De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 27 november 2017.

Analysemaandag, 27 november 2017

Luisteren naar adviezen kan een latere crisis voorkomen

Bij veel besluiten die door de Nederlandse regering en de Europese Unie zijn genomen werd goed advies in de wind geslagen. Daardoor worden nodige maatregelen niet genomen.

Cultuurmaandag, 27 november 2017

Op je gemak buiten je comfortzone op Explore the North

In de Doopsgezinde Kerk vertelt en bezingt Meindert Talma vrijdagavond op geheel eigen wijze zijn curieuze levensverhaal in Je denkt dat het komt. De boomlange muzikant blokkeert zelf een deel van de ondertiteling op het projectiescherm, papieren met tekst raken verwisseld en er volgt een valse start van de band waarop Talma doodkalm reageert met: ,,Jullie zouden toch tegelijk invallen?” Hij lijkt buiten zijn comfortzone, maar het is precies de knulligheid die Talma het beste uitkomt in deze geestige, boeiende voorstelling.

Hoofdartikelmaandag, 27 november 2017

Vleugellam Duitsland maakt EU vleugellam

Duitsland werd met de uitslag van de verkiezingen van september plotsklaps een gewoon Europees land. Zoals eerder in andere EU-lidstaten leden ook in Duitsland de gevestigde middenpartijen een gevoelig verlies en boekten kleinere partijen winst of deden ze hun intrede in het parlement. Voor het eerst in zestig jaar telt de Bondsdag zeven partijen, ondanks de kiesdrempel.

Regiomaandag, 27 november 2017

Onafhankelijke ijsmeester op buitenwater

Sneek - De Friesche IJsbond wil dat er voor de aangesloten 22 ijswegencentrales bij vorst een onafhankelijke ijsmeester komt, die overzicht heeft over de ijsvloer in de hele provincie. Dat bleek zaterdag tijdens de jaarvergadering van de bond in het Scheepvaartmuseum in Sneek.

Regiomaandag, 27 november 2017

Minister: vooraf geen vergoeding voor peilschade

Leeuwarden - Het kabinet is niet van plan vooraf financiële compensatie te geven voor de verwachte schade door het nieuwe peilbesluit voor het IJsselmeer. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) houdt vast aan de rijksregeling Nadeelcompensatie. Daarop kan een beroep worden gedaan nadat er schade is geconstateerd.

Regiomaandag, 27 november 2017

Exploitant zwembad in Joure mag door

Joure - De Fryske Marren gaat toch verder met Stichting De Stiennen Flier, de exploitant van het zwembad op sportcomplex Swimfun in Joure. Dit schrijft het college in een memo aan de gemeenteraad.

Sportmaandag, 27 november 2017

Gymnastiek in Fryslân is nog springlevend

Het is een geheel van glimmende pakjes, bestaande uit felle kleuren en glitters. De dragers, veelal meiden met strakgetrokken haardossen die op het achterhoofd uitmonden in een knotje of een eenvoudige paardenstaart, tonen hun atletisch vermogen met de meest veelzijdige sprongen. De Friese kampioenschappen in sporthal Surventohal te Surhuisterveen zijn een lust voor het oog voor liefhebbers van veelzijdig atletisch vermogen. De volgepakte tribune hoeft zich geen moment te vervelen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties