De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 november 2004.

Bijschriftzaterdag, 27 november 2004

Advent

Stel je voor dat je een leven moest leiden zonder verwachting.

Hoofdartikelzaterdag, 27 november 2004

Advent, de sterren…

In de kerk begint advent, de aankomende tijd van Jezus. Op weg naar het kerstfeest klinken steeds meer de liedjes over de stal, de herders en de sterren. En over de wijzen. Die gingen op goed geluk de ster achterna die hen had duidelijk gemaakt dat er een grote koning was geboren. We kijken als moderne mensen vreemd tegen dat verhaal aan. Wellicht beschouwen we het al dan niet bewust als een van de vele verhalen in de bijbel die je wel serieus moet nemen, maar vooral niet letterlijk. We kunnen ook moeilijk anders, omdat we het ons niet meer goed kunnen voorstellen dat er werkelijk een ster was die als een gids mensen naar een doel leidt. Voor ons zijn de sterren natuurkundige verschijnselen: de geleerden weten vrij nauwkeurig wat sterren (uit gasvormige elementen) en planeten (uit vaste stof) zijn. Wie zo naar de sterren kijkt, kan niets uit de sterren lezen.

Regiozaterdag, 27 november 2004

Baan Wolvega moet krimpen in personeel

Wolvega – Als gevolg van een ingrijpende reorganisatie bij de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) moet Drafcentrum Wolvega fiks inkrimpen. Omgerekend naar voltijdsbanen verdwijnen er vijf van de tien banen per direct. De exploitatie van de drafbaan wordt verzelfstandigd.

Regiozaterdag, 27 november 2004

Gemeentehuis Dokkum te duur

Dokkum – Het nieuwe gemeentehuis van Dongeradeel is als gevolg van een dekkingsfout en een inschattingsfout ruim 600.000 euro duurder uitgevallen dan verwacht. Toch werd het gebouw vrijdag feestelijk geopend.

Regiozaterdag, 27 november 2004

Werken voor koek, koffie en bier

Easterwierrum - Honderd meter koek, 5500 bakjes koffie en 244 kratten bier. Dat verdienden de 120 vrijwilligers, die in de afgelopen twee jaar hebben meegewerkt aan de bouw van het dorpshuis in Easterwierrum. Door het werk van de vrijwilligers werd er in totaal 108.000 euro bespaard op de totale bouwkosten van zes ton.

Regiozaterdag, 27 november 2004

Onderzoek beloofde huizen Zuidwesthoek

Leeuwarden – Woningbouwers, woningcorporaties en de provincie Fryslân gaan onderzoeken hoe het staat met de bouw van vijfhonderd betaalbare huurwoningen in Zuidwest-Fryslân die anderhalf jaar geleden werd aangekondigd. Geen van de betrokkenen weet precies of de woningen daadwerkelijk gebouwd zijn of dat daar plannen voor zijn gemaakt. De Bewonersraad Friesland betwijfelt of de beloftes zijn nagekomen.

Regiozaterdag, 27 november 2004

Sneker scholieren zetten conciërge in ’t zonnetje

Sneek – De conciërge is een onmisbare persoon op de middelbare school. Hij is vaak een vraagbaak voor leerlingen, iemand op wie je terug kunt vallen als je ergens hulp bij nodig hebt. De leerlingen van de regionale scholengemeenschap Magister Alvinus in Sneek hebben een speciale manier gevonden om hun conciërge in het zonnetje te zetten. Ze hebben Pino Maccis voorgedragen als ‘conciërge van het jaar’. Die verkiezing is een actie van NCRV Radio.

Regiozaterdag, 27 november 2004

Loverboys slaan hun slag via ‘onzichtbaar’ internet

Leeuwarden – De loverboy als typische gladde jongen in een dikke auto is uit de tijd. De jongens die meisjes versieren, overladen met geveinsde liefde en cadeautjes en vervolgens onder emotionele en fysieke dwang als prostituee laten werken, hebben hun werkveld verlegd naar het internet. Op chatboxen als msn zijn ze volledig onzichtbaar en ongrijpbaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 november 2004

PKN: eenvoudiger quotumregels

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland gaat het systeem voor de afdracht van plaatselijke gemeenten aan de landelijke kerk per 2005 flink vereenvoudigen. Inkomsten uit de verhuur van kerkzalen, de exploitatie van buffet en keuken en de kerkbladen hoeven niet meer te worden opgegeven. Met name gemeenten die per saldo veel verhuurinkomsten hadden, gaan er hierdoor op vooruit.

Weerzaterdag, 27 november 2004

Morgen regen

Vandaag is het tamelijk grijs met een kleine kans op motregen. Er waait een matige westelijke wind en het kwik loopt op naar ongeveer 8 graden. Morgen valt er vooral in de middag enige regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties