De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 27 februari 2017.

Hoofdartikelmaandag, 27 februari 2017

Welke onderwerpen bepalen verkiezingen?

De verkiezingsstrijd wordt vooral gestreden in debatten. Dat is de bijna algemene overtuiging van onder anderen politieke analisten. Lijsttrekkers lijken het daarmee eens te zijn: diverse lijsttrekkers hebben hun medewerking aan debatten afgezegd, na afwegingen over het mogelijke verlies of het behalen van winst tijdens een publieke confrontatie. De lijsttrekkers hebben hun lesje geleerd tijdens een televisie-debat voor de vorige verkiezingen: SP-leider Roemer ging af en dat heeft hem en zijn partij veel stemmen gekost. De afgelopen week heeft Henk Krol van de partij voor de ouderen gemerkt hoe het publiek een slecht optreden afstraft. Krol deed mislukte goocheltrucjes met cijfers bij het terugbrengen van de AOW-leeftijd naar 65 jaar.

Regiomaandag, 27 februari 2017

Starterswoningen in De Tike als alternatief voor sociale huur

De Tike Eigenlijk hadden de inwoners van De Tike het liefste nieuwe sociale huurwoningen gehad. Nu geen enkele woningcorporatie nog wil investeren in het dorp, stemt het alternatief tot tevredenheid: een bouwplan met goedkope starterswoningen

Regiomaandag, 27 februari 2017

'Blokhuispoortí in Nieuwe Willemshaven

Harlingen - Een belevingscentrum over Willem Barentsz, een proeflokaal voor speciaalbier met uitzicht over het wad en een hotelkamer in een oude zouttrechter. In Harlingen leven allerlei ideeŽn om de Nieuwe Willemshaven te laten bruisen. Zaterdag konden initiatiefnemers hun ideeŽn presenteren voor de twee grote loodsen die voorheen aan houthandel Hubert Jans toebehoorden.

Regiomaandag, 27 februari 2017

Brand verwoest Het Theehuis in Grou volledig

Grou - Restaurant Het Theehuis in Grou is gisteren volledig verwoest door een grote brand. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden, maar van het historische restaurant aan de Meersweg is weinig over.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties