De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 27 februari 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 27 februari 2014

Arie Slob speelt met macht en principes

ChristenUnie-leider Arie Slob speelt hoog spel met zijn dreigement over de strafbaarstelling van illegaliteit. Als het kabinet deze wet doorzet, zal zijn partij niet alleen afhaken bij komende overleggen. Nee, het dreigement is nog groter: ook van alle reeds gesloten akkoorden zal Slob zijn handen aftrekken.

Regiodonderdag, 27 februari 2014

Deinum kan straks eindelijk weer groeien

Deinum | Een volledig nieuw sportpark, een eigen jachthaven met een nieuw kanaal en ruimte voor tientallen nieuwe woningen. De inwoners van Deinum reageerden gisteravond in zalencentrum ’t Holt erg enthousiast op de nieuwbouwplannen voor hun dorp. Er waren zo’n 250 mensen aanwezig. Het miljoenenproject is mogelijk door de aanleg van de Haak om Leeuwarden, vertelt Anne Terpstra van Dorpsbelang Deinum. ,,Het huidige tracé van de N31 dat langs het dorp loopt, wordt straks verwijderd. Dat betekent dat er eindelijk weer ruimte is om uit te breiden. Die ruimte was er de laatste jaren niet meer. We zagen dat veel jongeren daardoor uit Deinum zijn weggetrokken.”

Regiodonderdag, 27 februari 2014

Politie jaagt op breinen achter hennepbendes

Leeuwarden | De politie Noord-Nederland wil veel meer dan voorheen de netwerken oprollen achter georganiseerde hennepteelt. Voor de aanpak van georganiseerde criminaliteit gaat de noordelijke politie de recherchecapaciteit uitbreiden met 74 voltijdskrachten. Dat is een enorme prioriteitsverschuiving. Op dit moment zijn in het Noorden slechts tien rechercheurs bezig met de bestrijding van zware criminaliteit.

Regiodonderdag, 27 februari 2014

Recreatieplas kan ondieper

Appelscha | De recreatieplas die het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf wil laten graven in het Drents-Friese Wold bij Appelscha wordt minder diep dan aanvankelijk gepland. Op die manier hoeft er minder zand te worden afgegraven en wordt de kans op verdroging in het gebied kleiner.

Regiodonderdag, 27 februari 2014

Politie wil niet meer suggestief twitteren

Leeuwarden | Agenten van de politie Noord-Nederland letten voortaan beter op dat ze in (opsporings)berichten op berichtjesdienst Twitter geen discriminerende, stigmatiserende of suggestieve bewoordingen gebruiken.

Sportdonderdag, 27 februari 2014

Excuses ISU aan ploeg Knegt en Breeuwsma

Sotsji | Schaatsbond ISU heeft zich bij de Nederlandse shorttrackploeg verontschuldigd voor de gang van zaken in de olympische relayfinale bij de mannen. In die finale ging Freek van der Wart in de eerste bocht onderuit. Daardoor was de ploeg met onder meer Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma kansloos voor winst. Normaal gesproken wordt een race in zo’n geval opnieuw gestart. De ISU heeft toegegeven dat dat ook in Sotsji had moeten gebeuren.

Sportdonderdag, 27 februari 2014

Koning van 400 meter houdt rekening met troonsafstand


Sportdonderdag, 27 februari 2014

VC Sneek begint de play-offs in Almelo met puntverlies

Almelo | De volleybalsters van VC Sneek zijn gisteravond de play-offs in de kampioenspoule begonnen met puntverlies. De uitwedstrijd tegen Topvolleybal Twente (TVT) Eurosped, dat een paar weken geleden in de Waterpoortstad nog met 1-3 won en op de slotdag van de competitie de derde plaats van de Sneker formatie nog bedreigde, werd gisteravond na een 0-2 voorsprong in sets uiteindelijk nipt met 2-3 (20-25, 13-25, 25-19, 27-25 en 13-15) gewonnen.

Sportdonderdag, 27 februari 2014

Huizenga mist WK-plak door ziekte, crowdfunding voor baanrenners

Zes jaar geleden won Jenning Huizenga zilver op het WK baanwielrennen. Daarna volgde een periode vol fysieke malheur. Net nu hij in in Colombia op kan gaan voor nieuw WK-eremetaal gooit zijn lichaam weer roet in het eten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties