven een stand van zaken weer. Er is geen 'alternatief' voor die stand; die is zoals die is.

Regiovrijdag, 27 januari 2017

Forse kritiek op sloop oude ambachtsschool

Drachten - Welstandscommissie Hûs en Hiem heeft stevige kritiek op het voornemen van de gemeente Smallingerland en het Gomarus College om de voormalige ambachtsschool aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten volledig te slopen. Dat bleek gisteren bij de behandeling van het ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw, dat op dezelfde locatie moet worden gebouwd. De leden van de commissie stelden dat er te weinig stedenbouwkundige visie is.

Regiovrijdag, 27 januari 2017

Súdwest-Fryslân wil nieuwe weg van Leeuwarden naar Sneek

Sneek - De gemeente Súdwest-Fryslân wil dat een rechtstreekse weg wordt aangelegd tussen Sneek en Leeuwarden. Dat maakte burgemeester Hayo Apotheker gisteren bekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties