De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 27 februari 2012.

Hoofdartikelmaandag, 27 februari 2012

Het kabinet en de Raad van State

De wetgeving van het kabinet-Rutte krijgt veel kritiek van de Raad van State. De kwaliteit van nogal wat wetten is onvoldoende. Het verschijnsel dat een kabinet kritiek van de Raad naast zich neerlegt is niet nieuw, maar het aantal wetsvoorstellen dat de kritiek van de Raad van State niet kan doorstaan, is bij de club van Rutte bovengemiddeld.

Regiomaandag, 27 februari 2012

Bij iedere piep hoop je wat bijzonders te vinden

Buitenpost | ,,Ongelooflijk.” Met gezonde jaloezie kijkt Gert Lugthart uit Gasseltenijveen naar een zegelstempel die een mede-amateurdetector voor zich uitstalt. De vinder heeft de zegels in zachtrode klei gedrukt, zodat de afdruk goed is te zien. ,,Je bent als het ware terug in de tijd”, zegt Lugthart. ,,Zo komt het heel dicthbij. Die zegel zelf is al mooi, en dan komt-ie in de klei ook nog eens tot leven. Het is een soort ontdekkingsreis.”

Regiomaandag, 27 februari 2012

Schrikkeltaart en barbecue omdat ze weer eens écht jarig zijn

Rens Soenveld uit IJlst en Andries Kramer uit Heerenveen kunnen dit jaar eindelijk weer eens hun verjaardag vieren. Ze worden overmorgen, schrikkeldag, twintig en veertig. Of eigenlijk vijf en tien.

Regiomaandag, 27 februari 2012

Wietbende gepakt in Noorden

Burgum | De politie in Groningen heeft de afgelopen maanden een wietbende in Noord-Nederland opgerold. Daarbij zijn dertien mensen aangehouden van wie nog vijf vastzitten. Het gaat om vier Groningers en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij worden beschouwd als hoofdverdachten. De aanhoudingen vonden plaats in Fryslân, Groningen, Drenthe en in België. De andere verdachten zijn weliswaar op vrije voeten gesteld maar blijven verdachte. De politie sluit niet uit meer verdachten aan te houden.

Regiomaandag, 27 februari 2012

Haring en spiering via koker in IJsselmeer

Kornwerderzand | Een nieuwe ingenieuze vispassage moet de vistrek van de Waddenzee naar het IJsselmeer vergroten. De passage kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van de slechte visstand in het IJsselmeer.

Geloof & Kerkmaandag, 27 februari 2012

Richard Dawkins twijfelt toch een heel klein beetje

Londen | De Britse evolutiebioloog Richard Dawkins sluit niet helemaal uit dat er een God bestaat. In een debat met Rowan Williams, aartsbisschop van Canterbury, gaf Dawkins toe dat hij er ,,niet compleet zeker van kan zijn” dat God niet bestaat.

Geloof & Kerkmaandag, 27 februari 2012

Kleine groepen tegen consumptiementaliteit in kerken

Hilversum | ‘Uw gemeente is een kleine gemeente! Het maakt niet uit of er vijftig, honderd, driehonderd of een paar duizend samenkomen in uw gemeente. Dat aantal is klein in vergelijking met het aantal mensen in uw omgeving dat Christus niet kent en dat niet naar de kerk gaat’.

Geloof & Kerkmaandag, 27 februari 2012

Marathonschaatser René Ruitenberg heeft nu pas echt goud

Het leven van marathonschaatser René Ruitenberg bestond uit roem, geld en vrouwen. Gisteren vertelde hij in Leeuwarden over de omslag die hij maakte naar ‘ambassadeur van Jezus’.

Sportmaandag, 27 februari 2012

Zwaluwen draagt de rode lantaarn over aan Blauw Wit

Leeuwarden | Leeuwarder Zwaluwen heeft zichzelf zaterdag lucht verschaft in de eerste klasse E. In een matige stadsderby met Blauw Wit’34 was er de eerste competitiezege sinds oktober. Daardoor is het nu juist Blauw Wit wat de rij sluit.

Sportmaandag, 27 februari 2012

Harkemase Boys loopt op zijn laatste benen

Voor Harkemase Boys breken spannende weken aan. De door personele problemen geteisterde topklasser gaf bij directe degradatieconcurrent Barendrecht een overwinning uit handen (2-1). De degradatienood verergerde daardoor.

Sportmaandag, 27 februari 2012

Bart Rijpma strijdlustigste renner in 52e Ster van Zwolle

Zwolle | Robin Chaigneau heeft zaterdag de Ster van Zwolle gewonnen. De renner uit Merkerk bleef in de massasprint van deze openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen de Rabo’s Moreno Hofland (tweede) en Wesley Kreder (derde) voor na 172 kilometer wedstrijd.

Sportmaandag, 27 februari 2012

Marathonpeloton geniet van toetje op ijs van Thialf

Heerenveen | De ingrediënten waren een puntenkoers, koppelkoers, afvalkoers en kwartetstart voor een race over 1500 meter. Het recept met korte en flitsende onderdelen had nog het meest weg van een wielerzesdaagse, maar draaide om een ploegenklassement. Twee avonden lang konden de marathonschaatsers als afsluiting van het seizoen genieten van een toetje op het ijs van Thialf. Jammer dat het grote publiek dat nog niet in de gaten had.

Sportmaandag, 27 februari 2012

In ‘die andere Friese ijshal’ gaat ’t vooral over shorttrack

Leeuwaden - Ging het de afgelopen dagen over een ijshal, dan sloeg dat woord op Thialf en het besluit van Provinciale Staten om niet voor nieuwbouw van het ijspaleis in Heerenveen te gaan, maar voor ver(nieuw)bouw op de huidige locatie. Terwijl er in de nasleep een hoop discussie ontstond over dit besluit, ging het leven in die andere Friese ijshal ook gewoon door. Want in Leeuwarden stond het weekeinde in het teken van shorttrack. Voor de dertigste keer vond de Friesland Cup plaats. Over een podium voor jong talent .

Sportmaandag, 27 februari 2012

Sport en ambitie: toverwoorden in Heerenveen

Perth | Ambitie. Als dat woord ergens veel gebruikt wordt, is het wel in Heerenveen. Sport en ambitie gaan in het Friese Haagje nu eenmaal hand in hand. Bij schaatsen, bij voetbal, bij zwemmen en zéker bij turnen. En ambities gaan bij Turncentrum Sportstad Heerenveen verder dan alleen presteren met sporters, zo werd gisteren bij het zestiende Sidijk Toernooi duidelijk. De plannen om er een worldcuptoernooi van te maken, zijn er nog steeds.

Sportmaandag, 27 februari 2012

Nog één trap op de lat, graag

Ik ga misschien weer voetballen. Misschien klinkt dat niet direct zo gek, maar dat is het eigenlijk wel. Het heeft alles te maken met mijn talent. Of beter, het ontbreken daarvan.

Sportmaandag, 27 februari 2012

Een mental coach voor Cambuur? Onzin!

SC Cambuur is na de winterstop nog zonder zege en verloor drie van de vier laatste duels. Opmerkelijk voor de ploeg die als nummer drie van de eerste divisie 2012 in ging. Is SC Cambuur al bijna rijp voor de psycholoog?

Sportmaandag, 27 februari 2012

‘Enjoy, enjoy, enjoy! Eredivisie is heerlijk’

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel AZ - sc Heerenveen (3-3).

Sportmaandag, 27 februari 2012

Meetlat Heerenveen toont curieuze afwijkingen

Als hoogste stijger werd sc Heerenveen gistermiddag op bezoek bij AZ langs de meetlat van de eredivisie gelegd. De liniaal toonde curieuze afwijkingen en leidde ten langen leste naar een 3-3 eindstand.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties