De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 27 maart 2003.

Bijschriftdonderdag, 27 maart 2003

Bezit

Jaren geleden was er een liedje populair dat ging over het uitlaten van een hond.

Cultuurdonderdag, 27 maart 2003

Mannelijk falen schept vrouwelijke solidariteit

Praten onder vrouwen. Dat onderscheidt zich van mannengesprekken door aard van en wijze waarop onderwerpen de revue passeren. Ook de rituelen zijn anders.

Hoofdartikeldonderdag, 27 maart 2003

Media…

De Nederlandse gezamenlijke omroepen hebben besloten terughoudender te zijn met het uitzenden van beelden van schokkende oorlogshandelingen. Ze hebben deze beslissing genomen nadat kijkers geklaagd hadden over beelden waarop dode Amerikaanse soldaten waren te zien en beschietingen van gebouwen.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Huiseigenaren krijgen miljoenen voor herstel

Leeuwarden – 180 woningeigenaren in de Leeuwarder Vegelinbuurt en Achter de Hoven kunnen gebruik maken van subsidies om hun woningen op te knappen. De regeling kost de gemeente Leeuwarden 2,1 miljoen euro.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Wűnseradiel zoekt geld voor hulp noodopvang

Witmarsum - De gemeente Wűnseradiel wil proberen meer geld vrij te maken voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Die toezegging heeft het college van B en W gisteren gedaan in een gesprek met Stichting Vluchtelingenzorg in Wűnseradiel.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Eindelijk eigen plek voor peuters

Drachtstercompagnie – Het speelgoed kunnen ze gewoon laten liggen, en ook de stoeltjes kunnen blijven staan waar ze staan. De leidsters van de peuterspeelzaal It Krobbenęst in Drachtstercompagnie hebben eindelijk een eigen ruimte.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Stiens krijgt verpleeghuis

Stiens - Zorginstelling Noorderbreedte wil een multifunctioneel centrum voor ouderen bouwen aan de Hege Hearewei in Stiens. In het ‘ouderencentrum’ komen verpleeghuisplaatsen voor psychogeriatrische patiënten. Ook worden er zorg- en welzijnsvoorzieningen in het toekomstige centrum gevestigd.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Groot onderzoek naar wonen

Marum – Begin april start een grootscheeps onderzoek naar de woningmarkt in het Westerkwartier. In totaal wordt 12.000 huishoudens om hun mening gevraagd naar de huidige woon- en leefsituatie. Aan de hand van de uitkomsten wordt bepaald waar in de toekomst gebouwd, gesloopt of drastisch opgeknapt wordt.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

De oudste school staat in Oudwoude

Oudwoude - Het oudste nog in gebruik zijnde schoolgebouw van Fryslân staat in Oudwoude. Althans, dat claimt het schoolbestuur van de openbare Van Heemstraschool.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Bundeling van verzet tegen uitzettingen

Warns - De werkgroepen die uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen gaan de krachten bundelen. Er moet een landelijk samenwerkingsverband ontstaan, die het kabinet onder druk gaat zetten een einde te maken aan het op straat zetten en uitzetten van vluchtelingen.

Regiodonderdag, 27 maart 2003

Voorzitter FNP stapt boos op

Leeuwarden – Aalsen Everts treedt af als partijvoorzitter van de FNP, omdat hij gepasseerd is als kandidaat voor de Eerste Kamer. Everts ziet geen vertrouwensbasis meer voor samenwerking met de FNP-fractie in Provinciale Staten.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2003

De ziel is het beeld van God in de mens

Religie speelt zich af op het snijpunt van tegenstellingen: het zichtbare en het onzichtbare, het tastbare en het ontastbare, het voor de hand liggende en het ongedachte. De verbinding tussen die tegenstellingen staat op vele manieren onder druk. Religie is een oproep om steeds opnieuw een authentieke verbinding te zoeken, terug te gaan naar de oorspronkelijke tekst en het oorspronkelijk verband. De ziel is op die weg oriëntatie-instrument, zegt dr Tjeu van Knippenberg.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2003

Gronings Nieuwe Testament compleet

Groningen – De Groningse vertaling van het Nieuwe Testament is compleet. Zondag wordt t Evengelie deur Johannes gepresenteerd in de Immanuelkerk in Groningen (15.00 uur).

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2003

‘Belbabe’ wordt pastoraal werker

Leeuwarden -Twee jaar geleden was ze nog te bewonderen bij Yorin als een van de tv-babes met een telefoonspelletje. Ze volgde een opleiding aan de dansacademie en figureerde in de soaps Goede Tijden, Slechte Tijden en Westenwind . Nu presenteert Mirjam Bouwman (26) bij de EO het programma Zij gelooft, zij niet en studeert ze voor pastoraal werker aan de Hogeschool Windesheim.

Sportdonderdag, 27 maart 2003

Flevo Boys uitgeschakeld in beker

Emmeloord – Flevo Boys is er woensdagavond niet in geslaagd zich te scharen bij de laatste zestien clubs van het Amstel Cuptoernooi. De Emmeloorder zaterdag hoofdklasser verloor op eigen veld na strafschoppen van WKE, nadat het reguliere duel in 1-1 was geëindigd.

Sportdonderdag, 27 maart 2003

Reinders nieuw bestuurslid van Cambuur

Leeuwarden – Ype Reinders (51) uit Buitenpost wordt toegevoegd aan het bestuur van Cambuur Leeuwarden. Tot voor kort was Reinders eigenaar/directeur van NGC in Buitenpost.

Sportdonderdag, 27 maart 2003

Jan Bruin verlengt contract met jaar

Leeuwarden – Jan Bruin heeft donderdagochtend zijn contract bij Cambuur Leeuwarden met een seizoen verlengd. De aanvaller ging akkoord met een verlaagde aanbieding en de optie om na dat seizoen toe te treden tot de technische staf.

Sportdonderdag, 27 maart 2003

Onclin kan nog wel wat tegenstand verwachten

Leeuwarden – Met nog zes volledige speelronden te gaan is André Onclin hard op weg naar de zege in de Trainerstip. De trainer van Heerenveense Boys deed in het openingsweekeinde dertig goede voorspellingen en daarmee voert de oud-speler van Cambuur nog altijd de ranglijst aan.

Sportdonderdag, 27 maart 2003

‘Met sporten bouw je je leven weer op’

Ureterp - Rugby lijkt niet de eerste sport voor iemand die voor de rest van zijn leven aangewezen is op een rolstoel. Voor Sytze Dijkstra (Drachten), Ruud van Luyk (Damwoude) en Edwin ter Steege uit Ureterp ligt dat duidelijk anders. De drie Friezen doen vanaf vandaag met het Nederlands quadrugbyteam in het Belgische Lommel mee aan de Europese kampioenschappen rolstoelrugby.

Weerdonderdag, 27 maart 2003

Zonnig en droog

Het is vanavond en vannacht helder en het koelt daarbij af tot ongeveer 3 graden, in het oosten een graadje kouder. Morgenochtend komen er eerst mistbanken voor, maar de rest van de dag is het (vrij) zonnig en droog met temperaturen rond 17 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties