De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 december 2005.

Bijschriftdinsdag, 27 december 2005

Die het licht is in de nacht

Zo wordt aan het begin van het Hebreeënboek over Jezus gesproken: Hij is de afstraling van Gods heerlijkheid en de afdruk van zijn wezen.

Economiedinsdag, 27 december 2005

Kerst 2005 goede jaarsluiting voor

Leeuwarden – Kerst 2005 heeft de detailhandel geen windeieren gelegd. In de dagen voor Kerstmis werd een recordaantal betalingen per pinpas geregistreerd. En tweede kerstdag ontvingen de Friese meubelboulevards grote hoeveelheden ‘kerstrecreanten’ die en passant voor een flinke dagomzet zorgden.

Hoofdartikeldinsdag, 27 december 2005

Kerk en staat in België…

De verhouding kerk - staat is ook in België een spannende. Dat bleek tijdens het kerstweekeinde, nadat kardinaal Danneels zijn kersttoespraak had gehouden. In die toespraak had de kardinaal kritische opmerkingen gemaakt over ontwikkelingen in de Belgische samenleving die (de waardigheid van) het menselijk leven bedreigen. Hij sprak over daklozen, slachtoffers van familiegeweld en over vluchtelingen in gesloten centra. Maar vooral over ‘bejaarden met Alzheimer of andere handicap, aan de ongeboren kinderen, aan de wilsonbekwamen over wie anderen dreigen te beslissen of ze nog zullen blijven leven of het beste maar uit het leven kunnen verdwijnen’.

Regiodinsdag, 27 december 2005

Geen chloorlucht in zwembad Kollum

Kollum - Een rustig kerstweekeinde hebben Hans Pantjes en Michel Vaatstra zeker niet gehad. Zaterdag staan beide mannen nog druk te klussen. Samen met een handvol bouwvakkers leggen ze de laatste hand aan het Zwemcentrum van Kollum. De kisten met gereedschap liggen verspreid door het gebouw. Het restaurant ligt vol met spullen die nog in een kast gestopt moeten worden. Maar morgen ziet alles er piekfijn uit, belooft Pantjes. Dan wordt het zwembad aan de Willem Lodewijkstraat officieel geopend. Donderdag kan er voor het eerst worden gezwommen.

Regiodinsdag, 27 december 2005

Veel geslenter, maar weinig handel

Leeuwarden - ,,Eeh, weet jij nog waarom ik dit gekocht heb?” mompelt een meisje tegen haar vriend. Langer dan vijf minuten geleden kan het niet geweest zijn dat ze een antiek uitziende pollepel en schuimspaan op de kop heeft getikt, maar ze weet nu al niet meer wat ze ermee aan moet. ,,Misschien moet je eens snert gaan koken”, oppert de vriend. Het meisje lacht en de twee slenteren verder.

Regiodinsdag, 27 december 2005

Natuurbeheer vergt te veel papierwerk

Workum – Boeren die aan agrarisch natuurbeheer en weidevogelbeheer doen, gaan zowat ten onder aan de papieren rompslomp. Elke cent die ze krijgen en uitgeven moeten ze verantwoorden. Voorzitter P.J. Zondervan van de Agrarische Natuurvereniging De Súdwesthoek in Zuidwest-Fryslân heeft zich over de vergaande bureaucratische papierwinkel beklaagd. De FNP-statenfractie heeft vragen ingediend.

Regiodinsdag, 27 december 2005

Arriva lijft vervoerder NoordNed in

Leeuwarden – Vervoerder NoordNed verdwijnt. De dochteronderneming van Arriva wordt opgeheven. ,,Het voortbestaan van het bedrijf is overbodig geworden”, aldus Arriva-directeur A. Hettinga. NoordNed heeft geen nieuwe opdrachten binnengehaald. Het verdwijnen van de vervoerder kost twintig arbeidsplaatsen.

Regiodinsdag, 27 december 2005

Op de valreep toch nog een witte Kerst

Leeuwarden – Op de valreep beleefde in Fryslân toch nog een witte Kerst. Gisteravond sneeuwde het overal in de provincie. De sneeuwhoogtes varieerden van vijf ŕ zes centimeter in het noordoosten en midden van de provincie tot één ŕ twee centimeter in het westen van Fryslân, zo blijkt uit informatie van weerman Piet Paulusma.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 december 2005

Kleurrijke kerstvieringen

Leeuwarden – Kerstmis is bij uitstek het feest voor kleurrijke kerstvieringen, zo bleek de afgelopen dagen. Van kerstzingen in Dokkum op kerstochtend door jongeren tot een speciaal kerstoratorium op tweede kerstdag in Nijemirdum. Een greep uit Kerstmis 2005.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 december 2005

Bomvolle kerken en uitbundige diensten

Leeuwarden – Bomvolle kerken in dorpen en steden in Fryslân, waarin uitbundig en kleurrijk Kerst werd gevierd. Dat is het beeld van het kerstweekeinde.

Weerdinsdag, 27 december 2005

Winterdag


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties